O’Right vegan haarverzorging

oright-shampoo

Al heel lang ben ik op zoek naar natuurlijke & vegan haarproducten die mijn haar niet vet en zwaar maken. Mijn haar wordt snel slap. Ik heb wel veel haar, maar het is heel dun waardoor het vaak binnen een dag weer uitgezakt om mijn gezicht heen hangt. Ik kwam via een evenement waar ik was in contact met de Recoffee shampoo van O’right en was meteen verkocht door de geur. Het gaf mijn haar ook meer volume. Geloof me, ik ben zeer kritisch op dit gebied.

recoffee o'right

Samen en stap voor stap

O’right heeft als filosofie dat iedereen kan bijdragen om een groenere wereld te creëren. Stap voor stap kunnen we samen grote veranderingen realiseren. Als we de krachten bundelen kunnen we zo de aarde gezonder maken.

Duurzame verpakkingen

O’right probeert zoveel mogelijk duurzaam te produceren. De milieuvriendelijke verpakkingen zijn 100% gemaakt van PLA, dat op natuurlijke wijze uit plantaardig afval wordt gewonnen. Deze verpakking kan op een duurzame wijze gecomposteerd worden, waarbij onder optimale omstandigheden de fles binnen 1 jaar gecomposteerd wordt. Hierbij komen dan zaden vrij, waaruit weer een acacia-boom kan groeien. In Nederland is O’right met verschillende projecten bezig om te kijken of deze verpakking ook in biogas-installaties tot biogas en water verwerkt kan worden.

Gerecycled koffiedik

De Recoffee shampoo die ik gebruik (400 ml €29,50) wordt gemaakt van gerecycled koffiedik. Hier wordt olie uit gehaald die geschikt is voor haarverzorging. Hierna blijven er dan nog vezels over die gebruikt worden voor de fabricatie van kunststoffen verpakkingen. O’right heeft met deze ontwikkeling al diverse Golden Pin-awards en andere awards voor duurzame verpakkingsontwikkeling ontvangen.

De shampoo ruikt dus heerlijk naar koffie en schuimt goed. Ik heb er maar een klein beetje van nodig. Het maakt mijn haar fris en goed schoon. Bij sommige shampoos heb ik dat mijn haar na een keer wassen nog niet helemaal schoon is, maar hierbij is dat wel zo. Zo’n een keer in de twee weken gebruik ik een beetje Recoffee conditioner in mijn punten, zodat die minder snel uitdrogen. Deze verpakking gaat dus al helemaal lang mee.

Recoffee Cirulatie

 

Schuim

Wat ik zelf heel prettig vind is dat de shampoo goed schuimt. Ik heb al veel natuurlijke shampoos uitgeprobeerd die totaal niet schuimden en hier werd mijn haar alleen maar vetter van. Heb jij ook last van slap of vet haar? Dan kan ik je ook aanraden je haar maar 1-2 keer per week te wassen. Mijn ervaring is dat hoe vaker ik het was hoe vetter het word. Ik zou zelfs graag een keer een experiment doen met maar 2 keer per maand wassen. Heeft iemand van jullie dat weleens geprobeerd?

vegan haarproducten o'right

Superb Lifting Spray

Mijn favoriet! Ik spray deze superb lifting spray (180 ml €24,75) een beetje bij mijn haaraanzet en ik heb daarna zoveel volume! Word hier echt heel erg blij van, want heb al zo vaak sprays gebruikt die niet werken. Ik weet dat het hier kan klinken van ‘yeah right’, maar ik ben er zeer tevreden mee. Als ik ook later op de dag weer een in mijn haar knijp dan zit het meteen weer met meer volume.

In deze spray zitten onder andere rijstemelk en aminozuren die de vochtbalans van je haar reguleren en het veerkrachtiger maken. Je kunt deze spray ook naar het wassen op je aanzet aanbrengen en daarna droogföhnen om meer volume te genereren. Als je het in droog haar sprayt krijg je meer een beachy look.

Dierproefvrij en vegan

Pluspunten van O’Right:

♡Dierproefvrij en vegan (met uitzondering van vier producten)
♡Zet zich in voor positieve initiatieven zoals Himalaya Hair Challenge en Earth Hour
♡Shampoos zijn vrij van: parabenen (houdbaarheidsmiddel), sulfaten (schuimmiddel), omgevingshormonen, phtalaten (romig-maker), formaldehyde (houdbaarheidsmiddel), DEA (verdikkingsmiddel) en kleurstoffen.
♡Shampoo schuimt goed door schuimmiddelen die verkregen worden uit kokos- en tarwekiemolie.
♡Afbreekbare verpakkingen
♡Geeft haar volume
♡Ruikt onwijs lekker! Vooral de Recoffee als je het mij vraagt.

vegan shampoo o'right

Ik ben oprecht heel erg blij met deze producten en in het bijzonder met de Superb Lifting Spray. De producten ruiken lekker, zijn duurzaam en geven mijn haar extra volume. Verder heb ik er maar erg weinig van nodig. Ik ga niet zeggen dat ik nooit geen slap haar meer heb want dat is natuurlijk onzin. Maar deze producten ondersteunen mijn haar wel goed. Uiteraard betaal je iets meer dan bij een standaard shampoo uit de drogist, maar dit is het wat mij betreft helemaal waard. Wil jij deze producten een keertje uitproberen? Dan heb ik een kortingscode voor je! Tot en met 30 september kun je alle producten proberen met 10% korting met de code: VEGADUTCHIE

X Jolijn

Dit is een gesponsorde post.

One Comment

  1. Mariëlle 20 oktober 2017 at 12:41 - Reply

    Ik heb ook eens producten ontvangen, maar ben er niet mee aan de slag gegaan. Het staat niet op de dierproefvrije lijst op Naoki.nl dus ik durf het niet aan. Het wordt ook verkocht in Taiwan zag ik, dus geen idee of het echt dierproefvrij is! Verder zijn de duurzame aspecten natuurlijk wel heel mooi!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.