Inspirerend: Victoria van Nasma Life

victoria-nasmalife

Op Vegadutchie interview ik iedere maand een inspirerend persoon over zijn of haar leven. Hoe gaan zijn bijvoorbeeld met stress om, wat zijn hun beauty rituelen en wat is hun favoriete ontbijt? Deze keer Victoria van Nasma Life. Ik leerde haar een aantal maanden geleden kennen toen ik een buitengewoon geweldige massage bij haar nam. Ik voelde me zo goed en ontspannen na de massage! Victoria doet naast Thaise Yoga Masseur ook catering van raw vegan taarten. Daarvan krijg je trouwens een stukje na je massage. 

Hoe ben je begonnen met je bedrijf: Nasma Life?

Ik verhuisde medio 2012 naar Amsterdam van Phnom Penh in Cambodia, waar ik woonde en werkte tijdens mijn trip door Zuidoost Azië vanaf 2010. Ondergedompeld in Thaise massage en andere Oosterse holistische therapievormen tijdens mijn verblijf daar, bleef vooral Thaise yoga massage in me nagalmen. Ik werd omver geblazen door hoe goed mijn lichaam voelde na een sessie. Toen ik naar Amsterdam verhuisde en mezelf afvroeg “what next” ontstond het idee voor Nasma Life. Mijn wens om meer met healing te doen plus het feit dat ik veel van reizen en Azië houd was een perfecte combinatie om verder te gaan in de Thaise Massage.

Tijdens het opzetten van mijn bedrijf ben ik veel tussen Amsterdam en Chiang Mai heen en weer gereisd om meer te leren over de verschillende vormen van de massage. Door al het reizen heb ik mezelf erg ontwikkeld en veel nieuwe inzichten opgedaan. Op een gegeven moment kwam ik in contact met vegan eten en daardoor ging ik veel bewuster consumeren en werd ik creatiever in de keuken.

Wat zijn de voordelen van Thaise Yoga Massage?

Thaise massage gaat vooral om ervaring, het is moeilijk om het in woorden uit te leggen, maar het eerste wat in me opkomt is ‘openheid’. Zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Het is een soort dans tussen gever en ontvanger. Het hele lichaam beweegt mee en je voelt veel energie stromen op een rustige, ritmische manier. Doordat je op een mat op de grond werkt kun je het hele lichaam stretchen, zodat de energie overal in het lichaam naartoe kan stromen.

dreamcatcher-nasmlife

Wanneer en waarom werd je vegan?

Mijn lifestyle ontstond eigenlijk op een hele natuurlijke manier en niet in één keer. Een aantal jaar geleden deed ik veel aan zelf-healing en werd ik me extra bewust van de keuzes die ik elke dag maak. Ik heb altijd gezegd dat ik heel veel van dieren houd, maar hoe kon ik die gedachte in de praktijk brengen? Geld mijn liefde voor dieren alleen voor bepaalde soorten? Het voelde alsof ik ontkende hoe slecht dieren worden behandeld, alleen omdat ik ze wilde opeten. Gedurende de jaren werd ik steeds bewuster. Eerst werd ik pescetariër, daarna vegetariër en toen vegan. Het voelde zo goed! Ik kan een plantaardig dieet eten, waardoor er minder dierenleed is en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu en mijn eigen gezondheid een boost geven.

Heb je een ochtendritueel?

Ik hou zoveel van slapen, dus ik moet echt discipline hebben om op tijd wakker te worden. Iedere ochtend begin ik met een groot glas water met wat Aloë Vera erin. Vaak drink ik ook nog een glaasje kombucha om mijn spijsvertering op gang te brengen. Werkt heel goed! Daarna ga ik terug naar mijn kamer om een paar diepe ademhalingen te nemen en te mediteren. Dan een douche, ontbijt, emails, hopelijk een yogalesje en daarna wat er op de planning staat, misschien een Thaise massage geven of een heerlijke vegan cake bakken.

Wat eet je op een gemiddelde dag?

Ik kook vooral simpele maaltijden. Wat ik zo fijn vind aan plantaardige maaltijden is dat je er alle kanten mee op kan en snel iets lekkers kunt koken. Voor ontbijt eet ik meestal glutenvrij brood met een halve avocado en Marmite (een spread uit Nieuw-Zeeland), water en een amandel latte. Lunch bestaat vaak uit een simpele salade of een wrap. Mijn meest favoriete maaltijd is het avondeten. Ik kook altijd iets met producten die ik nog in mijn koelkast heb liggen, recepten gebruik ik eigenlijk niet. Als we geluk hebben dan heb ik ’s middags een raw vegan cake gebakken en eten we dat voor dessert.

thaimassage

What are your 5 favorite ingredients?

Avocado! Chili en knoflook, ik gebruik deze twee in al mijn maaltijden. Koriander. Cashewnoten, je kunt ze gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Courgette, rauw of gekookt, allebei heerlijk.

Lekkerste chocola?

Ik eet niet vaak chocola, maar als ik een keer zondig dan ga ik voor VEGO chocolade met hazelnoten.

Hoe blijf je in shape?

Het is echt een cadeau dat je in Amsterdam overal heen kunt fietsen. Daarnaast doe ik iedere dag aan yoga, 4 dagen per week een pittige sessie waarbij ik mezelf in het zweet werk!

Hoe ga je om met het moderne leven?

Reizen! Mijn ondeugd! Voor mij is het een prioriteit om ieder jaar minstens een paar weken naar Azië te gaan. Als ik reis dan voel ik me vrij, het zorgt ervoor dat ik me geaard en verbonden blijf voelen met belangrijke dingen, zoals liefde en nieuwe ervaringen. Gevoelens van zorgen en stress verdwijnen helemaal als ik aan het reizen ben.

thai-massage-rooftop

Heb je beauty rituelen?

Mijn routine is heel simpel. Ik was mijn gezicht en lichaam met een biologische theezeep. Ik gebruik pure argan olie voor mijn ogen en een zelfgemaakte kokos/amandel/sesamolie met essentiële olie om mijn lichaam mee in te smeren. Mijn haar was ik met een zoutshampoo, die reinigt heel goed.

Welk make-up merk gebruik je?

Lush is echt mijn merk. Niet op dieren getest en vegan. Plus: de producten ruiken heerlijk!

Waar ga je het liefst uit eten?

We gaan vaak naar de Food Hallen bij ons om de hoek. Voor ieder wat wils, dus een perfecte plek om met vrienden af te spreken, een drankje te drinken en een hapje te eten.

Quote

“If we could change ourselves, the tendencies in the world would also change. As a man changes his own nature, so does the attitude of the world change towards him. …” – Gandhi

Hoe zorg je ervoor dat je écht kunt ontspannen?

Ik lees een boek (het liefst op een regenachtige dag, weggekropen op de bank met een dekentje en mijn twee katten). Ik hou van echt gebeurde reisverhalen; ‘Shantaram’ bijvoorbeeld. Op dit moment lees ik ‘Revolution’ door Russel Brand.

Favoriete stad?

Chiang Mai! Mijn huis als ik op reis ben.

Heb je een ultieme gezondheidstip?

Kleur en creativiteit aan je maaltijden toevoegen. Als je je bord vult met verschillende kleuren groenten dan ben je al een heel eind. Wees creatief met de ingrediënten met die je hebt en houd het simpel.

victoria-nasmalife-massage
Benieuwd geworden naar Victoria’s recepten, taarten en Thaise massage? Neem een kijkje op haar website Nasma Life.
2015-09-07T08:08:08+00:00Inspirerend|2 Comments

2 Comments

  1. Marianne 26 maart 2016 at 08:37 - Reply

    Helaas bestaat haar website niet meer. Kan haar ook nergens terug vinden, heb haar ontmoet op de laatste Viva Las Vega’s foodfestival in Amsterdam.

    • Jolijn 18 april 2016 at 13:22 - Reply

      Klopt ze heeft haar site helaas weggehaald. Hopelijk maakt ze weer een nieuwe nu ze terug van haar reis is 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.