New York 2 & Vancouver

Hoe geweldig New York ook was, Vancouver is mijn stad! Eergisteren kwam ik na een hele lange reis aan. Vanessa, die ik ken via Couchsurfing, stond me al op te wachten op het vliegveld. Ze woont (en ik nu dus ook even) in een groene straat in de hippiewijk van Van City. Overal yoga & vega restaurantjes. Na een 12-urige nacht en een heerlijk ontbijtje met kokosyoghurt ging ik gister op pad met de racefiets. Het is hier een paradijs als je van groen, gezond & sport houd. Overal zie je skatende, rennende en fietsende mensen. In het park zie je groepjes yogi’s en op iedere straathoek vind je wel een juice bar of leuke koffietent. Ik hou nu al van deze stad. Wat Vancouver het meest speciaal maakt zijn de inwoners. Gisteren al drie leuke gesprekken gehad terwijl ik mijn koffie dronk en aan het relaxen was op het strand. Iedereen is supervriendelijk en open. Ok, ik hou op 😉 Het is hier gewoon geweldig!

Om New York niet te vergeten (heb een toptijd gehad) hier deel 2 van de beste plekjes to go:

Atlas Café (omdat je hier gewoon heen moet gaan!)

Candle 79

Een van de beste vegan restaurants van New York in Upper East Side. De perfecte plek voor een romantisch 3-gangen diner. Je moet hier zeker reserveren! Ik ging hier samen met Hariet naartoe en er was alleen nog plek om 20.45. We begonnen met een voorgerecht: warm brood met hummus, geroosterde paprika & olijven. Erg lekker. Als hoofdgerecht had ik de Marokkaanse burger, met kokossaus, gebakken boerenkool en mango chutney. Superlekker, maar mijn voorkeur ging uit naar Hariet’s gerecht: seitan in een kappertjes saus op een bedje van aardappelpuree en baby spinazie. Super gewoon. Als toetje deelde we de peanut butter bliss. Chocolade mousse met een peanut butter vulling en frambozensaus. No words 😉

Whole Foods

In WH kun je als foodie uren rondlopen terwijl de Coconut Bliss Icecreams & 100 soorten hummus je om de oren vliegen. De gangpaden staan vol met kokoswater, amandelyoghurt en het mooiste fruit wat je ooit gezien hebt. En dan de saladebar…


One Lucky Duck

One Lucky Duck is een Raw Food Restaurant gevestigd in de Chelsea Market. Een grote overdekte markt met allerlei restaurants en winkels. Op het menu van OLD vind je allerlei salades, smoothies en desserts. Ik ging voor de vegan ceasar salade met cashewdressing en nori & een smoothie met peer en gember. Hoewel het allemaal weer heerlijk smaakte vond ik de prijzen wel heel erg hoog. Een aanrader voor een megagezonde lunch.Benny’s Burrito’s

Benny’s Burrito’s. Go there! Een lokaal, übergezellig tentje in de wijk Greenwich Village. Kom op tijd of reserveer of bereid je voor op wachten aan de bar tot er een tafel vrijkomt (zoals wij deden). Wel gevaarlijk, want de 4 dollar frozen margarita’s smaken hier wel erg goed. Zoals overal in NYC kunnen alle wraps & taco’s geveganiseerd worden. Ik ging voor een quesadilla met rijst, bonen, groenten en vegan cheddar cheese.

Loving Hut

De Loving Hut is een piepklein tentje op 7th Avenue. Perfect voor een ontbijt na een lange nacht. Ik probeerde de scrambled tofu, met veg bacon, pizzabrood met veg kaas en gebakken aardappels. Veel te veel, maar erg lekker! De reden dat we hier steeds terugkwamen is de superlieve dame die hier werkt.

Ik kan niet wachten jullie te vertellen over Vancouver. Ik spring zo op mijn racefiets om de stad verder te verkennen. Sleep well there!


2014-05-07T13:33:50+00:00Lente, Reizen|6 Comments

6 Comments

 1. Riavanlooijengoed 23 mei 2013 at 14:56 - Reply

  Wat gaaf, we zijn ook in Vancouver geweest. hoelang lijf je er? Enkele mooie bezienswaardigheden: harbour center. Gastown,granville island public market.
  Veel plezier daar.

 2. Marcella 18 mei 2013 at 16:14 - Reply

  Wow, ziet er erg goed uit! Nu wil ik ook graag weer die kant op!

 3. Lin 17 mei 2013 at 10:14 - Reply

  Honger!!!

 4. Martine 17 mei 2013 at 07:02 - Reply

  Het ziet er allemaal heerlijk uit! Leuk dat je de tijd neemt om blogs te schrijven om ons op de hoogte te houden. Geniet nog van je reis!

 5. leo motshagen 16 mei 2013 at 20:18 - Reply

  Gewoon een heel andere eetwereld! Ik ga dat allemaal proberen……Veel plezier, maar dat heb je al……

 6. inez arbeek 16 mei 2013 at 20:04 - Reply

  Lieve Jo, wat een super positief verhaal. Dat je het naar je zin hebt, spettert er af. Geniet van Vancouver en denk af en toe ook nog even aan mij in dit koude en regenachtige Nederland.
  XXXXXXXXX

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.