Morning Glow Smoothie

Ik ben echt een ochtendmens en sta vaak al rond kwart over 6 op. Een van de redenen dat ik snel uit bed kom is dat ik de avond van de te voren al bedenk wat ik de volgende ochtend ga eten en drinken. Dus dan visualiseer ik al een grote smoothie, een grote pot, warme thee of home made pancakes. ’s Avonds verheug ik me daar dan al zo op dat ik de volgende ochtend zo naast mijn bed sta. Dan neem ik een groot glas water, doe ik wat yoga-oefeningen en ontbijt ik. Een ritueel waardoor ik mijn dag altijd meestal goed begin.

De smoothie hieronder bevat alles wat je nodig hebt voor een energie-kick. Een uitstekende vervanger voor koffie met als voordeel: geen dip rond 11 uur.

Morning Glow Smoothie


Voor 1 huge ontbijt smoothie

250 ml havermelk met vanillesmaak
1 tl kokosolie
1 tl tahin
1 el raw cacaopoeder
1 volle hand bessen of frambozen
2 bananen, in stukjes ingevroren
Snuf zout en kaneel
1 el chiazaadjes
1 medjoul dadel

Blend op de hoogste stand tot een smoothie. Drink op met een rietje!


16 Comments

 1. Riana 25 september 2016 at 07:34 - Reply

  Heerlijk!!! En met kwart courgette veranderd de smaak niet maar stijgt de voedingswaarde wel! Toppertje

  • Jolijn 26 september 2016 at 11:51 - Reply

   Wat goed! Ja, courgette is altijd lekker neutraal qua smaak.

 2. Sanne 14 mei 2013 at 18:43 - Reply

  Hmm lekker ontbijtje voor morgenochtend 🙂

 3. Miranda 30 april 2013 at 09:54 - Reply

  Lekker!!
  Heb hem ietsje aangepast (zelfgemaakte amandelmelk -> van geschaafde amandelen)
  en ik heb geen Tahin gebruikt (had ik niet in huis) en 1 banaan ipv 2.
  Maar hij was heerlijk! THANKS 🙂

 4. Martine 18 april 2013 at 14:07 - Reply

  Dit is weer zo’n te lekker recept! Als ik dit klaar maak als ontbijt hou ik het wel even vol voordat ik weer trek krijg. Ik ben gek op rauwe cacao! De chocolade smaak is heel puur en ik voel mij altijd minder schuldig wanneer ik rauwe cacao gebruik ipv gewone chocoladeproducten 🙂

 5. LNNK 2 april 2013 at 16:23 - Reply

  Klinkt goed. Daar ga ik morgenvroeg eens uitproberen 🙂

  • Jolijn 4 april 2013 at 08:55 - Reply

   Was het lekker?

 6. Marcella 31 maart 2013 at 20:30 - Reply

  Yummmmm!

 7. Sara 31 maart 2013 at 10:41 - Reply

  Hmm, lijkt me heerlijk! Moet ik zeker een keertje proberen 🙂

 8. Els 31 maart 2013 at 10:35 - Reply

  Heerlijk! Beetje aangepast met de dingen die ik in huis had, maar jee, wat een geweldig paasontbijt is dit :). Wel heel veel inderdaad, het paste niet eens in mijn glas.
  Deze ga ik onthouden, dankjewel.

 9. geeske 27 maart 2013 at 21:31 - Reply

  Ik vraag me eigenlijk nog steeds af wat het verschil is tussen de rauwe cacaou en de cacaou wat in de super staat. Het smaakt het zelfde (zonder toegevoegde zooi) maar qua prijs scheelt het rond de €3 euro per 100 gr. Ik gebruik de laatst tijd gewoon die van de super, al genoeg kosten met een vegan/suikervrij/e-nummervrij/glutenvrij leefstijl.

 10. Elske 27 maart 2013 at 10:26 - Reply

  Ziet er weer lekker uit! Binnenkort maar weer ’s raw cacao poeder kopen 🙂

 11. Barbara 27 maart 2013 at 09:47 - Reply

  Dit lijkt me echt heel lekker! Het water loopt me in de mond….jammie!

 12. Mia 27 maart 2013 at 09:11 - Reply

  ik heb de smoothie net gemaakt en ik vreesde een beetje voor het resultaat maar het is wel echt heel lekker. De bessen/frambozen heb ik vervangen door aardbeien en de havermelk met vanillesmaak door sojamelk met ananassmaak. Voor herhaling vatbaar 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.