Meloen Appel Limoen Munt Sapje

31 december 2010 kwam mijn vriend Onur de deur binnen met een hele grote tas. Uit het hele grote pakket kwam een sapcentrifuge. De maanden daarvoor hadden we al heel wat uurtjes in de Kijkshop doorgebracht om weg te dromen bij het apparaat.. maar ja, hij was wel erg duur.

Omdat het in de keuken ontbrak aan opbergruimte dacht ik dat de bovenkant van de wasmachine wel een mooie plaats was om de machine neer te zetten. Helaas dacht de wasmachine daar anders over… Tijdens het centrifugeren werd onze nieuwste aanwinst keihard van twee meter hoogte geworpen. Gevolg: afgebroken onderdelen en een motor die niet meer werkte.

Om te kijken of we eventueel gebruik konden maken van de garantie ging Onur terug naar de winkel…en kwam een kwartier later thuis met een nieuwe! De mevrouw had met een knipoog gezegd dat het apparaat ‘het zeker opeens begeven had’ en gaf zo een nieuwe mee. Sindsdien staat mr. Sap veilig in het keukenkastje.

Juicen staat bekend om zijn voordelen voor de gezondheid. Omdat het sap zo makkelijk te verteren is, neemt je lichaam de voedingsstoffen veel makkelijk op. Daarnaast gebruik je veel meer fruit en groenten dan je normaal eet, waardoor je extra vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Zitten er ook nadelen aan een sapcentrifuge?? Ja! Het schoonmaken ervan. Dat is de enige reden dat ik de machine niet iedere dag gebruik..

Vroeger was ik trouwens echt verslaafd aan de pakken jus d’orange van de AH. Ik kon gewoon niet wakker worden als ik geen glas jus had gedronken. Op een gegeven moment wilde ik van die gewoonte af en binnen een aantal weken was ik er helemaal mee gestopt. In verpakte jus zitten bijna geen vitaminen meer. Het sap is verhit, waardoor alle goede voedingsstoffen verloren gaan en er eigenlijk alleen ‘suikerwater’ overblijft. Doe mij maar lekker een glas vers sap, zoals een…

Meloen Appel Limoen Munt Sapje

Geen beter begin van de dag dan wakker worden met een verkwikkend sapje. De meloen en appel zorgen voor de zoete smaak, de limoen maakt het iets frisser en de munt geeft er een exotisch tintje aan. Gebruik het liefst biologische appels, omdat je de schil ook opdrinkt.

Ingrediënten voor 1 groot glas

Halve galiameloen in plakken
1 appel, steeltje verwijderd
1 limoen, gepeld
Handje munt

Haal alle ingrediënten door de sapcentrifuge, schenk het sap in een mooi glas en enjoy!

Limoenen hebben een zuiverende werking en leveren veel vitamine C. Het eerste wat ik s’ochtends altijd doe ik een glas lauw water met citroen/limoensap drinken.

Drink het sapje direct op, want laten staan = vitaminen verliezen

Het was een prachtige zonnige dag dus ik kon lekker op het balkon van de ochtendzon genieten.

Gin had er ook zin in

-x- Jolijn

One Comment

  1. onur 9 augustus 2011 at 20:44 - Reply

    het ziet er heerlijk en vris uit lieverd,heb ook zin in doe mij maar ook een glasje
    😀
    xx

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.