Life can’t get better


Het leven is hier zo fijn. Vandaag werden we om half 9 voor het hostel opgepikt voor een hele dag kookcursus op een organic farm buiten de stad. We gingen met een grote pick-up en onderweg zouden we nog een aantal mensen oppikken. Dat bleken 5 brakken jongens te zijn die vorige nacht vanwege een halloween party pas om 6 uur in bed lagen. De alcohol was nog goed te ruiken. Onze eerste bestemming was een lokale markt waar de eigenaar van de farm ons vertelde over de verschillende soorten rijst en hoe kokosmelk gemaakt word. Daarna mochten we zelf rondkijken. Hele mooie producten en veel soorten fruit en groenten die ik nog niet kende. Ook even een bananenshake gehaald waar Marcella en ik verslaafd aan zijn. De shake wordt gemaakt met suikerwater, ijsklontjes en banaan. Heerlijk verkoelend. Ik eet hier trouwens ontzettend weinig door de warmte en mijn buik is ook wat onrustig.

De farm lag tussen de rijstvelden en palm- en fruitbomen. Wat een mooie plek! Heel rustig met alleen de geluiden van vogels, krekels en plonsende vissen op de achtergrond. We kregen verse mintthee en Sammy (eigenaar) plukte ondertussen allerlei verse kruiden van zijn land waar we vervolgens uitleg over kregen. Er waren wel 3 soorten verschillende basilcum. De ene rook naar citroen, de andere meer mintachtig en de laatste wat zoetig. We konden uit een menu kiezen welke gerechten we wilden maken. Ik maakte:

Pad Thai
Gele kokoscurry
Tom ka kai (met tofu)
Spicey Papaya salade
Stickey rice met mango

Eerst gingen we zelf currypasta maken. De vrouw van de eigenaar hielp ons door instructies te geven. In een grote vijzel alle verse ingredienten en dan heel hard stampen (thai way). Het rook heerlijk! Vervolgens naar de grote keuken in de openlucht om te beginnen met de kokoscurry. Fijnsnijden, curry aanfruiten met kokosmelk, groenten erbij en dan laten koken. Nog nooit zoveel smaak in een curry geproefd. Vervolgens soep en pad thai gemaakt. Toen natuurlijk eten, maar omdat ik nog steeds last van mijn buik had kreeg ik maar een paar happen weg. De rest kon ik gelukkig wel meenemen.

Na de lunch kregen we rusttijd. Even over de farm gelopen en de rijstvelden bekeken. Wat is het daar mooi zeg. Enorme rijstvelden met op de achtergrond de bergen en wat witte wolkjes. Er hingen ook een paar hangmatten bij een klein meertje waar ik een uurtje in heb gelegen. Genoten van de geluiden om me heen en de rust.

Na de ‘nap’ maakten we nog een appetizer en een dessert. Ik voelde mee weer wat beter waardoor ik alles kon opeten. Alle gerechten waren heel erg lekker, de eigenaren heel lief en de omgeving prachtig. Mijn dag kon niet meer stuk. We kregen allemaal een kookboekje mee dus je kunt je nu al vast inschrijven voor een Thaise avond in december ;).

Spicey Papaya Salad is great 😉

Wat deden we nog meer?
– voetmassages van een uur nemen
– Thaise biertjes drinken en dansen in een foute Thaise club
– tempels by night bezoeken

Morgenochtend heb ik nog een ‘Monk Chat’. Dan kan ik vragen stellen aan monniken over het Boeddhisme, hun leven en mijn eigen leven. Daarna reizen we door naar Pai.

Meer foto’s op mijn Facebook.

X Jolijn

2014-05-08T14:14:47+00:00Herfst, Reizen|3 Comments

3 Comments

 1. inez arbeek 2 november 2011 at 07:26 - Reply

  Wat fijn om te lezen dat je zo geniet. Je ziet er ook zo goed uit op de foto’s. Wat hebben jullie ook al veel gedaan. Het lijkt me een geweldig land om te backpakken.
  En………ook ik schrijf me vast in voor de Thaise avond. Lijkt me heerlijk.
  Lieverdje, heel veel plezier in Pai.

  Kuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  mama

 2. lisa 1 november 2011 at 14:19 - Reply

  Hoi Jo!
  Ja ik schrijf me in voor een Thaise avond!! 🙂 lijkt me heerlijk!
  Wat fijn om te lezen dat het goed met je gaat.. hopelijk ben je wel snel van je buikpijn af! Je moet toch vaak even wennen aan de warmte en het eten…!
  Wel goed drinken iig!!
  Het eten ziet er allemaal heerlijk uit! Volgens mij moet je gewoon in Thailand blijven wonen…al dat fruit en de verschillende groentes… lijkt me erg lekker!
  Heel veel plezier nog.. geniet van al het lekkere eten en het relaxen! Dikke kus

 3. ruud 1 november 2011 at 12:17 - Reply

  heerlijk om te lezen schat, fijn om te lezen dat je zo geniet. Ik bel je asop.

  paps

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.