Levensveranderend: Reiki

hdr

Al jarenlang kruist Reiki mijn pad, maar hapte ik niet toe. Ik was nieuwsgierig, maar schoof het steeds voor me uit om me er in te verdiepen. Na de stiltereis in Griekenland was ik er klaar voor. Waarom? Het gaf me daar een boost aan energie, maakte me rustiger in mijn hoofd en ik ervaarde veel meer liefde in mijn leven. Afgelopen weekend zat ik dus twee dagen met vijf onbekenden in Amersfoort om Reiki te leren. 

Wat is reiki eigenlijk?

Reiki is universele energie, ook wel zonne-energie genoemd. Het is een energie die altijd in overvloed aanwezig is en door handoplegging doorgegeven kan worden. Het mooie is dat de behandelaar slechts een ‘kanaal’ is en zelf dus geen energie verliest. It’s really that easy. Reiki-master Toña Wong Chung verwoorde dat goed in de cursus. “Alles moet tegenwoordig zo gecompliceerd zijn en we verwachten dat iets veel tijd en moeite kost. Maar Reiki is echt zo simpel als het klinkt en dat is juist de kracht ervan”. De energie die door je handen stroomt kun je aan jezelf geven of aan een ander en het werkt zowel op geestelijk als emotioneel niveau. Mikao Usui uit Japan is de grondlegger van Reiki.

Wat leren we?

Reiki 1 duurt twee dagen. De eerste dag leren we hoe we onszelf en anderen kunnen behandelen en de tweede dag is voor verdieping en Reiki EHBO. Het is vooral veel oefenen en reflecteren. Wat voor sensaties ervaar je en wat voor emoties gaan er stromen. Bijvoorbeeld: tintelingen, jeuk, warmte, blokkades, huilen, boosheid of lachen. Als ik behandel voel ik vaak warmte of de emoties van degene die ik behandel. Die kun je makkelijk van je af laten glijden door een bepaalde zin uit te spreken. Door de behandeling gaat energie weer door het lichaam stromen en nemen klachten af. Reiki stroomt altijd daar naar waar het het meest nodig is. Tijdens de cursus krijgen we ook vier inwijdingen. Je wordt dan ingewijd door de Reiki-master, die een aantal rituelen uitvoert. Heel bijzonder! Verder leren we veel over de historie van Reiki en de Reiki lifestyle principes:

1. maak je vandaag geen zorgen
2. wek vandaag geen woede of boosheid op
3. eer je vader en je moeder
4. wees dankbaar
5. leef oprecht (leef uit je hart)

Wat doet het?

Reiki heeft een ongelooflijke kracht. Het is niet iets vaags of iets waarin je moet geloven. Het is niets meer dan energie die stroomt. Wat het met mij na dit weekend heeft gedaan is bijna niet in woorden te omschrijven. Ik voel weer levenskracht. Ik ben zo lang moe geweest. Elke dag moe opstaan, of een beetje fit zijn en na een paar uur werken weer moe. Maar na dit weekend voel ik dat mijn basisenergie totaal anders is. Ik voel me gevuld met energie. Ik ben al een aantal uur achter elkaar aan het werk en voel me nog steeds springlevend. Verder had ik al weken last van mijn maag en ik heb mezelf de afgelopen dagen een paar keer behandeld op die plek. Het is helemaal verdwenen nu. En ik voel me verliefd! Op het leven. Ik heb een licht gevoel in mijn hoofd en heb overal zin in. Ik kan er nog niet helemaal over uit dat dit zo simpel is en voor iedereen toe te passen.

De groep

Zaterdagochtend leerde ik vier mensen kennen die ik nog nooit had gezien en zondagmiddag kende ik ze beter dan sommige van mijn vrienden. Dat is de kracht van zo’n cursus. Het gaat niet om ‘wat doe jij’, ‘hoe oud ben jij’, ‘waar woon jij’. Je deelt iets veel diepers met elkaar. Namelijk je pure zelf. Als ik het verschil zie tussen de gezichten waar ik zaterdagochtend naar kijk en als we afscheid nemen, kan ik alleen maar glimlachen.

Reiki in de praktijk

De basis reiki sequentie bestaat uit 7 handopleggingen die een half uur duren. Dit kun je iedere dag bij jezelf doen en werkt tegelijkertijd als een meditatie. Je kunt ook nog een aantal extra plekken meepakken. Dan heb je ook de reiki-boost die je bij anderen kunt doen en 10 minuten duurt. Handig als je vriendin of collega hoofdpijn of stress heeft.

Ik heb hier proberen uit te leggen wat deze cursus nu al voor mij heeft betekend, maar Reiki moet je ervaren om dat zelf te voelen! Ben je benieuwd geworden? Kijk dan even op Healing Space wanneer er weer cursussen plaatsvinden.

X Jolijn

 

2016-07-11T18:07:33+00:00Inspirerend|9 Comments

9 Comments

 1. […] nog een keer gegeven en ik sliep daarna twee uur lang heel diep. Wat reiki precies is kun je hier […]

 2. Marieke 15 juli 2016 at 07:11 - Reply

  Ja mooi om te lezen Jolijn. Een collega zei me gisteren: ‘Ik vind je zo licht en vrij’.
  Zo voel ik me ook. Bijzonder is het.
  Liefs

  • Jolijn 20 juli 2016 at 12:15 - Reply

   Wat goed Marieke! Ik vind het ook echt zo’n verrijking!

 3. Anouk 12 juli 2016 at 12:35 - Reply

  Ha Jolijn,

  Wat leuk om je blogpost hierover te lezen! 🙂 Het was inderdaad een bijzonder weekend. Heb je inmiddels je eerste behandeling al gegeven? Bij mij was een collega “de klos” en ik stond tijdens de behandeling weer helemaal in vuur in vlam, echt heel gaaf!

  X Anouk

  • Jolijn 13 juli 2016 at 08:43 - Reply

   Ik ben echt verliefd! En volop bezig met behandelingen. Tof he, wat het allemaal in gang zet. Liefs

 4. Marianne Buurman 11 juli 2016 at 19:41 - Reply

  Dag Jolijn. Na mijn ontmoeting met jou in Domburg(hapinezz) ben ik ook Reiki cursus gaan volgen. Ben nu zelf ook Reiki master en deel jouw ervaringen. In september ga ik voor 4 dagen trance healing.

  Fijn dat het op je weg is gekomen.

  • Jolijn 13 juli 2016 at 08:44 - Reply

   Wat mooi! Heel veel plezier alvast met de training. Liefs

 5. Sifra 11 juli 2016 at 19:02 - Reply

  Mooi en bijzonder om te lezen! 🙂 Fijn dat je lichaam weer gevuld is met nieuwe energie!

  • Jolijn 13 juli 2016 at 08:44 - Reply

   Ja het is echt fantastisch. Veel liefs!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.