Let the detox begin!

Let the detox begin! Gister- en vanochtend stapte ik uit bed de douche in en begon de dag met een dry scrub en een wisseldouche. Daarna een paar yoga- en stretchoefeningen. Klaar om de dag te beginnen.

Ontbijt

Sinaasappel – Venkel – Banaansmoothie

Mix in de blender 1 sinaasappel, 1/4 stukje venkel, 2 bananen, 5 blaadjes basilicum, 200 ml amandelmelk, sap van 2 limoenen en een snufje kaneel door elkaar. Eet vol bewustzijn op met een klein lepeltje.

Lunch

Paar eetlepels amarant en gestoomde venkel en courgette met gerookte paprikapoeder en olijfolie.

Tussendoor

Appel met tahin

Avond

Een heerlijke zoete aardappel & doperwtensoep zonder zout.

Fruit 1 teen knoflook en 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma en 1 tl komijn in 1 el kokosolie op laag vuur. Voeg 400 ml biologische kokosmelk en 300 ml water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken (of tot de zoete aardappel zacht is) en voeg dan 1 kopje doperwten toe. Laat nog 2 minuten koken, pureer en serveer met alfalfa. Superyummy!

Ik heb de detox iets lichter gemaakt, omdat ik me dit weekend niet zo lekker voelde en niet te weinig wil eten. Luister goed naar je lichaam. Het geeft het verschil tussen iets ‘willen’ en iets écht ‘nodig’ hebben wel aan.

Blijf de detox vooral als iets leuks zien. Een uitdaging. Een cadeautje voor je lichaam. Een nieuw begin nu de winter is verdwenen en de lente in volle gang is.

 

 

 

 


2014-10-10T14:24:35+00:00Detox, Lente|4 Comments

4 Comments

 1. Marion 11 april 2014 at 12:55 - Reply

  Hey!
  Vandaag ben ik ook begonnen en het is wel even wennen om groene sapjes te maken (die ook nog lekker zijn!). Vanmorgen begonnen met een sapje van sinaasappel, avocado, banaan, bleekselderij en wortel, was lekker! Voor de lunch zelf iets bedacht; niet zo lekker! Haha, ik had de bladeren van rode bietjes gemixt met appels, venkel, peterselie, citroen, sinaasappel, beetje avocado, banaan en een scheutje kokosmelk. Geen aanrader! De wisseldouche was trouwens wel erg fijn vanmorgen! Voor vanavond of morgenavond wilde ik jouw soepje proberen van zoete aardappel en erwtjes. Hoeveel zoete aardappel heb jij gebruikt voor de soep?
  Succes nog!

 2. Kristel 10 april 2014 at 19:01 - Reply

  Ooit, ooit als ik eens geen borstvoeding meer geef (derde kindje nu) dan doe ik dit ook eens… Als ik niet moet werken enzo dan ook want ik kan ook niet lang zonder eten, dan bijt ik de mensen rond me 😉

 3. Louise 9 april 2014 at 17:28 - Reply

  Succes met de detox! Ik wou dat ik het kon, maar ga al van m’n stokje 2 uur na mijn ontbijt :O ik neem het me steeds voor om eens te detoxen als ik niet hoef te werken of studeren… komt steeds niets van!

 4. Marina 9 april 2014 at 12:43 - Reply

  Hi Jolijn,
  Ik doe mee met de veganchallenge en kom jou site/blog tegen. Ik zie dat je net bent begonnen met een detox, geweldig! Mijn zus en ik willen dit al een hele tijd doen. Ik zie dat je net dag 1 hebt gehad en dat het vandaag dag 2 is. Plaats je elke dag een overzicht hoe je hebt gegeten of doe je dat een dag van te voren. Wij willen graag meedoen en zijn van plan om morgen met dag 1 te beginnen.

  Groetjes,

  Marina

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.