Lente Detox – Dag 4

Gisteren lag ik er alweer om 9 uur in en ik heb vanochtend tot kwart over 6 geslapen. Heerlijk om zo uit te rusten en mijn lichaam te geven wat het nodig heeft. Ik heb het gevoel dat ik na 2 dagen gewend ben geraakt aan het sappen en ik had vanochtend geen honger en veel energie. Na een heel gesleep met tassen naar Amsterdam en een fietstocht naar mijn werk voelde ik echter dat ik iets nodig had dus ik at een banaantje. De rest van de dag ging helemaal prima op het sapje + wat stengels bleekselderij. Ik kan me zeker voorstellen dat ik dit nog een paar dagen langer had kunnen doen als ik gewoon thuis had gezeten met af en toe wat lichte activiteit. Maar met acroyoga + een 30 kilometer loop op zaterdag in het vooruitzicht besloot ik toch weer wat te eten vanavond. Ik stoomde een zoete aardappel en prakte die met een goede olijfolie + peper en zout.

Ontbijt

Sap van wortel – sinaasappel – citroen – sla – bleekselderij – avocado – banaan

Tussendoor

1 banaan

Lunch

Sap van wortel – sinaasappel – citroen – sla – bleekselderij – avocado – banaan

Tussendoor

Bleekselderij stengels

Avond (voor acroyoga)

Puree van zoete aardappel + 3 dadels met tahin

Avond (na acroyoga)

Restje linzensoep

Veel kruidenthee!

Beweging

+- uurtje fietsen
2 uur acroyoga

Extra

30 minuten sauna
Dry brushing

Morgen weer rustig aan beginnen te eten. Ooooh, ik kan niet wachten om weer in de keuken te staan en nieuwe receptjes uit te proberen!

Conclusies uit de detox dagen tot nu toe:

1. De volgende keer dat ik ga detoxen doe ik het in een warmere periode. Tijdens deze ijskoude dagen merk ik dat mijn lichaam behoefte heeft aan warme maaltijden.
2. Tijdens de volgende detox wil ik volledig kunnen uitrusten. Dus geen werk, gereis of zware inspanning. Dan is het effect van de detox weg en heb ik gewoon niet genoeg aan alleen sapjes.
3. Ik heb veel minder eten nodig dan ik denk. Vaak eet ik uit gewoonte of omdat het zo lekker is, maar vaak eet ik dan ook veel te veel. Door het detoxen waardeer ik weer hoe fijn het is om te eten en dat minder eten meer energie geeft!
4. Wat voelt het toch goed om geen brood en andere producten met gluten te eten.

Morgen laatste update! En dan hebben jullie dit weekend een overheerlijke 3-lagen cheesecake recept van me tegoed.

Goodnight!

2014-10-10T13:51:18+00:00Coaching, Lente|6 Comments

6 Comments

 1. Daniëlle 22 maart 2013 at 09:57 - Reply

  Ik ben zo benieuwd naar het cheesecake recept!

  • Lisette 31 oktober 2014 at 13:45 - Reply

   Wat voor tahin heb je gebruikt, de witte of de bruine?

   • Jolijn 4 november 2014 at 11:01 - Reply

    Meestal gebruik ik de donkere!

 2. Paula Hellmann 21 maart 2013 at 21:37 - Reply

  Gaat hier nog steeds goed. Verbaas mij ook over het feit dat ik met zo weinig eten toe kan. Merk wel dat mijn lichaam stijf is en ik kom moeilijker de brug op met mijn fiets. Krijg verschillende reacties: van gatver, heb je net overgegeven tot wat ziet je huid er mooi uit!
  Aangezien ik ook wat kilo’s wil kwijtraken, wil ik eigenlijk nog doorgaan. Ben nu wel een wortel-kokossoep aan het maken, maar dan neem ik 2x per dag een smoothie en in de avond een soepje of salade.
  Ik heb zoveel verschillende groenten en fruit, kiemen en superfoods in de smoothies gedaan dat ik niet meer kan navertellen wat ik vandaag gehad heb.
  Was heel fijn om te ontdekken dat ik me kan beheersen en niet steeds bij elk seintje van mijn hersenen op zoek moet om wat te eten. Bedankt Jolijn!

 3. geeske 21 maart 2013 at 21:08 - Reply

  Aha ben ik toch niet de enigste.. Ik ga het zeker nog een keer doen, in combinatie met school is het prima te doen maar met 12 uurs dagen werken is dat eigenlijk niet praktisch. wel lekker handig eten trouwens, bij geen tijd gewoon fles aan de mond.
  Goed, ontbijt: green juice van spinazie, banaan, sinaasappel, bleekselderij, drie eetlepels van de hele gezonde chocolade mouse met avocado/banaan/sinaasappel en agavesiroop
  Lunch: smoothie van een hele courgette en een hele grote banaan, met amandelpoeder
  diner: zelfde als vanmorgen met iets meer chocomouse!
  tussendoor: paar wortels
  drinken: kreeg bij heel wat clienten thee (wel groene bio), thuis verse gember thee

  (voorgaande avonden wel een handje nootjes gehad aan het einde van de avond)

  heb ook wel weer zin om gebruik te maken van de oven

  • Jolijn 24 maart 2013 at 19:28 - Reply

   Klinkt weer heerlijk!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.