Lente Detox – Dag 3

Even een korte post, want heb weer erg last van mijn RSI.

Vandaag had ik veel energie! Bijna geen trek gehad, maar wel heel veel zin om weer te koken. En ja, toch ook wel om te eten! Vooral met dit verschrikkelijk koude weer is iets warms toch wel erg lekker. Ik heb besloten morgenavond weer soep te eten, omdat ik genoeg energie wil hebben voor de acroyogales. Overdag drink ik nog wel alleen sapjes.

Vandaag heb ik ook smoothies gedronken (ipv alleen green juice), omdat ik voelde dat ik daar behoefte aan had en ik niet genoeg groen in huis had.

Ontbijt

Kokoswater – mint – banaan –  frambozen – komkommer – peer

Lunch

Bieten – wortel – sla – bleekselderij – peer – sinaasappel

Avond

Koude gember-citroen thee – banaan – 1/2 avocado – bosbessen –  sla – vanille

Heel veel thee tussendoor + chlorella bij iedere sap.

Hebben jullie ook zo’n behoefte aan warmte? Ik kan niet wachten om in een jurkje naar buiten te gaan en de warme zon op mijn huid te voelen.

xoxo

2014-10-10T13:51:26+00:00Coaching, Lente|6 Comments

6 Comments

 1. Nancy 21 maart 2013 at 13:25 - Reply

  Dat verlangen naar warmte dat herken ik wel. Ik heb het zelden zo koud gehad! Ik verlang naar echt lenteweer.

 2. Denise 21 maart 2013 at 13:13 - Reply

  Ben zelf niet aan het detoxen, maar lees je blog met veel belangstelling. Kwam ‘toevallig’ het volgende tegen:

  De brandnetel prikkelt niet alleen de huid, maar ook de inwendige mens. Het is een eersteklas darmreiniger die ook de andere organen aan het werk zet. Al het vuil in je lichaam wordt afgevoerd en dat zorgt voor een fris en gezuiverd gevoel.

  Brandnetel helpt je ook bij gewrichtsproblemen. Hij ontzuurt het bloed en levert kalk aan het lichaam. Het is een aanrader bij een gevoeligheid voor artritis, artrose, jicht, en botontkalking. (http://odenow.nl/kruid-voor-de-grote-schoonmaak-brandnetel/)

  • Jolijn 24 maart 2013 at 19:29 - Reply

   Thanks! Leuke tip.

 3. Renee 21 maart 2013 at 10:57 - Reply

  Hee Jolijn,

  Vervelend dat je RSI weer opspeelt. Ik lees net dat een detox het tijdelijk terugkomen van oude klachten kan veroorzaken. Na dag 4 schijn je de voordelen van de detox te gaan voelen, dus nog even volhouden. Succes ermee!

 4. Marloes 21 maart 2013 at 10:06 - Reply

  Het weerbericht ziet er naar uit, maar vanmorgen heb ik toch echt heerlijk in de zon hardgelopen. Ik snak echt naar het moment waarop ik mijn panty’s en maillots weer op kan bergen

 5. geeske 20 maart 2013 at 19:05 - Reply

  ik had ook zoveel behoefte aan iets warms vandaag, dus na de green juice van vanavond ook maar een kom gekookte spinazie gehad. Alleen die warmte deed me al goed

  ochtend: green juice van spinazie, peer, sinaasappel, bleekselderij, acai powder
  Middag: Smoothie aardbei, kokosmelk, sinaasappel
  Avond: Zelfde green juice als vanmorgen
  Grote kom gekookte spinazie en heb de blender uitgelepeld 😛 zat restjes in van avocado/banaan/sinasappel/agavesiroop en rauwe cacaou
  Tussendoor: Grote appel en paar stukjes wortel

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.