Laat los en leef nu

Experiment banaan/bosbessenbrood in 1 x geslaagd. Ik wilde eigenlijk een banaan/walnotenbrood maken, maar kwam erachter dat ik helemaal geen notenkraker heb. Aangezien ik nog wel een doosje bosbessen in de vriezer had, wijzigde ik mijn plan. En wat werd het lekker! Warm, vochtig, fruitig bananenbrood. Wil je het proeven? Kom dan aanstaande zondag naar de NeighbourFood Market.

Over de markt gesproken.. ik ben er superdruk mee. Het lijkt allemaal zo simpel, maar over alles moet nagedacht worden. Kosten, spullen, vervoer, aankleding kraam, presentatie, boodschappen, bakken etc. In excel heb ik een sheet opgemaakt waar ik de kosten per product heb uitgerekend. Zo leuk om te doen! De prijzen zocht ik op internet op en veel wist ik al wel uit mijn hoofd. Daarna omrekenen naar het aantal gram dat ik nodig heb en binnen de kortste keren weet je voor hoeveel je het product moet verkopen om winst te maken.

Om eerlijk te zijn heb ik de helft al opgegeten… verslavend gewoon..
Ben ook benieuwd hoe het uitpakt met frambozen of cranberry’s.

Om nog even terug te komen op de 10 dagen 10 oefeningen. Mijn eerste dag loopmeditatie heb ik voltooid. In de pauze van mijn werk liep ik een kwartier ‘heel bewust’ over straat terwijl ik de zinnen ‘Sat Nam’ en ‘Wahe Guru’ (volgens de opdracht :)) in mijn hoofd herhaalde. Ik probeerde helemaal in het moment te zijn en te genieten van alles wat er om me heen gebeurde. Moet zeggen dat ik me daarna wel heel rustig voelde. Voor herhaling vatbaar, maar die zinnen laat ik de volgende keer weg. Bewust zijn van het moment is voor mij genoeg. Gisteren was de opdracht:

Dit probeer ik de laatste tijd sowieso al veel meer te doen. Niet te veel vooruit kijken, maar vandaag leven. Het heeft geen zin om me zorgen te maken over al de dingen die in de toekomst gaan gebeuren, want het verandert toch niks aan de situatie. Het enige wat ik kan doen is bewust in het nu leven en mijn best doen. Ik moet zeggen dat deze houding me erg helpt om mijn negatieve gedachten los te laten. Ik ben er nog lang niet, maar iedere stap in de goede richting helpt!

Vandaag

-x- Jolijn

 

 

2014-05-08T14:53:32+00:00Coaching, Winter|5 Comments

5 Comments

 1. Simone 1 maart 2012 at 17:26 - Reply

  Ik ken je blog pas net, maar vind hem fantastisch!
  Ben helemaal gefascineerd over jou manier van eten.
  Het klinkt zo goed allemaal, voor jezelf, voor het milieu, voor de dieren.. wauw!
  Vind ook dat je erg mooie foto’s maakt, en alles ziet er zo lekker uit.
  Ik ga heel snel wat recepten proberen!
  Ben trouwens ook benieuwd naar het recept van dit brood 😉

 2. Piet Pusbult 30 januari 2012 at 23:33 - Reply

  Ziet er echt verrukkelijk uit!

 3. ianna 20 januari 2012 at 16:50 - Reply

  Hai,

  Ziet er echt super lekker uit.. Jammer dat er geen recept bij staat (is vast geheim ;))! Erg leuke blog hoor, en super mooie foto’s.. Misschien een gekke vraag, maar hoe doe je dat? Goede camera gebruiken of goed licht? Zien er erg mooi uit..

  groetjes!

  • Jolijn 23 januari 2012 at 16:26 - Reply

   Bedankt! :). Ik gebruik een Canon 450D met een 50 mm f1.4 lens. Deze lens is erg geschikt voor het maken van foto’s van o.a. eten/drinken en portretten.

 4. inez arbeek 19 januari 2012 at 16:45 - Reply

  Goed bezig lieve Jo.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.