Vandaag liep ik door de Pijp om werk te zoeken toen ik opeens een meisje tegemoet liep die met een glimlach zei: “wow, wat je aanhebt staat echt heel erg leuk!” Ik was even sprakeloos en kon haar nog net ‘bedankt’ achterna roepen. Hoe leuk is het om gewoon op straat een complimentje te krijgen. Ik werd er in ieder geval helemaal vrolijk van. Het is eigenlijk zo gemakkelijk om iemand een goed gevoel te geven, dat zouden we veel vaker moeten doen. It’s the little things in life that make us happy!
Nu wil je natuurlijk nog wel even zien hoe ik er vandaag dan uitzag, dus hierbij 😉
Verder met het ‘Linzenexperiment’ dat ik vandaag uitvoerde. Na afgelopen zaterdag op het festival een superlekker linzensoepje gegeten te hebben, had ik zondag direct een zak in huis gehaald. Na een korte brainstorm vandaag wist ik dat het een goedkoop, kruidig, romig en eenvoudig soepje moest worden en ik kan zeggen…dat werd het! Deze soep zet je zo in elkaar, serveer je zonder blikken of blozen aan je gasten en je wordt er zeker niet arm van.
Kruidige kokos-linzensoep
Kokos, kruiden, romig… kan hier nog wat misgaan??
Ingrediënten voor 2 of 3 koppen soep
1 el olie
3 kleine rode uien of 2 grote, gesnipperd
2 el zoete currypoeder
400 ml kokoscrème
150 gram linzen
150 gram tomatenblokjes
750 ml groentebouillon
1 tl koriander
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1 kopje doperwtjes (optioneel)
Fruit de ui en kerriepoeder 1 minuut in 1 eetlepel olie. Voeg vervolgens de bouillon, kokosrème, tomatenblokjes en linzen toe. Voeg na vijf minuten de rest van de kruiden toe en laat 30 tot 40 minuten koken. Proef of de linzen helemaal zacht zijn en pureer de soep dan met een staafmixer. Nu kun je eventueel een kopje doperwten toevoegen.
Tip: de soep is van zichzelf al erg vullend, maar als je extra eetlust hebt erg lekker om met warm naanbrood te eten!
Linzen bevatten vier keer zoveel vezels als bruine rijst. Goed voor de stoelgang dus!
Verder bevatten deze peulvruchten veel ijzer, vitamine B, fosfor en plantaardige eiwitten.
Linzen zijn ook heel erg lekker in salades met een Franse dressing. Hmm, idee voor de linzen die ik nog over heb…
De doperwten kun je ook weglaten uit dit recept. Wat mij betreft voegden ze niet bijzonder veel toe.
De kruiden en de kokos zijn daarentegen onmisbaar!
De geuren komen je tegemoet
Sprenkel er nog wat kokoscrème over voor een leuk effect
Experiment ‘Linzensoep’ geslaagd!
Goodnight!
Wat een heerlijk soepje! Tip: Kurkuma is erg gezond, vooral in combinatie met zwarte peper!
Heerlijke soep, mijn dochter is er dol op. Dankje?
GISTEREN GEMAAKT SUPER LEKKER!
Fijn om te horen!! 🙂
Heerlijke, voedzame, gemakkelijk te maken soep! Al meerdere keren gemaakt en iedereen smult er heerlijk van. Dank je wel voor het delen.
Heel graag gedaan! Super dat hij in de smaak valt.
Super lekkere soep! Ik maak al een tijdje linzensoep en vindt t heerlijk .wel heb ik de doperwtjes vervangen door zoete aardappelblokjes , de kokosmelk van de Aldi gaat ook prima !
Ik vindt je recept fijn overzichtelijk mooie foto’s ook erbij .
Dank je en succes.
Carin
Ha Carin,
Dank je wel! Wat fijn dat je de soep lekker vindt 🙂 Het is ook een van mijn favorieten.
Liefs Jolijn
[…] 1. Kruidige linzen & kokossoep […]
Net uitgeprobeerd, overheerlijk! Bedankt voor dit supereenvoudige recept.
Te gek dat het zo goed smaakte! Enjoy 🙂
[…] View dutch original post: Kruidige Kokos-Linzensoep […]
Wij vinden de doperwtjes juist echt een toevoeging, ook omdat je dan nog ergens op kauwt 🙂 Ook 1 van onze lievelingssoepen trouwens
Deze heb ik al een aantal keren gemaakt 🙂 Ook met de helft van de kokos room is hij lekker. Dankjewel
Leuk! Goed om te weten dat er ook minder kokos in kan. Groetjes Jolijn
Makkelijk, heerlijk, economisch en gezond – wat meer wil je! Bedankt voor het recept Jolijn
Ps – Love your site/blog
Afgelopen weekend dit soepje gemaakt
Heerlijkkkkkkkk
Ik had nog 1 kom over
en heb die de volgende dag gegeten
Toen was de soep nog lekkerder
Kun je deze soep ook met koksmelk maken
Grt Annie Laumen
Deze soep is geweldig! Ik maak hem bijna iedere week en bij al mijn vrienden is hij inmiddels bekend. Ik maak hem bijna iedere week, ideaal voor een eenspersoonshuishouden, de leftover voorziet me nog van 2 dagen lunch.
Ik heb een paar kleine aanpassingen..Ik fruit samen met de ui ook 2 grote wortels en 2 stengels bleekselderij, maakt het heerlijk zoet en meer groente is altijd fijn :). Als finishing touch voeg ik aan het eind van het koken wat vers geraspte citroenschil toe. Dit geeft het zo’n frisse toon, het proberen waard!
Lekker!!!!!! Ik heb het van de week geprobeerd en mijn man was er ook zeer over te spreken.
Net gemaakt. Een heerlijke soep!
Hoi Jolijn,
Wat bedoel je met zoete currypoeder? Ik heb vanalles staan thuis maar of dit het is…
Je vindt het bij kruidenwinkeltjes en toko’s. Je kunt ook gewone kerriepoeder gebruiken.
overheerlijke soep, mocht ik vaker maken zei mijn vriend 😀
Hoi Jolijn!
Super recept! Heb wel (noodgedwongen) paar dingen anders gedaan, maar het blijft fantastisch, zelfs mijn moeder (die ècht niet van linzen houdt) vond het heerlijk. 😉 Ik heb getwijfeld over zo’n blok kokoscrème, maar uiteindelijk toch gekozen voor een pakje kokosmelk van conimex (200 ml dus, ipv 400 en die was toevallig mooi dik uitgevallen) en dat smaakte ook heerlijk.heb er daarom alleen wat meer bouillon in gedaan, anders werd het geheel te dik. Het gekke was: het smaakte totaal niet zoals ik had verwacht! Maar door deze aangename verrassing ga ik zeker nog wat meer van je recepten testen! Keep up the good work 😀
Hey,
Wilde ook even zeggen dat ik helemaal fan ben van deze soep, en dat terwijl ik em nog maar 1 keer gemaakt heb! Hmmm, ik werd er gewoon blij van. Ik heb nu groene linzen gebruikt, maar zouden rode linzen ook lekker zijn, denk je?
En ja, ik ga zeker nog meer van je recepten uitproberen…
Denk dat het zeker lekker is. Ik gebruik meestal bruine linzen.
Hoi Jolijn,
De soep was echt overheerlijk, wil ik echt eens per week er in gaan houden! Ik heb alleen zo’n blok cocoscreme van 200 gram gebruikt. Ik dacht dus ook dat ik 200 gram te weinig had, aangezien ik 400 moest hebben. Maar achteraf is het goed geweest, want zo’n blok ligt echt heel zwaar op de maag. Nu begrijp ik dat je kokosroom bedoelt ipv crème, toch? Die zal waarschijnlijk wat vloeibaarder zijn. Nou, volgende x nog lekkerder!
Thanks…
Hi! Ja ik gebruik altijd kokosroom van de toko. Dus kokosmelk maar dan wat dikker. Vind ik persoonlijk veel lekkerder dan die blokken.
Hoi Jolijn,
Jorieke wees me op jouw website.Heel leuke site!!
Ik heb de linzensoep gemaakt.Smaakt super.
Groet,
Vera
Wat leuk om te horen! Dank je wel. Veel groeten Jolijn
What’s up, I would like to subscribe for this blog to get newest updates, so where can i do it please help.
ik heb het helemaal niet voor linzen maar wilde toch even die soep uitproberen en wat een aangename verrassing was dit recept. De kleur is bij mij eerder groen maar de smaak is super en ik ben helemaal gewonnen om ook de andere recepten op basis van linzen te proberen. Bestaat er ook een recept voor linzenpaté? Alvast bedankt en doe zo verder. Er gaat een andere wereld voor me open 🙂
Misschien heb je groene linzen gebruikt? 🙂 Heb nog geen linzenpaté geprobeerd, maar ga eens een poging wagen!
Hoi Jolijn,
Ik woon momenteel in Portugal en nu kan ik hier nergens kokoscreme vinden…
Zou je een vervangend ingredient kunnen bedenken?
Alvast dank!
Dag Marissa, zelf woon ik in Spanje en kan de kokosmelk ook moeilijk vinden maar bij Lidl hebben ze af en toe een Chinese week en dan koop ik alle voorraad op 🙂 De blikken zijn wel een stuk duurder hier.
hoi jolijn
ik ben nu deze soep aan het maken. ik vroeg me alleen af waar je die kokoscreme vandaan hebt?want bij ons in de winkel hadden we alleen die blokken kokoscreme..ik heb denk ik veel te veel kokos in de soep nu, wist niet hoeveel gram ik nodig had van die blok voor 400 ml ?
groetjes anique
Hi Anique. Ik haal kokoscreme altijd bij de Toko in Amsterdam. Je kunt het vaak in Aziatische winkels kopen. Ik vind die kokosblokken zelf nooit zo lekker, dus ik weet niet precies hoeveel je daarvan nodig hebt.. Liefs
Hey Jolijn,
heb pas je site ontdekt, ben helemaal fan!, ga dit weekend de linzensoep maken
ga zo door!!!
liefs Hanneke
Leuk! Dank je!
Heb hetzelfde recept gebruikt vanavond, maar niet met 750 ml water erbij, maar slechts een scheutje (150 ml denk ik). Toen had ik een perfect Indiaas getint linzengerecht bij rijst, naanbrood, groentencurry en kipcurry (voor de vleeseters in de familie). Groot succes!
Klinkt ook heerlijk!
De soep staat nu op en ruikt verrukkelijk! een vraagje: in de ingredientenlijst staat zoete curry, maar in het recept zelf staat kerriepoeder. Welke van de twee moet het zijn? Ik heb er nu pittige currypoeder in. Ben benieuwd!
Hey Corrine! Ik gebruik zelf altijd zoete currypoeder die ik dan koop bij een Iraanse toko. Je kunt natuurlijk ook gewone currypoeder of pittige currypoeder gebruiken. Is het lekker geworden?
was op zoek naar iets gezonds, iets met linzen en iets vega en kwam via google op dit recept terecht. ik ga het vanavond proberen (en je hebt een leuke blog trouwens)!
Dank je! Is het lekker geworden?
Lijkt me lekker joh lijn!
Deze heerlijke soep gemaakt, ziet er heel anders uit, veel geler, maar manlief heeft 2 keer opgeschept… Er is nog genoeg voor nog een maaltijd voor 2, dit gaat met liefde in de vriezer! ***** moest ik erbij zetten van Ruud, thx
Hoi!
Ik heb de soep nu 2 keer gemaakt en hij is echt heerlijk! De geuren komen je tegemoet als ‘ie staat te pruttelen. Echt lekker!
X Tessa