[donotprint]Misschien niet de mooiste foto’s die ik ook heb gemaakt (ik lijd onder de donkere dagen en lelijke kunstlicht), maar wel één van de lekkerste recepten die ik ooit heb gegeten. Het is niet moeilijk om te maken en je kunt het eenvoudig voor meerdere personen maken, dus ideaal voor de kerst met een lekkere salade ernaast en wat knoflookbrood.
[donotprint/]
Knolselderij-Pompoen-Spinazie Lasagna met Romige Saus
Een recept van My New Roots
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 grote knolselderij
groentebouillon
1 butternut pompoen (flespompoen)
1 el kokosolie
3 tenen knoflook
1 citroen
1 tl paprikapoeder
olijfolie
1 blik limabonen
1 tl nootmuskaat
Spinazie
Verse tijm (optioneel)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de pitjes eruit. Vet de pompoen in met de kokosolie. Laat in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven. Je moet er makkelijk met een vork kunnen inprikken. Laat de pompoen afkoelen.
2. Schil de knolselderij en snijd hem in dunne plakken. Breng wat groentebouillon aan de kook, circa 1 liter, een laat de plakken ongeveer 4/5 minuten koken. Schep uit de pan op een bord.
3. Mix de bonen met 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, 1 tl nootmuskaat, 1/8 kopje water en zout en peper in de keukenmachine. Schep in een bakje.
4. Doe de pompoen samen met de fijngehakte knoflook, 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, paprikapoeder en zout en peper in de keukenmachine en laat draaien tot er een gladde saus is ontstaan.
5. Vet een ovenschaal (circa 20 x 15) in en begin met lagen maken (het leukste!). Een laag knolselderij, een laag spinazie, een laag bonensaus en een laag pompoenpuree etc. Eindig met een laag pompoen en strooi er nog wat verse tijm over. Zet nog ongeveer 12 minuten in een voorwarmde oven (175 graden).
Serveer met een lekkere salade en wat vers, warm brood.
[donotprint/]
Knolselderij is niet meer te krijgen….. boehoe.
Heb penen gekocht, zou ik het daar mee kunnen vervangen?
Oeh zie het nu pas. Is het lekker geworden?
Heb uiteindelijk iets anders gemaakt die avond. Kwam donderdag bij de ah en toen hadden ze weer knolselderij, dus ga het vanavond maken. Ben dinsdag 5 winkels af geweest, waaronder 3 natuurvoedingwinkels en die hadden allemaal geen knolselderij meer, dus ben blij dat ik nog even gewacht heb. Nu nog een leuk receptje zoeken voor de penen 😉
Was lekker- zal het zeker weer maken! Thanx
Ha Jolijn,
Ook ik heb mij over deze lasagna gebogen, hij is echt heerlijk en mooi ook met al die kleuren! Bij ons blijft hij erin, bedankt voor dit heerlijke recept! Je kerstkoekjes zijn deze week aan de beurt 🙂
Groetjes Rosalie
P.S. Zag ik jou niet toevallig in het Etos magazine van december? Ik weet het niet heel zeker, daarom een voorzichtige vraag, maar Jolijn & organisator van Yoga reizen was wel erg verdacht 😉
Haha, klopt! It’s me 🙂
Weer een lekker recept van je! Bedankt en pompoen is mijn favoriet!!
Waar kan ik zo’n flespompoen kopen? Hier hebben ze alleen ‘ronde’ pompoenen. Kan dat ook?
Flespompoen hebben ze vaak op de markt en bij natuurwinkels en toko’s. Je kunt ook ronde pompoen gebruiken.
Miraculeus lekker.. Van deze lasagne wordt je heel vrolijk!!
Dit is een topgerecht! Lijkt veel werk maar valt best mee!
Tip: bewaar het vocht van de bouillon waar je de knolselderij in hebt gekookt. Ik had wat knolselderij over en daar maak je een mooie soep van. Lekker als voorgerecht erbij! Heerlijk hoor! Dankjewel voor dit gerecht. En dat het overgenomen is van een andere site, alleen maat goed, anders hadden we dit nooit gemaakt. Thx!! X
Ik heb m net gemaakt en hij is heerlijk! 🙂
Lekker! Zeker een keer maken!
Ik vroeg me af of je misschien een post kon maken over een veganistisch kerstdiner..
Er is zoveel! Heb jij nog ideetjes?
Ziet er goed uit!!!
Je bent vergeten de spinazie in de ingrediëntenlijst te zetten. Ziet er verder lekker uit!