Kerst 2011 + Weggeef actie

En het zit er alweer op, de kerst van 2011. Wekenlang leven we ieder jaar naar deze twee dagen toe. De bladen schrijven ons voor hoe de perfecte kerst eruit ziet, jaloersmakende videoclips vol met sneeuw en cadeaus zoeven voorbij en wij maken ons druk om het kerstmenu en de boodschappen. En dan is het opeens weer 27 december. Ik hou veel van kerst, maar denk wel dat we er vaak te moeilijk over doen. Gezellig bij familie en vrienden zijn, dat is het belangrijkste.

Daarnaast vind ik het moeilijk om te zien hoeveel winkelwagentjes vol liggen met vlees (uit de bio-industrie) en vis. Denk dat kerst juist een goed moment zou zijn om ook stil te staan bij al deze dieren die een vreselijk ‘leven’ leiden. Ik begrijp dat mensen vlees/vis willen eten, maar ik denk dat uitgaan van kwaliteit i.p.v. kwantiteit al heel veel zou schelen.

Zelf at ik op kerstavond een veganistisch menu bij mijn vader en Marije. Het was heerlijk! We hadden:
-aardperensoep met pinda’s
-bietencarpaccio met jonge spinazie en mierikswortel soyaroom
-zelfgemaakte pizza’s.

De tweede helft van het diner (pizza) vond plaats op de bank, kijkend naar AYNIL. Echt een traditie, maar we vonden het dit jaar een beetje tegenvallen en zapten verder naar Serious Request. Kreeg kippenvel toen ik zag hoeveel geld er weer was opgehaald voor het goede doel. Zo’n slimme collectieve actie werkt toch echt ieder jaar weer.

Eerste kerstdag was in Enschede bij familie. Een multiculti maal met Vietnamese soep, couscous en curry, veel fruit, wijn en heel veel gezelligheid. Uiteindelijk bijna 10 uur lang gekletst, gegeten en gedanst.  Tweede kerstdag was bij mijn moeder en vriend. Eenvoudig gegourmet en ouderwets spelletjes gespeeld.

Mijn alcoholinname bleef trouwens opvallend beperkt deze kerst:

-1 glas champagne
-2 halve glazen rode wijn

Denk dat het ligt aan het feit dat ik nog erg verkouden was en niet veel zin had in alcohol. Ondanks bovenstaande vliegen de kilo’s er wel weer aan sinds Thailand. Ik merk dat ik veel meer tussendoor eet en grotere porties opschep. Daarnaast heb ik minder zin om te hardlopen doordat het vroeg donker is. En…al die lekkere ontbijtjes en soja chai latte’s zijn ook heeel erg moeilijk te weerstaan ;).

WEGGEEFACTIE

Laat hieronder een reactie achter met daarin je favoriete chocolade en win een pot homemade Chocolove Peanutbutter + 2 repen Tony’s Chocolonely’s Chocolade. Heerlijk voor op brood, door de muesli of gewoon uit de pot 😉 Zaterdag maak ik bekend wie de actie heeft gewonnen.

-x- Jolijn

 

2014-10-10T14:38:07+00:00Feest, Winter|7 Comments

7 Comments

 1. Elina 2 januari 2013 at 15:29 - Reply

  Ik vind de puurste chocola van Omni bar heerlijk, tony chocolonely pure chocola!! Chocola gevuld met praline gaat er ook wel in 😉
  Leuk on eens een Nederlandse vegan blog te zien! Ik snapte nooit wat de amerikaanse blogs met oats hadden, Maar na jouw uitleg ga ik het ook eens proberen! 🙂
  Xx

 2. Marieke van Vugt 31 december 2011 at 15:09 - Reply

  Ik ben fan van alle chocolade, maar ga vaak gewoon voor de pure chocolade van de Albert Hein. Toen ik nog in de VS woonde was ik ook grote fan van die Jocalat bars met rauwe chocolade en dadels. Leuk blog trouwens!

 3. Lin 31 december 2011 at 06:40 - Reply

  Ben ik nog op tijd??? Tony’s noga natuurlijk! En ik ben heeeeel benieuwd naar je speciale pindakaas… Als ik niet win, wil ik ‘m graag een keer samen maken! In een goede keukenmachine, haha. -x-

 4. Tessa 30 december 2011 at 22:16 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Mijn favoriete chocola is toch wel melk met hazelnoot en dan vooral van Milka. Maar gewoon melk van chocolonely vind ik ook wel erg lekker!
  Liefs Tessa

 5. kirsten 30 december 2011 at 07:50 - Reply

  Ik heb bijna twee maanden terug een reel pure chocolade met kardemom en een reep met lingonberry gekocht in malmo. Vooral die met kardemom vond ik heerlijk. Denk ook wel dat dat mijn favoriet is. Sowieso geld bij mij; hoe puurder, hoe beter.

 6. Winny 29 december 2011 at 18:41 - Reply

  Omdat je zo vreselijk enthousiast bent in je laatste post reageer ik. Ik ben dol op de pure chocolade met rode peper van Vivani, alle smaken van Droste en butterscotch van AH. Eigenlijk vind ik alles van chocolade lekker…

 7. lisa 28 december 2011 at 20:46 - Reply

  Hai Jo!

  Een leuke kerst gehad zo te lezen? Leuke foto’s ook! Een heerlijk eten!
  Zin om begin januari weer even wat af te spreken!
  Ik zal gelijk mijn favo chocolade doorgeven 😉
  heb een poosje geleden echt de lekkerste chocolade geproefd die ik ooit heb gehad namelijk;
  breekchocolade van callebaut. Echt een aanrader om die bij de corazon te bestellen met een heerlijk bakje koffie of thee!
  En anders koop ik lekker een stuk choco van milka: alpenchocolade! Ook heerlijk!!

  Heb je je rooster al binnen van januari? Kunnen we even een datum prikken!

  Liefs Lisa

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.