Kaneelcouscous met pompoen en munt

[donotprint]
OPROEPJE

Ik denk erover een eetclubje te starten in Amsterdam. Zijn er mensen die dit leuk lijkt? Zit zelf te denken aan max 8 personen en 1 keer per maand. Laat me weten als je interesse hebt!

Het was vandaag zo’n heerlijke zondagdag. Vanochtend wat banen getrokken in het zwembad en daarna de sauna ingegaan. Voel me altijd zo gezond daarna. Vooral na de ijskoude douche ;). Vanmiddag naar een expositie gegaan van een stel dat ik afgelopen woensdag ontmoette tijdens het Wilhelmina Winkel etentje. Erg mooie foto’s en kunstobjecten. Gaf me inspiratie om mijn fotografie weer wat meer op te pikken.

Ronddwalen door het mooie Amsterdam


[/donotprint]

Kaneelcouscous met pompoen en munt

Voor 2 personen

1 kopje couscous
1 kopje kokend water
Handje fijngesneden munt
1 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
4 el olijfolie
1 kleine pompoen, in blokjes
1/2 bakje champignons, in plakjes
2 rode uien, in ringen
1 flinke el gedroogde tijm
1 el rode- of witte wijnazijn
zout en peper

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 flinke eetlepel wijnazijn. Verspreid de pompoen, champignons en uien over een ovenplaat. Strooi de tijm erover en giet daarna het olijfoliemengsel erover. Bestrooi met zout en peper en roer goed om. Zet voor 15 minuten in de oven, roer weer goed om, en zet nogmaals 15 minuten in de oven.

2. In de tussentijd bereid je de couscous. Giet het kokende water over de couscous en dek af. Laat 10 minuten wellen. Verwarm dan 1 el olijfolie in een pan en bak het kaneel- en paprikapoeder 1 minuut. Doe de couscous en de mint erbij en schep goed om. Zet dan het vuur uit.

3. Verdeel de couscous over 2 borden en schep het pompoenmengsel erover.

Een van mijn favoriete gerechten op dit moment. Simpel, budget, gezond en enorm lekker!

[print_link]
[donotprint]

Pompoen snijden is niet een van mijn favoriete klusjes, maar het is het meer dan waard!

Ook een zeer geschikt recept om de volgende dag koud als lunch te eten.

-x- Jolijn
[/donotprint]

 

 

 

2014-10-14T07:40:11+00:00Avond, Lunch & Avond, Winter|8 Comments

8 Comments

 1. Jojanneke 7 juni 2012 at 19:25 - Reply

  Hai Jolijn! Ben je de eetclub al gestart? Lijkt me heel leuk ook!
  Liefs, Jojanneke

 2. Lune Lotte 12 maart 2012 at 19:33 - Reply

  Wat een geweldig initiatief. Waar kan ik mij aanmelden?!

  • Jolijn 12 maart 2012 at 19:35 - Reply

   Leuk! Wil je meedoen? Je kunt je op Facebook aanmelden.

 3. Sunaina 4 maart 2012 at 16:01 - Reply

  Mooie foto’s en lekker recept, zeker eens uitproberen!

  De eetclub vind ik een heel leuk initiatief, ben erg benieuwd!

  xoxo

  Sunaina

  • Jolijn 5 maart 2012 at 12:47 - Reply

   Dank je! Heb er ook zin in 🙂

 4. Bo 1 maart 2012 at 08:22 - Reply

  Wauw, ziet er prachtig uit je foto’s!
  Mag ik vragen wat voor een camera je hebt?

 5. des 27 februari 2012 at 08:39 - Reply

  jammer dat ik niet in Amsterdam woon, anders deed ik zeker mee!

  Dit recept lijkt me weer heel erg lekker!

 6. ruud 27 februari 2012 at 07:41 - Reply

  een ‘goddelijk’ recept . . .

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.