Japanse salade met Wasabi dressing

Van te veel binnen zitten word ik rusteloos. En eigenlijk zit ik vanaf zondagavond al binnen dus je kunt je je misschien voorstellen hoe ik me voel :). Waarom ga je dan binnenzitten zul je je afvragen? Nou, ik werk op dit moment vanuit huis voor een bedrijfje waar ik teksten voor schrijf. Verder ben ik veel met mijn blog bezig. Ik heb veel gephotoshopt, omdat ik afgelopen weekend foto’s maakte voor het festival In Vervoering en verder heb ik een verslaving ontwikkeld voor de serie The O.C.

En zo ben ik eigenlijk de hele dag achter de computer bezig. Het is zo raar, vroeger had ik geeneens een computer en was ik de hele dag buiten of gewoon een boekje aan het lezen en nu ben ik van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat met dat ding bezig. Even informatie zoeken over mijn reis naar Thailand, wat betalingen doen via internetbankieren, werken, mijn blog, werk zoeken, het weer en nieuws kijken, Photoshoppen.. soms lijkt het dat mijn hele leven zich op de laptop afspeelt. Eigenlijk wil ik dat helemaal niet, maar ja, ik heb ook niet het gevoel dat ik er op dit moment iets aan kan veranderen. Want voor alles wat op mijn ‘To Do’ lijstje staat heb ik de laptop toch nodig.

Ik vind het wel lastig om hier een balans in te vinden en s’avonds niet met vierkante ogen en een stijve rug naar bed te gaan. Ik denk dat ik binnenkort eens een 100% laptop vrije dag in ga lassen.

Herkennen jullie de computerstress?

Even wat anders. Sushi.

Ik hou veeel van Sushi!! Sushi is zeker één van mijn favoriete gerechten, maar verder kook ik eigenlijk nooit Japans. Vandaag had ik zin om iets nieuws te proberen dus ging ik aan de slag met het experiment ‘Japanse dressing’. En het werd eigenlijk heel lekker.. maar ja, wat kan er ook misgaan met een gerecht waar sojasaus en wasabi inzit..

Japanse salade met Wasabi dressing

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de salade:

150 gram gekookte quinoa (of sushi rijst)
1 paprika
100 gram taugé
1 kleine rode ui
Halve komkommer
Halve courgette
50 gram pinda’s
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Voor de dressing:

4 el sesamolie
3 el soyasaus
1 el rijstazijn
2 tl wasabi

1. Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een schaaltje en zet weg.

2. Snij alle groenten behalve de taugé fijn (ik had het vrij grof gesneden, maar bedacht me tijdens het eten dat fijngehakt lekkerder zou zijn).

3. Verdeel de gekookte en afgekoelde quinoa en de groenten over twee schaaltjes of borden. Giet de dressing eroverheen en garneer met sesamzaadjes en pinda’s.

Dit gerecht is heel makkelijk en snel te bereiden, maar zooo lekker! De dressing is een keer wat anders en de wasabi maakt het lekker spicy.

* De volgende keer wil ik ook stukjes nori toevoegen aan de salade.

 

-x- Jolijn

2016-01-04T15:30:17+00:00Salade, Zomer|2 Comments

2 Comments

  1. Danielle 22 november 2017 at 08:26 - Reply

    Laat je de groente ook afkoelen? Of doe je die gewoon warm er over heen?

  2. Inez arbeek 10 augustus 2011 at 20:53 - Reply

    Lijkt me heerlijk. Gaan we zaterdag nog wat doen?

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.