Januari Comfort

Deze week had ik het er met Sjoerd over dat veel mensen januari niet de prettigste maand van het jaar vinden. Koud, donker, guur en de gezellige feestdagen zijn weer voorbij. Ik merkte op dat alles is zoals je het ziet en dat ook januari een feestje kan zijn. Vandaag deel ik 3 tips met je om januari comfortabel en warm te maken. 

1. masseer je hele lijf iedere dag, of een paar keer per week, in met biologische sesamolie. Sesamolie is verwarmend en het voedt je droge huid. Het is een heerlijk ritueel uit de Ayurveda dat je zeker comfy en warm laat voelen. Tegelijkertijd breng je je bloedsomloop op gang en houd je je huid soepel. Je kunt dit ritueel ook uitvoeren voordat je onder de douche stapt, zodat je huid niet zo uitdroogt door het warme water.

2. maak een warm kop chai* of andere thee voor jezelf en drink het met aandacht op. Ik keek vorige week de film Fukushima, Mon Amour (op Cinetree = aanrader voor filmhuisliefhebbers) waarin een voormalig geisha uitlegt hoe je thee met meer aandacht kunt drinken. Kijk naar je thee, ruik je thee en drink hem dan aandachtig op. Door zo te genieten van de kleine dingen in het leven ervaar je veel meer plezier op lange termijn.

3. ga de deur uit voor een lange winterwandeling, ook al is het weer regenachtig en donker. Trek een extra dikke trui aan en trek een muts over je hoofd om te genieten van de frisse buitenlucht. Zo maak je contact met het winterseizoen en kun je alle weertypes gaan waarderen. Je voelt je na afloop zeker opgefrist en energized.

*Vegan Chai recept

Voor een paar koppen

1,5 liter water 
3 plakken verse gember 
2 kaneelstokken 
2 tl peperkorrels 
8 gedroogde kardamompeulen 
2 stuks gedroogde steranijs 
1 tl gedroogde kruidnagel 
4 tl earlgrey thee 
500 ml havermelk 
Suiker of ahornsiroop (optioneel) ⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe alle kruiden in een pan en stamp ze een beetje aan met de achterkant van een soeplepel. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en doe de zwarte thee erbij. Giet na 5 minuten de thee door een zeef en doe de gezeefde thee weer terug in de pan. Warm nog 5 minuten op met de melk maar breng niet aan de kook. Breng eventueel op smaak met suiker of ahornsiroop. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Liefs Jolijn

2019-01-08T11:36:50+00:00Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.