Inspirerend: Zoë van Moderne Hippies

modernehippies-vegadutchie-zoe-hippie-bohemian

Op Vegadutchie zal ik vanaf nu af aan af en toe inspirerende bloggers interviewen over hun leven. Hoe gaan zijn bijvoorbeeld met stress om, wat zijn hun beauty rituelen en wat is hun favoriete ontbijt? Deze keer Zoë van Moderne Hippies. Ze inspireert dagelijks duizenden volgers via Instagram en haar blog om een gezond & positief leven te leiden. Hoe doet zij dit?

Waar ben je op dit moment?

Als fulltime blogger werk ik vanuit huis, dus thuis! Hier heb ik mijn eigen mooie bohemian werkplekje gemaakt.

Hoe ben je Moderne Hippies begonnen?

Aanvankelijk wilde ik evenementen organiseren, omdat ik veel mensen om me heen had die veel producten zelf maakten, zoals natuurlijke deodorant, haarbandjes of eerlijke T-shirts. Door een combinatie van een nieuwe golf van type mensen, noemde ik deze generatie de ‘moderne hippies’. Om de evenementen in-the-know te brengen, begon ik een website. Zo werd Moderne Hippies een platform. Sinds een halfjaar is mijn website mijn fulltime baan en organiseer ik geen evenementen meer. M’n hart ligt bij schrijven, creëren, fotograferen, een boodschap overbrengen en mensen inspireren. Ik breng deze mensen en bedrijven dus nog steeds wel naar voren, maar dan online 😉

Heb je een ochtendritueel?

Sinds kort eigenlijk wel! Maar dit is bijzonder nieuw en uniek voor mijn doen. Ik heb er zelfs een heel artikel over geschreven. In een notendop: ik sta op en ga eerst 5 minuten mediteren. Daarna drink ik een glas (citroen)water, schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben en visualiseer ik mijn dromen en doelen. Ook doe ik nog 20 minuten yoga-oefeningen, voor mijn nek- en schouderklachten. Voor dit ritueel moet ik wel echt een uur eerder opstaan. Ik houd het ritueel doordeweeks redelijk strikt aan, maar ik sluit niet uit dat deze ooit weer gaat veranderen. Voor nu word ik er heel erg productief van en een heleboel dromen zijn op deze manier ook veel sneller uitgekomen. Niet omdat ik visualiseer, maar omdat ik ze beter voor ogen heb, weet waar ik nu sta en waar ik naartoe wil.

Wat eet je zoal op een dag?

Ik begin m’n dag met een glas water. Wanneer dit citroenwater is, begin ik een half uurtje later met m’n ontbijt. Dit is standaard soyayoghurt, granola, rauwe cacao nibs en soms wat fruit er doorheen. Als lunch kan het enorm variëren, maar ik ben een groot fan van groene smoothies of een simpele salade. Ik merk dat m’n energieniveau hetzelfde blijft als ik dit als lunch neem.
’s Avonds ben ik een makkelijke eter, maar ik eet het liefst wel zo puur en gezond mogelijk. Zo maak ik vaak bijv. ‘even snel’ een courgettesoepje of farro met verse groenten en een vegaburger.

modernehippies-festival-bohemian-amsterdam

Welke 5 ingrediënten kun je echt niet missen in je keuken?

Himalayazout, rauwe cacaonibs, pijnboompitten, pesto, kokosolie.

Dit klinkt allemaal wellicht wat willekeurig, maar het zijn echt ingrediënten die ik snel in huis haal als het op is. Himalayazout vind ik net even wat lekkerder en schijnt ook iets gezonder te zijn. Rauwe cacaonibs gebruik ik voor m’n ontbijt, maar ook vaak om gezonde snacks mee te maken. Pijnboompitten vind ik heerlijk voor door een pasta of salade en kan ik echt niet zonder. Pesto insgelijks. Kokosolie is de olie waar ik het liefste in bak.

Wat is je favoriete chocola?

Dat moge inmiddels wel duidelijk zijn: rauwe cacaonibs. Qua merk ben ik heel erg dol op LoveChock (almond/fig).

Hoe houd je je lichaam in shape?

Ik probeer om de dag een work-out te doen. Omdat ik inmiddels veel reis, heb ik voor mezelf een nieuwe routine aangeleerd en train ik vooral via YouTube. Er staan uitstekende oefeningen en trainingen op en het is ideaal als je zo’n digital nomad bent als ik. (Of als je te lui bent om naar de gym te gaan; dat probleem herken ik ook.)

Hoe ga je om met het moderne leven en stress?

Ik maak bewuste keuzes hoe ik omga met nieuwe media. M’n telefoon staat bijvoorbeeld standaard ’s nachts op de vliegtuigmodus. Sommige vriendinnen moesten hier erg aan wennen (“wat nou als er ECHT iets is?!”); maar ik doe het inmiddels al zo lang, dat ik nooit meer terug zou willen. Het is zo belangrijk jezelf soms ‘uit te zetten’ voor de buitenwereld en gewoon met jezelf te zijn. Laat de telefoon liggen, erger je niet aan de “Hello?!”-reminder op Whats-app, en check niet constant de laatste likes. Ik herinner mezelf eraan hoe het ‘vroeger was’ en dat we heel veel dingen prima zonder alle moderne technologie konden doen. Zet mij telefoonloos en back to basic neer op een tropisch eiland en ik ben zo blij als een ei. Zolang ik er een paar weken later maar wel over mag bloggen.

Wat zijn jouw beauty rituelen?

Ik heb een paar natuurlijke beauty rituelen: zo gebruik ik sinds kort koffiescrub onder de douche; dit schijnt goed te zijn tegen cellulitis 😉 Maar ook een droogborstel gebruik ik nog geregeld hiervoor. Verder heb ik standaard veel soorten oliën in m’n badkamer staan, zoals cactusolie, die goed werkt als gezichtsolie tegen rimpels. Ik merk oprecht verschil, m’n huid voelt een stuk zachter aan en ziet er rustig uit. Qua make-up ben ik nog heel erg aan het testen, maar zolang het dierproefvrij is ben ik blij. En als het natuurlijk is al helemaal.

Heb je een cosmetica merk wat je het liefst gebruikt?

Make-up van Dr. Hauschka en oliën van De Tuinen.

Wat is je favoriete restaurant?

Oeiii, lastige. Is het heel vreemd als ik hier SLA zeg? Ik vind ze echt briljant en ik ben ZO blij dat er tegenwoordig een om de hoek van mijn huis zit. Als ik geen zin heb om te koken, kan ik alsnog mega lekker en verantwoord eten bij SLA. Als ik in het park wil liggen in de zomer, kan ik een salade afhalen. En je kunt er ook nog eens vet gezellig zitten en werken. Ja, ik ben 100 % fan. SLA it is.

Motto:

We are the adventure seekers. The dreamers & doers. The simple life lovers. The wild at hearts. The free spirits.

Want dat is wie ik ben en wie mijn lezer is.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik word enorm geïnspireerd door andere mensen, hun manier van doen en hun interesses. Het is ook een van de redenen waarom ik gastbloggers op mijn site heb, omdat zij mij weer enorm kunnen inspireren. Ik kan heel goed alleen zijn, maar ik heb anderen om me heen nodig om zelf weer geïnspireerd te raken.

Waar kom je helemaal tot rust?

Cliché en oh-zo-hippie: de natuur. Geef me een paar wandelschoenen en stuur me de bergen in, laat me op blote voetjes op het zand lopen en uitkijken over zee: ik ben zen.

Je favoriete stad?

KAAPSTAD! De stad waar ik in 2010 heb gewoond en waar ik me in een maand meer thuis voelde dan ooit in Amsterdam.

Heb je een ultieme gezondheidstip?

Luister altijd naar je gevoel, volg je hart en ga je dromen achterna. Accepteer jezelf en de anderen zullen volgen. Mentaal gezond betekent veelal fysiek gezond.

Je kunt Zoë volgen via Instagram, Facebook of natuurlijk op haar website www.modernehippies.nl 

modernehippies-zoë-hippie-vegadutchie
2015-08-04T08:12:38+00:00Inspirerend|2 Comments

2 Comments

  1. Nadia 6 augustus 2015 at 11:52 - Reply

    Ik zat maar te denken ‘hè, dat is toch Marte en niet Zoë, hoe KAN dat nou?’ en toen las ik het artikel over de naamsverandering, haha. Maar dat terzijde… Leuke rubriek Jolijn!

  2. Debora 6 augustus 2015 at 08:44 - Reply

    Wat leuk! Ik volg Zoë al een tijd via Instagram en ook haar blog bekijk ik regelmatig. Maar zo’n interview geeft toch net weer wat nuance en een persoonlijke touch 🙂 Fijn artikel Jolijn (en Zoë)!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.