Inspirerend: Simone van Happy By Nature

Een nieuwe rubriek! Op Vegadutchie zal ik vanaf nu af aan af en toe inspirerende bloggers interviewen over hun leven. Hoe gaan zijn bijvoorbeeld met stress om, wat zijn hun beauty rituelen en wat is hun favoriete ontbijt? Dit eerste interview is met Simone van Happy By Nature. Naast een van mijn beste vriendinnen is ze een ontzettend inspirerend mens dat constant bezig is met zelfontwikkeling en haar hart volgen. Hoe doet zij dit?

ijsthee, ice tea, zomers, drankje, ©Vegadutchie

Waar ben je op dit moment?

Op dit moment ben ik op Ibiza, ik woon en werk hier 3 maanden. Ik kook gezonde gerechten voor yoga retreats, maak ontbijtjes voor gasten van de bed & breakfast van een vriendin & collega, geef voedingsconsulten en schrijf artikelen over gezondheid. 

Hoe ben je met Happy by Nature begonnen?

Ik liep al twee jaar rond met het idee om een blog te beginnen over gezond glutenvrij eten en leven. Zelf heb ik namelijk coeliakie, een glutenintolerantie. Vorig jaar heb ik de daad bij het woord gevoegd en ben ik Happy by Nature begonnen. Mijn blog is tegelijkertijd mijn online portfolio. Met Happy by Nature laat ik zien wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik graag doe.

Heb je een ochtendritueel?

Niet per se! Ik vind het fijn om op tijd op te staan maar soms draai ik me liever nog een keer om, haha. Ik zou willen dat ik zo iemand was die een wandeling maakt om 7 uur ’s ochtends of een uur op een yogamat staat, maar helaas. Ik begin wel elke ochtend met het drinken van een glas warm water en ik maak een lekker ontbijt voor mezelf. Pas na het ontbijt ga ik online, dat is heilig voor me. Ik vind het onrustig om wakker te worden met social media dus ik staar liever nog even voor me uit!

happybynature-simonebraaksma3

Wat eet je zoal op een dag?

Ik vind het heerlijk om mijn dag te beginnen met een goed vullend ontbijt. Dat voorkomt namelijk vaak dat ik later op de dag een dip krijg. Nu, in de zomer, ga ik vaak voor geweekte boekweit in amandelmelk met lekkere toppings, maïswafels met een gekookt of gebakken eitje of ik maak een smoothie met bijvoorbeeld banaan, avocado en cacaopoeder. Als lunch eet ik vaak een salade of leftovers van de avond ervoor. ’s Avonds bijvoorbeeld glutenvrije granen met veel groenten plus een eitje, gebakken tempé of een stukje vis voor de eiwitten.

Welke 5 ingrediënten kun je echt niet missen in je keuken?

Oef, die is lastig! Ik vind zo veel dingen onweerstaanbaar lekker. Als ik moet kiezen ga ik voor een goede fles koudgeperste olijfolie, grof zeezout, tahin, tamari en rauwe cacao. Met die ingrediënten kan ik veel kanten uit en maak je mij über gelukkig!

Wat is je favoriete chocola?

Ha, deze vraag is een eitje. De 85% pure chocolade van Vivani deelt de eerste plek met de rauwe chocolade van Lovechock. De Vivani 75%, gezoet met kokosbloesemsuiker, is ook heerlijk trouwens. Ik ben echt chocolade verslaafd en stiekem ook wel een beetje een choco snob. Chocolade met 92% cacao vind ik bijvoorbeeld net iets té bitter en ik fiets gerust om voor mijn favoriete chocoreep, haha.

Hoe houd je je lichaam in shape?

Op het gebied van sport ben ik een beetje schizofreen. Ik doe van alles een beetje: yoga, joggen, kickboksen, dansen in de huiskamer en workouts via YouTube. Die laatste is trouwens favoriet momenteel, nu ik tijdelijk op Ibiza woon. Superhandig en afwisselend! Ik combineer de oefeningen met touwtje springen op ons terras. Maar ik houd mijn lichaam nog het meeste in shape door goed, gezond te eten en niet te veel. En nog belangrijker: weinig stress hebben!

happybynature-simonebraaksma6

Hoe ga je om met het moderne leven en stress?

Dat is een thema waar ik het afgelopen jaar veel mee bezig ben geweest – en nog steeds. Ik voel me niet prettig bij het hebben van een snel leven maar heb wel jarenlang zo geleefd. Toen mijn lichaam aangaf dat het niet meer ging ben ik geswitcht van baan en ben ik minder gaan doen maar met meer levenskwaliteit. Nu probeer ik minder perfectionistisch te zijn – goed is goed genoeg – en veel te praten over hoe ik me voel. Daarnaast helpt regelmatig bewegen, lekker naar buiten gaan en leuke dingen doen om me ontspannen te voelen. Het loslaten van hoe ik zou moéten/horen leven heeft me trouwens nog het meeste gebracht. Lekker je eigen weg volgen!

Wat zijn jouw beauty rituelen?

Ik heb een heel droge huid en smeer me elke ochtend en avond in met amandelolie. De olie wordt gemaakt van de amandelen die hier groeien, heerlijk. Er gaan zeker een paar flessen mee terug in mijn koffer! Mijn lange, dikke haar was ik met shampoo van Lovea. De truc is om eerst je conditioner aan te brengen en daarna pas je haar te wassen met shampoo! En vooral niet te vaak je haar wassen. Verder gebruik ik elke dag mascara, oogpotlood en bronzing poeder, allemaal van Dr. Hauschka. Mijn reinigingsmelk en dagcrème zijn van Weleda.

Heb je een cosmetica merk wat je het liefst gebruikt?

Ja, Weleda en Dr. Hauschka dus!

Wat is je favoriete restaurant?

Dat vind ik echt een heel lastige vraag! Er zijn zoveel leuke en lekkere restaurants, zeker in grote steden. Hier op Ibiza ga ik graag naar Can Guimo, El Carmen, La Paloma of Pica Deli. In Amsterdam zijn Mana Mana, De Italiaan, Firma Pekelhaaring en – voor ontbijt of lunch – Cotton Cake favoriet. In Haarlem haal ik mijn coffee fix bij Mogador of Mogador Unxpctd.

Motto

Als je er niet vrolijk van wordt, moet je het niet doen! 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Stilte of juist gesprekken met vrienden of wildvreemden, de natuur, reizen, goede muziek, nieuwe plekken bezoeken, struinen door een stad of dorpje, schrijven, de tijd hebben, het strand, de zee en mijn hart volgen waardoor de leukste dingen op mijn pad komen.

Waar kom je helemaal tot rust?

Op het strand. Strand, zee; het heeft bij mij een magische werking. Als ik me onrustig of gestrest voel probeer ik naar het strand te gaan en het liefst een duik in zee te nemen. Met mijn blote voeten in het zand lijkt alles lichter. Zwemmen in zee geeft me energie, kracht. Als het te koud is om te zwemmen maakt alleen kijken naar de zee me al rustig.

Je favoriete stad?

In Nederland: Haarlem, hier ga ik weer wonen als ik terug ben uit Ibiza. Het is er knus, mooi, levendig en tegelijkertijd rustig én het ligt vlakbij zee. Amsterdam vind ik heerlijk als ik zin heb in prikkels en nieuwe dingen. Verder: Parijs en Stockholm!

Heb je een ultieme gezondheidstip?

Gezond eten is leuk en belangrijk, voldoende bewegen ook. Maar zolang je je lichaam belast met (te) veel stress, heeft het weinig effect. Mijn ultieme tip is dus: zorg dat je voldoende ontspant. Soms lastig, ik weet het, maar het is dé manier om je gelukkig en gezond te voelen!

happybynature-simonebraaksma4

2015-06-17T12:20:28+00:00Glutenvrij, Inspirerend|3 Comments

3 Comments

 1. Mariet 19 juni 2015 at 21:00 - Reply

  Lieve Simone., Wat een leuk interview! Heb je leren kennen op Ibiza, inspirerend mens ben je! Heb al meerdere van je lekkere receptjes uit onze yogaretreat gemaakt! LIVE, LOVE And let GO… Geniet van je laatste weekje op Ibiza…..

  • sImone 24 juni 2015 at 09:45 - Reply

   Hoi Mariet!

   Dankjewel!! Heel, heel lief. Het was superfijn om je erbij te hebben tijdens het yoga retreat. En wat ben jij leuk met je moeder samen! Ook heel inspirerend. Jouw motto is ook een goeie, live, love, let go!
   Liefs

 2. Desi 17 juni 2015 at 13:23 - Reply

  Leuke nieuwe rubriek is dit! Ik vind het altijd interessant om een kijkje in iemand anders leven te krijgen en vaak word ik er ook nog erg door geïnspireerd. Hopelijk gaan er nog vele edities volgen! 🙂
  Ik vind het motto ‘als je er niet vrolijk van word, moet je het doen’ erg fijn. Dat is ook iets wat ik in mijn eigen leven probeer toe te passen. Als het niet leuk is, maar ik moet het toch doen, dan probeer ik het leuker te maken. Dat scheelt ook al heel veel.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.