Inspirerend: Lisa Goes Vegan

Een nieuwe rubriek! Op Vegadutchie zal ik vanaf nu af aan af en toe inspirerende bloggers interviewen over hun leven. Hoe gaan zijn bijvoorbeeld met stress om, wat zijn hun beauty rituelen en wat is hun favoriete ontbijt? Deze keer Lisa van Lisa Goes Vegan. Ze inspireert dagelijks duizenden volgers via Instagram en haar blog om een gezond & positief leven te leiden. Hoe doet zij dit?

lisagoesvegan

Waar ben je op dit moment?

Ik zit op mijn bank waar ik naar buiten kan kijken en drink koffie met amandelmelk en eet 2 dadels.

 Hoe ben je met Lisagoesvegan begonnen?

Het grappige is dat ik al heel wat jaren blog (ruim 4 jaar). Voorheen deelde ik sporadisch lekkere plantaardige recepten of tentjes waar ik iets lekkers had gegeten. Ik merkte dat veel mensen het leuk vonden om dat te lezen en dit werd steeds meer en zodoende is het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby geworden! Op mijn blog deel ik mijn weg naar een plantaardige leefstijl, de dingen die ik tegenkom, leuk vind, moeilijk vind, hotspots, recepten en andere tips om te laten zien dat plantaardig eten zo lekker en makkelijk kan zijn!

 Heb je een ochtendritueel?

Ja, ik ben wel echt een ochtendmens. Ik word rond half 8 wakker en spring onder de douche (niet heel warm) en gebruik doucheproducten van Lush waar ik sindskort helemaal fan van ben. Dan zet ik een grote kop groene thee en slik 2 MSM-pillen. Daarna ga ik mijn ontbijtje maken (smoothie, havermout, soja-yoghurt) Als ik vroeg moet werken, maak ik mijn ontbijt de avond ervoor en neem ik het mee.

Wat eet je zoal op een dag?

Pfoe, veel groene thee, koffie (max. 2), bananen en mango’s (zijn mijn lievelings). Verder ben ik verslaafd aan speltcrackers met hummus, komkommer en avocado. Avonds eet ik vaak gegrilde of gepofde groenten (ik ben gek op zoete aardappel en pompoen) Dadels en vers fruit als tussendoortjes.

lisagoesvegan1

Welke 5 ingrediënten kun je echt niet missen in je keuken?

Courgette en prei (zoveel variaties, gegrild, gebakken, geroosterd) noten (liefst walnoten en pecans) dadels (hier kan ik niet zonder) en hummus.

Wat is je favoriete chocola?

Oeh, een serieuze vraag? Met een serieus antwoord? Dat wordt lastig! Slechte chocola: Hazelnootreep van Vego. Gezonde chocola: Pure chocolade met nootjes van Lindt

 Hoe houd je je lichaam in shape?

Ik sport zo’n 1-2 keer per week in de sportschool. Ik doe vooral lichte krachttraining voor mijn benen en billen. Verder ben ik GEK op snowboarden, maargoed jammer genoeg kan dat niet het hele jaar door.

Hoe ga je om met het moderne leven en stress?

Soms is alles zó leuk dat ik moeilijk kan kiezen tussen dingen en dat ik graag alles aan wil pakken. Dit zorgt ervoor dat ik soms mijzelf voorbij loop. Het is heel belangrijk om je rust te pakken en alles op je eigen tempo doen en je niet teveel te vergelijken met anderen.

Wat zijn jouw beauty rituelen?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik op het gebied van beauty best een beetje lui ben. Alleen als ik een avondje vrij ben dan neem ik een haar of gezichtsmasker. Liefst heb ik in de zomer zo weinig mogelijk make-up op, zodat ik zo weinig mogelijk hoef te doen.

Heb je een cosmetica merk wat je het liefst gebruikt?

Lush, Dr. Hauschka en de website Biocareonline.nl heeft een groot assortiment heerlijke natuurlijke cosmetica producten waar ik fan van ben.

Wat is je favoriete restaurant?

Voor avondeten: de Bolhoed. Voor taartjes en broodjes: Dophert. Voor sapjes en lunch: Beter & Leuk.

Motto

‘See the glass half full, then fill it the rest of the way!’

lisagoesvegan

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik word geïnspireerd door mijn moeder, de website Oh She Glows, Essena O’neill (Australische blogger) en mijn eigen volgers zelf! Ik vind het zo leuk om te zien dat steeds meer mensen plantaardige gezonde creaties maken. Maar ook door non-vegans, als ik een bijvoorbeeld populair gerecht wil ‘veganizen’.

Waar kom je helemaal tot rust?

Koken en verschillende recepten uitproberen werkt heel ontspannend voor mij. Mijn zusjes dingen laten proeven en fotograferen, daar word ik zo blij van. Maar als ik echt kapot ben dan is er maar 1 plek: mijn bed. Ik heb een hele mooie klamboe uit Bali boven mijn bed hangen waar ik helemaal in kan kruipen.

Je favoriete stad?

Oef, heel moeilijk. Ik ben afgelopen september in New York geweest, wat gewéldig was. Binnenkort ga ik voor het eerst -nu ik helemaal veganistisch eet- naar Berlijn en ik weet dat deze stad barst van de vegan hotspots dus ik ben heeel benieuwd!

Heb je een ultieme gezondheidstip?

Super cliche, maar drink veel thee en water. Zo voorkom je dat je eet als je eigenlijk dorst hebt. Je huid gaat stralen en niet te vergeten, lach élke dag (al is het maar om de stomste grap ooit)!

lisagoesvegan3

 

2015-09-21T09:49:38+00:00Inspirerend|11 Comments

11 Comments

 1. Veganbackpacking 17 juli 2015 at 07:11 - Reply

  Wat leuk om allemaal te lezen! Blijf inspireren jullie allebei 🙂

  Mooie foto’s Lisa (of Lisa’s zus)! Ik kan niet wachten om naar Berlijn te gaan.

  Als er iemand binnenkort gaat backpacken door Zuidoost Azië en Nieuw Zeeland (so far) dan kan ik misschien helpen/inspireren met m’n blog http://veganbackpacking.wordpress.com

  Fijne dag allemaal!

  • Lisa 28 december 2015 at 09:21 - Reply

   Ah wat leuk! Ik zie dit bericht nu pas (sorry mega laat) Wat leuk je blog! Ga snel kijkje erop nemen, liefs, Lisa

 2. renee frensdorf 16 juli 2015 at 15:35 - Reply

  Mooi om te lezen dat zoveel jonge mensen geïnspireerd worden door bloggers en volgers en geïnteresseerd raken in andere voedingspatronen. Leuk hoor, zo’n rubriek…

 3. Iris 14 juli 2015 at 06:36 - Reply

  Leuk, die nieuwe rubriek! Zitten wellicht wat fijne tips bij om zelf te proberen:)
  Lachen is in ieder geval geen probleem voor mij, ik houd super veel van slechte grappen. En van fruit dus dat zit ook wel goed!

  • Lisa 28 december 2015 at 09:22 - Reply

   Haha slechte grappen, love it! Nou dan klink je als een geweldig mens haha:) Heel veel liefs! X

 4. Eliza 13 juli 2015 at 09:35 - Reply

  Leuke serie!! Maarre een gezond en positief leven lijden (leiden 🙂 ), is vast geen lijden toch??

  • Jolijn 13 juli 2015 at 09:37 - Reply

   Haha, dat zou wel heel dubbel zijn hè. Dank!

 5. Ingrid - For the Love of Pie 13 juli 2015 at 08:32 - Reply

  Leuke nieuwe rubriek Jolijn! En fijn interview om te lezen Lisa. Volg jullie blogs altijd met veel plezier!

  • Lisa 13 juli 2015 at 21:06 - Reply

   Aaah leuk om te horen!! Liefs, Lisa

 6. Kees andriessen 13 juli 2015 at 08:17 - Reply

  Lek interview

  • Lisa 28 december 2015 at 09:22 - Reply

   Leuk om te horen Kees!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.