Hummus zonder knoflook

Omdat je soms ook nog een date hebt na de lunch, of een belangrijke vergadering. En omdat deze hummus helemaal niet onderdoet voor de knoflookvariant.

Ingrediënten

1 blik kikkererwten
3 el tahin
4 el vocht van de kikkererwten (belangrijk!)
1 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
3/4 tl zout
peper

1. Doe alle ingrediënten, behalve de peper en het vocht van de kikkererwten, in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en voeg geleidelijk het vocht toe, zodat er een gladde massa ontstaat.

2. Breng op smaak met peper en/of chilivlokken.

Humus Tips

– Lekker met reepjes bleekselderij en wortel.
– Verwarm een pitabroodje en smeer er wat humus en ketchup op. Bak vegetarisch gehakt met ui in een wok en schep in het broodje.
– Rooster een boterham en besmeer met humus. Leg er vervolgens plakjes gerookte paprika en zongedroogde tomaatjes op. Lekker exotisch!

Op dit moment ben ik weinig aan het hardlopen, omdat ik veel last heb van mijn enkel en been. Doe dus extra veel pilates lesjes, zodat ik straks in Thailand toch nog een beetje strak in mijn vel zit 😉

Door deze oefeningen een paar keer per week te doen zul je binnen een maand zeker verschil zien. Maar het grootste voordeel vind ik (vooral van buikspieroefeningen) dat het goed voor mijn rug is. Dit komt doordat je je rugspieren meer ontlast als je je buik meer gebruikt. Wil je zien wat voor effect de oefeningen op je lichaam hebben? Maak dan bijvoorbeeld een voor foto en een na foto (1 maand later).

 

2014-10-09T12:51:16+00:00Herfst, Snacks|2 Comments

2 Comments

  1. nathalie 29 augustus 2012 at 16:00 - Reply

    Net gemaakt en zalig!
    Doet inderdaad niet onder voor de knoflookvariant (vinden ze morgen ook fijn op het werk :-))

    • Jolijn 31 augustus 2012 at 15:39 - Reply

      Haha, soms is het inderdaad goed om de knoflook weg te laten 😉 Binnenkort maak ik een variant met wasabi voor de liefhebbers.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.