Leuk nieuws!
Ik ben nu ook via Vegetarische Blogs te vinden. Klik op de link voor een klein interview.
Alweer bijna 1 jaar eet ik veganistisch. Time flies! Als ik op het laatste jaar terugkijk heb ik veel nieuwe producten leren kennen en gebruiken, zoals chiazaadjes, hennepzaden, amandelmelk, tempeh, speltbrood, kiemen, kokosolie en ahornsiroop. Maar de grootste ontdekking is toch wel havervlokken. Die gebruik ik eigenlijk iedere dag wel in ontbijtjes, koekjes en smoothies.
De vezelrijke vlokken hebben talloze voordelen. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel en een snelle spijsvertering. Doordat ze zoveel vezels bevatten werken ze als een soort ‘gel’ die je darmen schoon en gezond houden. Bovendien bevatten ze langzame koolhydraten die langzaam verteerd worden, waardoor je je lang verzadigd en energiek voelt. Echt Powerfood dus!
Na lange tijd experimenteren, heb ik het lekkerste warme havermout ontbijt gecreëerd . Try and Taste!
Warme havervlokken met kaneel
Voor 1 persoon
1/3 cup havervlokken of havermout
2/3 cup havermelk (oat dream)
1/2 tl kaneel
1 tl kokosolie
1 banaan, in plakjes
1 tl agave- of ahornsiroop
1 tl chiazaadjes of zelf gebroken lijnzaad (maal fijn in vijzel)
Verwarm in een klein steelpannetje de havervlokken, havermelk, kaneel, kokosolie, banaan en chiazaadjes of lijnzaad. Het mag zachtjes koken. Blijf roeren totdat het vocht is opgenomen en er een vrij dik papje is ontstaan. Schep in een kommetje en giet de honing eroverheen.
GENIET
[…] Heerlijk voor smoothies, warme chocolattes (zie hieronder) en in ontbijtjes, zoals havermout. […]
Hoeveel is een cup?
Ik zou ook graag willen weten hoeveel een cup is… of anders wat een cup is? Is dat een kookattribuut?
Hi Maaike. Cups kun je bijvoorbeeld kopen bij de Dille & Kamille of een kookwinkel. Handig als je net zoals ik op Amerikaanse en Canadese blogs kijkt.
Cups en andere maten converteren:
http://www.weekendbakery.com/cooking-conversions/
Ik heb dit vanochtend gemaakt en het is echt heerlijk! Ik heb ook maar een klein beetje banaan erin gedaan en meer appel, maar echt zo lekker zeg!
Heerlijk vind ik het! Soms top ik m ook nog met wat rauwe cacaonibs en kokosrasp, mmm! Voor in de zomer kun je ook overnight oats maken. Dus havervlokken met water/havermelk, chiazaad en banaan in de koelkast en de volgende ochtend kun je het zo eten, Lekker fris en het scheelt je ’s ochtends weer tijd!
Maak ik ook vaak inderdaad. Heerlijk!
Variatie op het recept: een lekker verse appel in blokjes en 8 gedroogde abrikoosjes in stukjes geknipt i.p.v. de banaan. I.p.v. havermelk water gebruiken. Je krijgt een heerlijk zoete havermout waar geen agavesiroop of honing meer bij hoeft. Wat verse gember fijngesnipperd meekoken maakt dit ontbijt verwarmend in de winter.
Goede tip met die gember!
Ik maak het trouwens gewoon met water ipv havermelk, smaakt ook helemaal prima. 🙂
Doe ik nu ook vaak met water inderdaad. Maakt niet veel uit qua smaak 🙂
Wauw, dit stond al een tijdje bij mijn Favorieten onder Recepten.. en net voor het eerst gemaakt als ontbijt. Wat heerlijk! En eigenlijk ontzettend weinig moeite. 🙂
Dat ziet er wel heel lekker uit. Volgende week een keertje proberen. Welke havervlokken koop jij? Kan je ook de goedkoopste versie uit de supermarkt gebruiken? Die in dat blauwe pak?
Ik koop mijn havervlokken meestal bij Ekoplaza. Je kunt natuurlijk ook Euroshopper van AH gebruiken. Die koop ik ook weleens.
Ik vond het zo lekker klinken dat ik het zelf ook net gemaakt heb 🙂 Alleen dan een halve banaan, omdat het dan anders wel een erg groot ontbijt wordt en een heel klein beetje kokosrasp. Echt te goddelijk! Denk dat het met appel ook lekker is 😀
Heerlijk hè havermout! Alleen is honing niet veganistisch 😉 Kan je in plaats van honing ook agavesiroop gebruiken. groetjes Esther (met een vegan echtgenoot) 😉
Zeker! Gebruik zelf veel ahorn- en agavesiroop.
Hi to every , because I am actually eager of reading this
blog’s post to be updated daily. It carries fastidious
data.
Very nice post. I just stumbled upon your weblog
and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very
soon!
You’re so awesome! I do not suppose I’ve read through something like
that before. So great to discover someone with a few original thoughts on this subject matter.
Seriously.. thanks for starting this up. This web site
is something that’s needed on the web, someone with some originality!
Excellent blog post. I absolutely appreciate this website.
Stick with it!
Thank you for the auspicious writeup. It in truth was once a entertainment account it.
Look complex to far added agreeable from you! By the way, how could we keep in touch?
We are a gaggle of volunteers and starting a new scheme in our community.
Your website offered us with helpful information to work on.
You’ve performed an impressive process and our entire group
shall be thankful to you.
I want to to thank you for this great read!! I absolutely loved
every bit of it. I’ve got you book marked to check out new things you post…
Ik ben gek op haver! Het is zo veelzijdig en inderdaad hartstikke gezond.
I’m really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A small number of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this issue?
Take a look at my web blog; ameriloan.com
Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer,
could test this? IE nonetheless is the marketplace chief and a good component of folks will pass over your wonderful
writing due to this problem.
Wow, this paragraph is good, my sister is analyzing such things, therefore I am going
to let know her.
Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I’ve been trying for a while but I never seem
to get there! Thank you
jeetje, dit lijkt me weer overheerlijk!
Lekker hé, havermout!
Klopt het dat je gebruik maakt van instant oats, geen grove havervlokken dus?
Op jouw foto lijkt het zo.
Heb hier inderdaad instant oats gebruikt.