Hoepelen

HoepelenJolijn

Helemaal in het moment opgaan met een zwoele mix van Illesnoise op de achtergrond en ronddraaien met mijn hoepel. Ik ben verslaafd aan hoepeldansen. Een paar jaar geleden werd het populair en als je nu op Instagram of Youtube kijkt stikt het van de filmpjes met vrouwen én mannen die één zijn met hun hoepel en ook op festivals zie je steeds vaker mensen die een hoepel mee hebben.

Waarom hoepelen? Voor mij zit er alles in wat ik nodig heb. Dansen, muziek, focus, sierlijkheid, uitdaging en afwisseling. Er zijn eindeloos veel trucjes en dansmoves mogelijk. Ik kijk altijd veel filmpjes met hooping tutorials en verwerk deze dan in een hoepeldans.

En:

1. Het is ontzettend goed voor je buikspieren. Sinds ik hoepel is mijn buik veel strakker geworden en zit ik lekkerder in mijn vel.

2. Het is ontzettend goed voor je rug. Doordat je zo veel vloeiende bewegingen maakt met hoepelen wordt je lichaam lekker los gemaakt. Ga maar eens 10 minuten hoepelen na een lange werkdag achter de computer en je merkt direct verschil. Mijn rug is een stuk relaxter geworden nu ik veel hoepel.

3. Het heeft een meditatieve werking. Doordat je veel rondjes draait kom je snel in het moment terecht. Leer je ook trucjes, dan moet je wel zo gefocust zijn dat je alleen maar in het nu kunt zijn.

4. Het ziet er mooi en sexy uit. Het oog wil ook wat toch? En het geeft je ook een dosis zelfvertrouwen als je nieuwe trucjes leert en jijzelf (en misschien ook wel andere mensen?) kunt genieten van jouw performance.

5. Je kunt het overal doen. Binnen, voor de deur, in het park of op reis. Je hebt tegenwoordig hoepels die je in minder dan een minuut in elkaar vouwt of uit elkaar haalt zodat je hem eenvoudig mee op reis kunt nemen.

Wil je beginnen met hoepelen? Het enige wat je nodig hebt is een hoepel die je online kunt bestellen, muziek en doorzettingsvermogen. Ready to begin? Dan kan ik je het Youtube kanaal van Deanne Love aanraden. Zij legt alles heel duidelijk uit en is superenthousiast. Je kunt mij ook op Instagram volgen op mijn nieuwe hoepelaccount. Mijn Vegadutchie-account doet het natuurlijk ook nog gewoon.

Heb jij weleens gehoepeld? 

jolijn-hoepelen

6 Comments

 1. Floris 21 augustus 2015 at 10:10 - Reply

  Zie eventueel ook de hoepel startpagina: https://hoelahoep.startpagina.nl/

 2. Eliza 21 augustus 2015 at 08:18 - Reply

  Zoooo leuk! ik ben ook benieuwd naar je hoepel en ook welke maat?
  Groetjes Eliza

  • Jolijn 21 augustus 2015 at 09:15 - Reply

   Ik heb een danshoepel en een polypro. Volgens mij zijn ze 95 en 80 cm

 3. Melanie 20 augustus 2015 at 11:19 - Reply

  Hee wat leuk! Ik ben momenteel zwanger maar het lijkt mij een ontzettend leuke workout voor daarna. Wat voor een hoepel heb jij? Ik zie zoveel verschillende! Lieve groetjes Mélanie

  • Jolijn 21 augustus 2015 at 09:15 - Reply

   De makkelijkste om mee te beginnen is een danshoepel van zo’n 95 tot 100 cm. Als je later meer trucjes wilt leren is een polypro ook heel fijn.

   • Melanie 21 augustus 2015 at 13:29 - Reply

    Dankjewel. Ik zie net de hulahoop rapsong, laat de baby maar komen en het hulahoopen beginnen!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.