Het Vegadutchie Boek is er!

Blij, blij, blij! Het Vegadutchie Boek is er! Vanaf vandaag is hij te koop via Bol.com en over twee dagen ligt hij ook in de Nederlandse en Belgische Boekhandels. Ik kan het nog bijna niet geloven. Een paar dagen geleden kwam ik terug uit Frankrijk en opeens lag het boek daar op tafel. Het is echt heel erg mooi geworden. Ieder recept heeft een foto en er zitten hele toffe illustraties in. Ik ben zo benieuwd wat jullie van de recepten vinden! Laat het me weten door op Instagram of Facebook te taggen met #vegadutchieboek.

Deze zomer komt er ook een Vegadutchie Book Tour die zal bestaan uit Vegadutchie Book Dinners & Vegadutchie Book Workshops. Zou jij dit graag in jouw stad willen? Laat het me weten, want we zijn nog druk bezig met de plaatsen te bepalen. De dinners voor Amsterdam zijn nu al te boeken.

Wil jij alvast twee plekjes winnen bij een van de Vegadutchie Book Dinners? Maak dan een recept uit mijn boek en tag hem onder #vegadutchieboek op Instagram of Facebook. Over twee weken maak ik bekend wie er heeft gewonnen.

Hier alvast een sneakpeek van de foto’s uit mijn boek!

vegadutchie-boek-chocolover
vegadutchie-boek-vanille-pudding
vegadutchie-boek-limoentaart
vegadutchie-boek-kruidige-chili
vegadutchie-boek-versfruit
jolijn-vegadutchie-hoepelen
2015-09-21T10:43:47+00:00Boek, Feest|46 Comments

46 Comments

 1. […] Dit recept is – samen met nog veel meer frisse, zomerse en veganistische recepten – te vinden in het kookboek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum.  […]

 2. Ellen van Os 4 juni 2015 at 17:34 - Reply

  Gefeliciteerd Jolijn!

  Ik heb het boek net besteld

 3. Wilma 4 juni 2015 at 13:26 - Reply

  Hoi jolijn,

  Gefeliciteerd met het uitgeven van je boek. Echt leuk als je je droom waar kunt maken.
  Ik heb hem vandaag ontvangen, yes!!!
  Een beker thee erbij en het boek “doorspitten” . Heerlijke recepten en mooie foto’s.
  Wie weet ooit een 2e boek 🙂

  • Jolijn 8 juni 2015 at 09:35 - Reply

   Ben benieuwd wat je ervan vindt! Liefs Jolijn

 4. Debora 4 juni 2015 at 09:14 - Reply

  Zo leuk voor je Jolijn, gefeliciteerd! En ook leuk voor ons als lezers en thuiskoks, ik ben heel benieuwd. Het wordt ongetwijfeld smullen 😀
  En iets in de buurt van het 3 provinciepunt Gelderland-Noordbrabant-Limburg zou leuk zijn (liefst Nijmegen. Of anders Den Bosch? Eindhoven?)

  • Jolijn 8 juni 2015 at 09:35 - Reply

   Ik ga zeker proberen die kant op te komen! X

 5. Sophie 3 juni 2015 at 12:42 - Reply

  Wat een super mooi boek! Ik heb het gisteren ontvangen en gelijk helemaal doorgebladerd. Van het weekend ga ik er gelijk mee aan de slag.

  Groetjes,

  Sophie

  • Jolijn 8 juni 2015 at 09:35 - Reply

   Heel blij dat je het mooi vindt! X

 6. Janneke 3 juni 2015 at 09:05 - Reply

  Gefeliciteerd met je kookboek! Lees je blog erg graag en ga je boek bestellen!

  groeten,
  Janneke

 7. Denise 3 juni 2015 at 05:28 - Reply

  Gefeliciteeeeerd! Ik stem voor Middelburg. De Zeeuwse hoofdstad mag wel eens proeven van jouw heerlijk plantaardig eten.

  • Luus 3 juni 2015 at 07:18 - Reply

   Eindhoven!! Strijp S!

  • Jolijn 8 juni 2015 at 09:36 - Reply

   Hoop zeker ook richting Zeeland te komen!

 8. martine 2 juni 2015 at 21:44 - Reply

  Hier nog een stem voor Den Bosch, bij Heinen inderdaad!!

 9. Nadia 2 juni 2015 at 17:26 - Reply

  Gefeliciteeerd Jolijn! Ik ben er donderdag, ik ben echt héél benieuwd!

 10. Sonja 2 juni 2015 at 16:21 - Reply

  Wat een prachtig boek! Ik ga IEDER recept maken!

 11. Eleanor 2 juni 2015 at 15:03 - Reply

  Ik heb het vandaag bezorgd gekregen. Ik dacht echt wat een dik boek, maar toen ik erin ging bladeren kon het mij niet dik genoeg zijn. Wat ziet dat er goed uit! Ik ben heel benieuwd naar de amarantburgers met portobello. Die ga ik binnenkort een keer uitproberen. Geniet van je prachtige werk en de vele complimentjes die je daar ongetwijfeld voor zult krijgen. En hopelijk besluit je er nog een te maken!

  • Jolijn 2 juni 2015 at 16:55 - Reply

   Wow, superblij dat je het mooi vindt!! Het enige foutje wat ik tot nu toe heb ontdekt is dat er bij dat recept 1 el cayennepeper staat ipv 1 tl. Pas dus op haha! Anders wordt hij wel erg spicy. Ben benieuwd wat je van de recepten vindt!

   • Eleanor 6 juni 2015 at 13:28 - Reply

    Bedankt voor de waarschuwing. Ik was eigenlijk sowieso van plan de cayennepeper weg te laten. Ik hou niet echt van scherp en mijn maag reageert er vaak ook niet goed op. Maar als ik het voor gasten maak, wel handig om te weten natuurlijk. Ik heb tot nu toe al 4 ontbijtjes gemaakt uit je boek 😀 Mijn favoriet tot nu toe is de scrambled kikkererwten. Wat is dat lekker zeg!

    • Eleanor 8 juni 2015 at 09:15 - Reply

     Hi Jolijn, ik heb geprobeerd de amaranthburgers met portobello te maken, maar mijn deeg was heel erg zacht (meer een crème), waardoor ik er niet echt balletjes van kon rollen. Mogelijk heeft het te maken met het koken van de amaranth. Die heb ik met heel wat water op het vuur gezet en ruim 15 minuten gekookt totdat het een ingedikte pap werd. Op de verpakking stond niets over hoe ik het moest klaarmaken. Hoe kook jij de amaranth? En is het de bedoeling dat de burgers van binnen zacht zijn of niet?

     groetjes, Eleanor

     • Sjoerd 8 juni 2015 at 09:26

      Hi Eleanor,

      Amarant wordt inderdaad een soort pap als je het kookt, maar je moet het wel met afgepast water koken. Dus niet ruim water toevoegen en proberen af te gieten, want dat werkt niet. Voeg per hoeveelheid amarant iets meer dan twee keer zo veel water toe (2 en een kwart om precies te zijn).

      Ik denk dus dat je inderdaad te veel water hebt gebruikt. Uiteindelijk moeten de burgers stevig worden, al blijven ze vaak van binnen smeuïg.

      Gr,
      Sjoerd

 12. veganlife yvonne 2 juni 2015 at 14:53 - Reply

  Van harte gefeliciteerd met je boek, ziet er op eerste gezicht super mooi uit en de gerechten lijken me heerlijk! En ik weet hoe bijzonder het voelt om je allereerste boek te schrijven! Mijn moeder heeft ook 2 weken geleden haar eerste kinderboek uitgebracht, en ik zelf ben de illustrator.’ Het meisje uit het bos ‘i staat op mijn blog en is ook o.a te koop bij bol .com!

 13. Nicole 2 juni 2015 at 14:40 - Reply

  JAAAAaaa kheb net je fantastische boek boek ontvangen!! Heel blij en kan niet wachten om erin te koekeloeren. Gefeliciteerd Jolijn dank!! Groetjes Nicole

  • Jolijn 2 juni 2015 at 16:55 - Reply

   Oh yes! Superbenieuwd wat je ervan vindt!

  • Jolijn 8 juni 2015 at 09:37 - Reply

   Dank je wel! Benieuwd wat je ervan vindt! X

 14. Renee 2 juni 2015 at 14:25 - Reply

  Gefeliciteerd Jolijn met je langverwachte boek! Lijkt me heerlijk om iets van je werk in je eigen handen te kunnen houden, ik ben er in ieder geval dankbaar voor. En ik las al een verzoek om naar Maastricht te komen, bij deze nog eentje. 🙂
  Liefs Renee

  • Jolijn 2 juni 2015 at 16:56 - Reply

   Ik hoop zeker naar Maastricht te komen!

  • Jolijn 8 juni 2015 at 09:37 - Reply

   Hopelijk tot snel in Maastricht 🙂 X

 15. Marjo 2 juni 2015 at 13:41 - Reply

  Oh geweldig, ik volg je met zoveel plezier en al zoveel lekkere dingetjes gemaakt.
  Ga het gelijk bestellen.

  succes hoor met alles, het is je zo gegund

 16. Dounia 2 juni 2015 at 13:07 - Reply

  Gefeliciteerd met je boek Jolijn!!! 🙂 Ik hoop dat je met jouw Vegadutchie Book Tour ook naar Almere komt.

 17. Nicole 2 juni 2015 at 12:21 - Reply

  Gefeliciteerd met je boek. Ik kan jouw boek gaan ophalen. Ga er vanavond dan ook gelijk iets uit maken.
  Als het voor jou niet te ver is zou het ook leuk zijn om Maastricht aan te doen tijdens jouw tour. Hier is weinig voor veganisten.

 18. Rivka 2 juni 2015 at 11:42 - Reply

  Gefeliciteerd met je boek!! Ik stem voor een boek tour die Den Bosch aandoet (in de geweldige boekhandel Heinen!) .

 19. Linda 2 juni 2015 at 11:41 - Reply

  Eindhoven, heeeel graag!!

 20. sylvia 2 juni 2015 at 11:24 - Reply

  Je boek is vandaag naar me toe gestuurd via bol.com. Ik kan niet wachten tot mn werkdag er op zit en eindelijk al je lekkere recepten kan bekijken. Ik ben enorm nieuwsgierg! En in Woerden ben je ook van harte welkom!

  Groetjes Sylvia

 21. Linda 2 juni 2015 at 10:54 - Reply

  Gefeliciteerd, ik ben erg benieuwd naar je boek. Kan hem helaas nog niet aanschaffen. Mocht je Leeuwarden aan doen, ben ik erbij!

 22. willemijn 2 juni 2015 at 10:53 - Reply

  Wat leuk! gefeliciteerd!! Ga het boek snel bekijken in de winkel
  Ik zeg Zeist of Harderwijk voor een vegadutchie dinner!

 23. Belle 2 juni 2015 at 10:12 - Reply

  Superleuk Jolijn, gefeliciteerd!!!!! Ik hoop er donderdag even bij te zijn in Scheltema om het boek te kopen en door jou te laten signeren 🙂

 24. Jo 2 juni 2015 at 09:46 - Reply

  Wat leuk! Roermond aub

 25. Nee ske 2 juni 2015 at 09:41 - Reply

  je boek ligt al weken in mijn bol.com mandje 😀 krijg net een mailtje dat ze het boek verzonden hebben 🙂
  ik ben erg benieuwd!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.