Rijstpop vierkantjes met jam

Wat een weer hebben we gehad! Ik heb echt volop genoten de afgelopen dagen. Vrijdag kwam mijn nichtje Lisa en hebben we op het terras wijntjes gedronken. Daarna zijn we uit eten geweest bij Sjah Jahan, een Indiaas restaurant in de Jordaan. Het was echt heerlijk. We hadden allemaal kleine hapjes besteld, zoals naanbrood met ui en kruiden, curry en gefrituurde Spaanse ui. S’avonds wilden we eigenlijk Amsterdam onveilig maken, maar we waren zo moe dat we besloten een filmpje te kijken. Het werd ‘Friends with Benefits’. Veel heb ik niet meegekregen, want na 10 minuten vielen mijn ogen dicht 😀

Zaterdag zijn we naar Zandvoort geweest om op 1 oktober te genieten van de warmte. Boekjes mee, bikini aan, voeten in het water.. helemaal perfect.

Gisteren nog lekker bij mijn vader en Marije op het dakterras gezeten met een glaasje champagne. Marije had allemaal heerlijke hapjes gemaakt, zoals cashew/tomaattapenade, raw crackers, couscoussalade en vegetarische burgers. Gelukkig kreeg ik nog wat mee naar huis 😉

+ nieuw boek ‘Holy Cow’.

Vrijdag maakte ik ricepop vierkantjes met notenpasta en jam. Het viel erg in de smaak bij Lisa en mij en nog dezelfde avond verdween het laatste vierkantje in onze mond. Denk dat ik deze ook op mijn verjaardag ga maken.

Ricepop vierkantjes met notenpasta en aardbeienjam

Geïnspireerd door  OSG

Ingrediënten voor circa 16 vierkantjes

– 3,5 cup (gemiddeld theekopje) ricepops
– 1/2 cup notenpasta *
– 1/2 cup rijststroop
– 1 el kokosolie
– 1 el maple siroop (optioneel)
– 5 el geraspte kokos
– 1/2 tl zeezout

1. Bekleed een vierkante vorm of een rechthoekige vorm (die van mij is circa 17 x 11) met bakpapier.

2. Verwarm in een klein pannetje op laag vuur de notenpasta, rijststroop, kokosolie en zout.  Roer net zo lang tot alles goed gemengd is. Zet dan het vuur uit en doe er de zout, kokos en maple siroop doorheen. Mix tenslotte de ricepops erdoor en meng goed totdat alle ricepops bedekt zijn met het mengsel.

3. Giet het mengsel in de vorm en druk heel goed aan met een deegrollertje of de achterkant van een lepel. Zet voor 10/15 minuten in de vriezer.

4. Haal uit de vriezer en snijd in vierkantjes. Smeer met een lepel een laagje aardbeienjam over de vierkantjes.

BON APPETIT!

* Je kunt gemengde notenpasta gebruiken, maar ook gewoon pindakaas. Biologische pindakaas is beter geschikt, omdat die veel minder droog is. Je kunt ook zelf notenpasta maken (zoals ik deed). Daar kom ik later op terug :).

Het was ontzettend warm dus ik had een kan met limonade gemaakt: spa groen, frambozen, citroen, mint, agavesiroop en ijsblokjes.

Geniet van de laatste zonnestralen vanavond!

-x- Jolijn

 

2014-10-10T13:39:02+00:00Herfst, Ontbijt & Brunch, Zoet|6 Comments

6 Comments

 1. Astrid 22 april 2016 at 10:52 - Reply

  Deze snackvierkantjes zijn ook heel lekker van gepofte boekweitkorrels ?

 2. Sanne 11 oktober 2013 at 15:05 - Reply

  Hoi Jolijn,

  waar zijn ricepops(in Adam) te koop?
  Groetjes

  • Jolijn 18 oktober 2013 at 13:34 - Reply

   Delicious in de Westerstraat

 3. Tanja 31 januari 2013 at 08:16 - Reply

  Hoi jolein,

  ik geniet elke x van je recepten en blog en waar kan ik rice pop kopen?

  Groetjes Tanja

 4. van der Put 10 september 2012 at 15:05 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Super gave site heb je. Heb hem van de week ontdekt en er al een paar gerechtjes van gemaakt die heerlijk smaken. O.a. de chocodove en de bounty’s:-)
  Ik had nog wel een vraagje n.a.v. de pure chocola die je soms in gerechtjes gebruikt. Ik las op diverse sites dan wanneer cacao niet rauw is, maar gebrand (en dat is de chocolade in gewone pure repen) er een koolstofverbinding ontstaat die kankerverwekkend is. Vandaar dat rauwe cacao altijd wordt aangeraden. Kan het zo zijn dat jij repen gebruikt waar de cacao niet gebrand is? Of misschien ben je niet op de hoogte hiervan, dat kan ook. Misschien vind je het dan wel fijn om te weten gezien je zo bewust eet. Agavesiroop schijnt tevens niet goed te zijn wanneer je de kritische sites leest. Ik ben geen deskundige, maar ben heel bewust met voeding bezig en lees een hoop over allerlei producten, vandaar. Kijk maar wat je er mee doet. Ben wel even benieuwd wat jij ervan vind.
  Hey succes verder en bedankt dat je al deze heerlijke dingen gratis op je site zet. Super!
  Groetjes, Lydia

  • Jolijn 11 september 2012 at 16:58 - Reply

   Hoi Lydia. Dank je! Ik gebruik vaak rauwe cacao, maar af en toe ook ‘gewone’ pure chocola. Ik denk dat er over veel producten negatieve meningen zijn dus daarom probeer ik altijd heel erg mijn gevoel en lichaam te volgen en ik zorg voor veel afwisseling in mijn eetpatroon. Over agavesiroop heb ik ook veel gelezen. Ik wissel het af met ahornsiroop en soms een goede honing. Hoop dat je nog veel inspiratie kan opdoen op mijn blog 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.