Interview met Hanneke Peeters – hoe zorg je goed voor jezelf?

RYW Hanneke Peeters

Hanneke Peeters is de oprichtster van het merk Rock Your World. In haar webshop vind je prachtige edelstenen en heerlijke sprays en rollers met essentiële oliën waarmee je jouw gezondheid ondersteunt. Hanneke opende eerder al lunchroom Beter & Leuk en in die tijd werkte ik vaak met haar samen voor onze Vegan Brunches. In dit interview kom je te weten wat edelstenen en essentiële oliën kunnen betekenen in jouw leven, maar Hanneke geeft je ook een paar goede self-care tips!

Wat kunnen edelstenen en essentiële oliën betekenen voor mensen?

Edelstenen en essentiële olie bevatten trillingen. Ik ga er vanuit dat als mensen klachten hebben dit geblokkeerde energie is. De trilling van geur of edelstenen zijn hoger dan de eigen trilling. Een hogere trilling creëert evenwicht in het lichaam en is dus een mooie tool om energie weer te laten stromen. Elke keer als jij een steen ziet of geur ruikt geef je een positief seintje naar je hersenen. Je geeft jezelf liefde door middel van de oliën of stenen.

Is er een situatie bij jezelf waarin je hebt ondervonden wat voor verschil het heeft gemaakt?

Bij mijn zoontje merk ik elke dag verschil. Als ik zijn voeten ‘ s avonds met lavendel insmeer dan slaapt hij beter. Voor mezelf is lavendel ook echt het teken dat ik alles mag loslaten en dat gebeurt dan ook als ik de geur ruik. Door te mediteren met edelstenen heb ik al veel antwoorden gekregen op vragen die ik had.

Je bent veel met zelfliefde bezig. Hoe zorg jij goed voor jezelf?

Door erg goed te luisteren naar wat ik nodig heb. Nu ik zwanger ben is het niet zo moeilijk, want ik krijg last van mijn lichaam als ik te druk ben en dan luister ik door naar bed te gaan en het rustig aan te doen.

Ik was ook altijd aan het vechten als ondernemer. In hokjes denken; ik moet 40 uur per week werken en absoluut niet in het weekend. Nu doe ik veel meer op gevoel, soms werk ik nu ook in het weekend. Nu ik dat hokjesdenken heb losgelaten kan ik ook makkelijker tussendoor opladen, door bijvoorbeeld een wandeling te maken tussendoor of even in bad te gaan. Ik zit er dan ook niet meer mee als ik in weekend werk. Dat is voor mij ook goed voor jezelf zorgen.

Rock Your Self Love

Vertel eens wat over sprays en stenen in je winkel.

Ik heb in mijn opleidingen heel erg geleerd om te kijken naar signalen die mensen afgeven. Als ik met mensen praat dan kijk ik hoe ze reageren, waar ze zichzelf aanraken, wat er in het gezicht gebeurt, waar ze pijn hebben en wat voor kleur kleding ze dragen. Verder behandelde ik veel mensen en ik kwam iedere keer dezelfde klachten tegen. Met die klachten ben ik toen naar een vrouw gegaan die essentiële oliën mengt. Zo zijn de geuren ontstaan.

Welke van jouw producten is de meest verkochte?

Calm & Pillow! Er zijn zo veel mensen met slaapproblemen. We zijn in deze wereld niet meer gewend uit-knop aan te zetten. We gaan maar door op onze telefoons en computers terwijl ons lichaam wilt rusten. Vrouwen zijn zo druk de hele dag, ieder gaatje wordt opgevuld. ’s Avonds heeft het hoofd dan tijd om te piekeren als er eindelijk rust is. Gedurende dag pauzes nemen is een goede manier om al wat spanning weg te nemen. Bijvoorbeeld door op de wc even een steen in je hand te nemen in plaats van op je telefoon te kijken.

Je hebt jarenlang een lunchroom gehad en was altijd met voeding bezig. Wat voor rol speelt voeding nu in je leven?

Eten is voor mij essentieel om me goed in mijn vel te voelen. Maar ik ga nu veel bewuster met eten om als vroeger. Eerst was ik erg van het ‘alles of niets’ principe. Ik sloeg door als ik een koekje at. Nu heb ik mijn cravings veel beter in de hand en dat komt omdat ik mezelf heb getraind in bewustzijn.

Hoe kan iemand emotie eten doorbreken?

Het gaat echt om bewustwording en inzien dat eten niet op zichzelf staat. Cravings zijn eigenlijk het bedekken van emoties. Vroeger beoordeelde ik alles met goed of slecht. Als ik slecht at was ik ook slecht en vice versa. Nu weet ik hoe ik mezelf kan voeden en zo mijn energie op peil kan houden.

Een goede voeding is de basis van gezondheid. Mijn grootste inzicht kwam tijdens een sapjesdetox. Ik kwam erachter dat ik zo bang was om honger te hebben. Maar eigenlijk was ik bang om mijn gevoelens te doorvoelen. Ik verstopte met door te eten en dat kon ook gezond eten zijn. Dus dat is ook mijn tip. Durf je emoties te doorvoelen in plaats van ze te bedekken met eten. Je hoeft niet altijd blij te zijn in het leven, verdriet mag er ook zijn!

Jij bent een onderneemster in hart en nieren. Wat is wat jou betreft key voor een succesvolle onderneming?

1. Uitvinden waar je ontzettend blij van wordt.
2. Visualiseren zonder beren op de weg te zien. Hoe is mijn ideale week? Wat wil ik bereiken?
3. Focus houden. Als er een andere kans komt denken: hoe draagt dit bij aan mijn eindpunt? Kies ik uit angst of draagt het echt bij?

Wat zijn jouw dromen voor RYW in de aankomende jaren?

1. Heel veel mensen bereiken in Nederland en het buitenland en locaties openen waar mensen kunnen langskomen met vragen. Ik wil heel graag bijdragen aan een betere wereld en dat is ook écht nodig op dit moment.
2. Een boek schrijven over zwangerschap of self-care.
3. Met plezier blijven werken.

Wat is jouw tip voor een natuurlijker leven?

Ruimte creëren! Vijf minuten per dag niks doen. Geen afleiding zoeken. Ga eens vijf minuten staren of liggen. Je hoeft niet iedere minuut op te vullen.

Cadeautje van Rock Your World aan jou!

Bestel een product van RYW en krijg maar liefst 20% korting op je bestelling als je de code vegadutchiexryw gebruikt!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan met iemand waarvan je weet dat hij of zij het kan gebruiken!

X Jolijn 

Hanneke Rock Your Night

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.