Groene Quinoa Salade

Wat een heerlijk weekend was het! Ik was bij mijn moeder in Amersfoort en het lot bepaalde dat ik mijn oplader van mijn laptop in Amsterdam vergat. Een laptoploos weekend dus. Ik moet zeggen dat het me erg goed beviel! Zaterdag zat ik overdag in Ermelo om mee te lopen met een van onze retreats Detox & Yoga. De hele dag genoten van verse sapjes, wandelingen door het bos, sauna, zwembad, in de zon liggen, boekje lezen, kletsen met de andere deelneemsters en acroyoga. Tijdens een wandeling in het bos moesten we ieder een rustig plekje zoeken en bedenken wanneer we voor het laatst iets voor het eerst hadden gedaan. Ik moet zeggen dat het even duurde, maar opeens kwam ik erop dat ik samen met Sebas fruit heb geplukt en jam heb gemaakt. Vervolgens moesten we bedenken hoe dat voelde. Nou, ontzettend leuk eigenlijk! Nieuwe dingen leren is weer een beetje kind zijn. Proberen, fouten maken, lachen. Het hoort er allemaal bij.

Aan het einde van de dag was er nog een afsluitende yogales, maar Eelke, de eigenaresse van het retreat, stelde voor om te gaan acroyoga’en. In het kader van ‘iets nieuws proberen’ besloten ik en een ander meisje mee te doen en zo liepen we 10 minuten later met zijn drietjes naar buiten en zochten een zonnig plekje in het gras op. Een uur lang vlogen we door de lucht en deden we allerlei kunstjes. Stil liggen als een kaars, voorover hangen, twisten, ondersteboven masseren. Doordat je zo op elkaar moet vertrouwen voel je direct een soort band ontstaan. En ja, ik voelde me echt ontzettend blij na een uurtje rondvliegen in de buitenlucht. Dit wil ik vaker doen!

Voordat we verder gaan naar het recept wil ik iedereen aanraden de film ‘La rouille et d’os’ te bekijken. Wat een kunstwerkje! Ik bekeek hem gisteren met Mam en haar vriend in het Filmhuis in Amersfoort en kwam helemaal stil weer naar buiten. PRACHTIG.


Groene Quinoa Salade

Geïnspireerd door bbcgoodfood

Voor 2 personen

75 gram quinoa, gewassen
1 avocado, in blokjes
6 radijsjes, in dunne plakjes
2 bosuitjes, fijngehakt
1/4 komkommer, in blokjes
100 gram sojaboontjes of sperzieboontjes
2 el pijnboompitten, geroosterd
1 tl komijn
1 limoen
olijfolie
mint, fijngehakt
peterselie, fijngehakt

1. Kook de quinoa in 120 ml water gaar totdat al het vocht is opgenomen. Zet het vuur uit en laat nog 5 minuten met de deksel op de pan staan.

2. Meng quinoa, groenten en kruiden door elkaar in een grote schaal. Knijp de limoen er boven uit en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Lekker met een glaasje koude wijn en wat knapperig brood uit de oven.

2014-05-08T14:03:05+00:00Salade, Zomer|10 Comments

10 Comments

 1. Silvia 13 november 2012 at 02:26 - Reply

  Mooie salade. Ik geniet van je site, Jolijn. Wil je meer raw eten (ik probeer voor 80 procent raw te gaan), dan kan dat ook met quinoa: week de quinoa een nachtje, spoel af en laat even uitlekken. Daarna laat je hem tenminste 12 uur kiemen (je ziet dan piepkleine kiempjes ontstaan). Heerlijk in salades; de smaak doet me denken aan rauwe cashews, notig en ‘groenig’ tegelijk. En als je niet alle quinoa tegelijk gebruikt, laat je hem gewoon verder kiemen tot de volgende dag. De kiempjes zijn erg gezond. Wel vochtig houden tot gebruik en zelf spoel ik wat ik gebruik ook altijd nog een keertje af.

  • Jolijn 13 november 2012 at 12:52 - Reply

   Leuke tip! Dank je.

 2. Crista 6 november 2012 at 13:22 - Reply

  Ik las ergens dat bereide(dus geweekt of gekookt) quinoa in de koelkast een weekje houdbaar blijft, heb jij hier toevallig ervaring mee?
  Dan ga ik het namelijk een zondags kookritueel maken 🙂

  • Jolijn 7 november 2012 at 08:13 - Reply

   Ja, ik kook quinoa op zondag en eet er dan meestal tot woensdag/donderdag van. Kan dus 🙂

 3. fiene 13 juli 2012 at 15:43 - Reply

  Ik heb m gisteren gemaakt voor visite, ik kreeg veel complimenten, hij was heerlijk! Thanx for sharing.

  • Jolijn 16 juli 2012 at 20:51 - Reply

   Leuk! Quinoa is zo lekker!

 4. inez arbeek 12 juli 2012 at 16:22 - Reply

  ik heb de salade geproefd en hij smaakt heerlijk

 5. Lnnk 11 juli 2012 at 09:54 - Reply

  Klinkt als een heerlijk recept om eens te proberen!

 6. des 10 juli 2012 at 11:33 - Reply

  die film heb ik ook gezien!! moest er gewoon van huilen (en je weet vast wel bij welke scene)

  • Jolijn 16 juli 2012 at 20:51 - Reply

   Nou, ik wel bij meerdere scenes 😉 Prachtig!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.