Groen, groen, groen

Groen in je dieet, bespaart je heel wat leed!

(ja, die heb ik zelf verzonnen 😉 )

Vooral als dat groen boerenkool heet. Het is niet voor niets een enorme hit in Amerika. Boerenkool chips, boerenkool salades en dus ook boerenkool smoothies.

‘Boerenkool smoothie’…. klinkt eigenlijk vrij onsmakelijk.

Moet zeggen dat het ook niet een mijn favoriete smoothies was. Een groene smoothie met spinazie vind ik heerlijk, omdat spinazie geen smaak of textuur achterlaat. Maar boerenkool blijft, hoe hard je je blender ook aanzet, herkenbaar.

Voor de rest ben ik trouwens wel fan van de groente. Zo maakte ik laatst een pasta met gegrilde pompoen, rode ui en knapperige boerenkool (uit de oven). Heerlijk! Ook geroerbakt doet ie het erg goed. En natuurlijk in een lekkere stampot met vega spekjes.

Maar hij blijft voortaan uit de buurt van mijn smoothie 😉

Nog zo’n groene hit

Sojaboontjes. Beste snack ooit. Punt.

Hoewel… chocoladekoekjes en banana soft serves tellen ook als snack he?

Hoe dan ook, ze zijn niet te versmaden!

Ik koop ze bij de Japanse of Chinese winkel in Amsterdam. Voor een hele zak slechts 1,30 euro. Je kookt ze in 3 minuten gaar, giet ze af en strooit er wat zeezout over. Heerlijk als hapje voor de sushi of gewoon voor de lekker.

Goodnight!

-x- Jolijn

 

12 Comments

 1. Ray 4 februari 2013 at 22:54 - Reply

  Hi Jolijn

  “Maar hij blijft voortaan uit de buurt van mijn smoothie”

  Wie is hij?

  En geweldig dat ik je toevallig google’de op “spinazie – boerenkool smoothie” waarbij jou website pagina als 2e bij google tevoorschijn kwam 🙂

  Ik ben verliefd op je site en ga die deze week lekker doorspitten, er staan precies de onderwerpen op, die me op dit moment in mijn leven erg boeien.

  Dus je kunt nog wat reacties verwachten van me Jolijn – tot gauw 🙂

  Ray
  ps. zie dat je ook op twitter en een andere social media zit, OK om te connecten daar? Ga het in ieder geval een GO geven – wie weet tot daar aan de andere kant 😉

 2. Mandy 20 september 2012 at 10:00 - Reply

  Hé Jolijn,

  Heb je Palmkool al eens geprobeerd?
  Is ook zo gezond, en minder te herkennen. Ik doe regelmatig een of meer blaadjes (zonder de steel in het midden) door mijn smoothie en proef er niets van!

  Wellicht een leuk alternatief?

  http://mandyderoo.blogspot.nl/
  Vega recepten

  • Jolijn 29 september 2012 at 16:14 - Reply

   Hey Mandy! Nee heb ik nog nooit geprobeerd. Is dat zoiets als boerenkool?

 3. Guusje 25 april 2012 at 21:30 - Reply

  Ah die sojaboontjes ga ik ook eens proberen 🙂
  En boerenkoolsmoothie heb ik ook een keer gedaan. Vond t ook niet echt voor herhaling vatbaar

 4. Maria 23 februari 2012 at 21:28 - Reply

  Ik heb vandaag voor het eerst ook boerenkool geprobeerd door mijn smoothie. Ik had me voorbereid op het ergst maar uiteindelijk viel het me erg mee! Ik vind net zo lekker als met spinazie eigenlijk 😉 Zijn er naast spinazie, andijvie en boerenkool nog meer groene groentes die je er in kan doen en gezond zijn? Ik had laatst namelijk ergens gelezen dat komkommer niet echt veel toevoegt omdat het voor grotendeels uit water bestaat enzo..

 5. des 20 februari 2012 at 10:09 - Reply

  aangezien ik een smoothiemaker heb: ik ben wel benieuwd naar het recept!

  • Jolijn 21 februari 2012 at 10:08 - Reply

   Ik gebruikte: 1 banaan, paar ijsklontjes, 1 stronk boerenkool, lepeltje honing en rijst/vanille melk. Good luck 😉

 6. Sas 19 februari 2012 at 13:42 - Reply

  Hi Jolijn!
  Onlangs je website ontdekt. Ik ben me sinds kort aan het verdiepen in gezonde voeding, recepten etc en kwam jouw site tegen tijdens een rondje googlen. Ik ben nog langs niet zo ver als jij, kan de regelmatige sugar en chips cravings nog niet weerstaan en ook vlees en vis staan nog op mijn menu (wel met mate, geen varkensvlees en zo veel mogelijk biologisch). Maar je site is een goede houvast. Morgenochtend de overnight oats uitproberen. Ben benieuwd. Groene smoothies drink ik al trouw elke dag en 1 x met boerenkool geprobeerd…..NOOIT MEER! Maar met spinazie en andijvie gaat t prima.

  Grappig dat je uit Zeewolde komt. Ik heb daar ook lang gewoond en op de foto’s kom je me ook wel ergens bekend voor. Leuk om te zien dat een oud dorpsgenootje zo goed bezig is.
  Ik blijf je website elke dag/ week checken en ga je recepten proberen.

  1 vraagje: waar haal jij je chia zaadjes en overige lastig te krijgen bio producten en superfoods? Ik bestel het nu vooral online, maar ik zou ze net zo lief ergens in Amsterdam kopen.

  Alvast bedankt

  Groetjes
  Saskia

  • Jolijn 21 februari 2012 at 09:45 - Reply

   Wat grappig! Ben je van dezelfde leeftijd als ik?
   Chia zaadjes haal ik bij Delicious Food in de Westerstraat. Een superleuke bio-winkel. Moet je echt een keer gaan kijken! Je kunt ze ook krijgen bij Unlimited Health in de Pijp. Groetjes!

   • Sas 22 februari 2012 at 08:18 - Reply

    Ik ben iets ouder uit 1980! Dus ik denk niet dat we heel veel dezelfde mensen in de vriendenkring hebben, maar volgens mij wel bekend van gezicht. Zeewolde is natuurlijk niet zo groot.
    Delicious Food ken ik wel, top winkel! Waanzinnig lekkere kokoskoeken.
    Fijn dat ze daar ook chia zaadjes verkopen weer een excuus om die kant op te gaan. Thanx voor de tip.

 7. Marieke van Vugt 18 februari 2012 at 11:03 - Reply

  ikzelf meng de boerenkool meestal met andere groene (en niet-groene 😉 groentes in mijn smoothie. Dat komt de vitaminen en mineralen ook nog ten goede! En dan proef je al bijna niet meer dat het boerenkool is…

  • Jolijn 21 februari 2012 at 09:41 - Reply

   In een smoothie of juice? Voor mij gaat de boerenkool voortaan alleen nog maar door de juicer 😉

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.