Golden Milk Latte

turmericpaste-vegan-goldenmilk-recipe

Golden Milk is een drankje dat al eeuwenlang in de Ayurveda wordt gebruikt tegen allerlei kwaaltjes. Het wordt gemaakt van kurkuma, melk en een zoetmiddel, maar je kunt er zelf nog allerlei kruiden aan toevoegen. Kurkuma is een zeer sterk natuurgeneesmiddel met veel bewezen voordelen voor de gezondheid. Zo is het goed voor je spijsvertering, versterkt het je immuunsysteem, maakt het enzymen aan waardoor vet en suikers makkelijk verteert worden en beschermt het tegen kanker.

Ik vind het vooral een verwarmende drank die ik de laatste tijd vaak een uur voordat ik ga slapen maak. Het geeft me echt zo’n comfortabel en knus gevoel waardoor ik heerlijk kan slapen. Had jij al een keer gehoord van deze Golden Milk? Ik kan het je heel erg aanraden een paar keer per week te maken!

golden-milk-latte-vegan-recipe

Voor de kurkumapasta

een potje

1/4 cup / 40 gram kurkumapoeder
2 el gemberpoeder
1 tl kaneelpoeder
1/4 tl zwarte peper, gemalen
1/2 cup / 125 ml water

Verwarm in een klein pannetje op laag vuur alle ingrediënten voor de pasta. Blijf roeren tot een dikke pasta ontstaat. Dit gaat vrij snel. Schep de pasta in een glazen potje, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Golden Milk Latte

1 persoon

250 ml ongezoete amandelmelk
1/2 tl kurkumapasta
ahornsiroop (optioneel)

melkopschuimer*

Verwarm in een pannetje 150 ml amandelmelk met de kurkumapasta en eventueel de ahornsiroop. Roer goed zodat er geen klontjes meer inzitten. Giet in een glas of beker. Verwarm daarna nog 100 ml amandelmelk en klop die op met een melkopschuimer. Giet de opgeschuimde melk op de golden milk.

*Heb je geen opschuimer of heb je gewoon meer zin in een drankje zonder schuim? Dan kun je de de kurkumapasta oplossen in de 250 melk amandelmelk. Voor een romiger versie kun je ook kiezen voor kokosmelk.

goldenmilk-vegan-latte-recipe-turmeric
x Jolijn

33 Comments

 1. […] aan een warm drankje en wat extra vitamientjes? Deze kurkuma latte van Jolijn is precies wat je nodig […]

 2. Ellen 2 oktober 2017 at 19:14 - Reply

  Heerlijk, net gemaakt en zeker niet de laatste keer! Super goud !!!

 3. […] // Behoefte aan een warm drankje en wat extra vitamientjes? Deze kurkuma latte van Vegadutchie is wat je nodig […]

 4. Lim 5 december 2016 at 11:07 - Reply

  Ik ben benieuwd!! Hoe lang kan ik de pasta bewaren? En waar? In de koelkast?

 5. Mijke 18 februari 2016 at 14:13 - Reply

  Hoi! Ik zou graag willen weten hoeveel gram kurkumapoeder je gebruikt in dit recept? Zou deze graag eens willen proberen, lijkt me heerlijk.

  • Jolijn 19 februari 2016 at 07:56 - Reply

   Hi Mijke,

   1/4 cup is 150 gram gedroogde kurkuma. Succes!

   • Mattie 31 oktober 2016 at 19:44 - Reply

    Hallo Jolijn, Ik kan mij haast niet voorstellen dat de hoeveelheid Kurkuma klopt. 150 gram is echt heel veel hoor!

 6. Wieneke 9 januari 2016 at 12:44 - Reply

  Net gemaakt, verrassend lekker! En heerlijk verwarmend. Dank!

  • Jolijn 11 januari 2016 at 10:31 - Reply

   Fijn dat je het lekker vond! Liefs

 7. marij 2 december 2015 at 15:29 - Reply

  ik heb deze pasta gemaakt en een paar dagen gebruikt en vanaf het begin maagklachten,ik heb wel minder peper al gedaan kan dat aan de kurkuma liggen,ik wil er wel mee doorgaan vanwege gewrichts klachten

  • Jolijn 3 december 2015 at 15:22 - Reply

   Misschien kun je proberen wat minder pasta door de melk te roeren. Hij is best sterk.

 8. Dorien 9 november 2015 at 10:56 - Reply

  Net wat ik nodig had!?

 9. Sabrina 4 november 2015 at 20:38 - Reply

  Ik heb vanavond de past gemaakt en net mijn eerste beker leeg… Ik vind het een feestje, al denk ik dat het met ahornsiroop voller van smaak is.
  Dat ga ik van de week eens proberen.

  Thanks voor het fijne recept!

  • Jolijn 5 november 2015 at 09:42 - Reply

   Fijn om te horen! Graag gedaan 🙂

 10. Carolien 4 november 2015 at 12:15 - Reply

  Hoi Jolijn ik heb het geprobeerd maar t was niet zo mijn ding denk ik of ik heb het niet goed gedaan dat kan ook haha. Maar goed heb nu dus wel een potje kurkumapasta in mn koelkast staan. Heb je nog andere leuke ideeën wat ik ermee kan doen?? Bedankt alvast!

  • Jolijn 4 november 2015 at 15:36 - Reply

   Hi Carolien,

   Misschien kun je een beetje door een smoothie doen, door de oats of in een wokschotel. Eetsmakelijk!

   • Carolien 5 november 2015 at 17:11 - Reply

    Oke ga ik proberen, thanks!!

    • Carolien 5 november 2015 at 17:25 - Reply

     Mmm… heb t toch nog eens geprobeerd met goede havermelk (had eerder soort prutversie van havermelk gemaakt dat was niet echt een succes daarom nu poging twee). En met wat honing erdoor en een extra snuf kaneel is het een stuk lekkerder dan vorige keer! Dus misschien hou ik m er toch wel in haha!

 11. Lieke 3 november 2015 at 08:41 - Reply

  Ik wil het zeker eens gaan proberen, heb alle ingrediënten in huis! 🙂
  Maar kun je het ook naast je ontbijt/lunch of zo een keer tussendoor eten?
  Of maakt het je een beetje loom (omdat je aangeeft het voor het slapen te nemen).

  • Jolijn 4 november 2015 at 10:51 - Reply

   Hi Lieke,

   Je kunt het zeker ’s ochtends of tussendoor maken. Het geeft je een warm en comfortabel gevoel, maar maakt je overdag zeker niet slaperig. Benieuwd wat je ervan vindt!

 12. Louise 2 november 2015 at 17:54 - Reply

  Dit ga ik vanavond gelijk maken! Erg last van een opgezette buik de laatste dagen. Wellicht brengt dit verlichting

  • Louise 2 november 2015 at 19:54 - Reply

   Bedenk me nu: ook lekker om mee te koken in de havermout?

   • Jolijn 3 november 2015 at 08:06 - Reply

    Denk dat dat heel lekker is! Ga het eens proberen 🙂

 13. Petra 2 november 2015 at 17:50 - Reply

  Kun je het ook met verse kurkuma maken? Hoeveel moet je dan gebruiken?

  • Jolijn 3 november 2015 at 08:08 - Reply

   Ik denk het wel, maar ik weet niet hoeveel je dan moet gebruiken. Misschien kun je het dan eerst in een sterke blender doen, want anders krijg je allemaal stukjes in je pasta.

 14. Rita 2 november 2015 at 16:07 - Reply

  moet je voor de pasta geen kokosolie gebruiken? ik heb altijd begrepen dat kurkuma samen met vet gecombineerd
  moet worden voor de opname.

  • Jolijn 2 november 2015 at 16:15 - Reply

   Hi Rita, je kunt dat inderdaad doen als bevordert zwarte peper de opname ook enorm. In amandelmelk zit natuurlijk ook vet, maar je kunt eventueel een tl kokosolie toevoegen.

 15. Fabienne 2 november 2015 at 12:34 - Reply

  Klinkt heel fijn, ga het zeker proberen. Hoe lang blijft de pasta goed in de koelkast?

  • Jolijn 2 november 2015 at 16:16 - Reply

   Zeker een paar weken als je het goed afsluit.

 16. Jorien 2 november 2015 at 11:38 - Reply

  En is 1/4 cup kurkumapoeder is ongeveer 25 gram?

 17. Rianne 2 november 2015 at 10:49 - Reply

  Hoeveel is 1 cup?

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.