Gezonde Twix Reepjes

vegan-twix-reepjes-recept-gezond

Gezonde Twix Reepjes? Ja! En bovendien veel lekkerder. Ik wil jullie eigenlijk allemaal persoonlijk overhalen dit recept te maken. Echt god-de-lijk! De hoofdingrediënten zijn havervlokken, kokos, dadels en cacaopoeder.

Toen ik op de middelbare school zat nam ik bijna iedere dag een Twix. Het was een verslaving. Niet zo gek natuurlijk door alle suikers en toevoegingen. Het was de combi van koek, karamel en chocola waarom de Twix mijn favoriete reep was. Deze homemade Twix is nog zoveel lekkerder!

vegan-twix-reepjes-gezond-recept

Gezonde Twix Reepjes

+- 12 reepjes (afhankelijk hoe groot je ze maakt)

Koeklaag

1,5 cup havervlokken (gebruik glutenvrije haver indien gewenst)
1/2 cup kokosrasp
1/3 cup kokosolie, gesmolten
4 el ahornsiroop
1/2 tl zout

Karamel

2 cups medjouldadels
2 el water
1/2 tl zout

Chocola

2 el kokosolie, gesmolten
4 el (rauwe) cacaopoeder
1/2 tl vanillepoeder 

Ik gebruikte een springvorm met een Ø 16 cm. Je kunt ook een vierkante springvorm gebruiken.

Vet de springvorm in met kokosolie of bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de havervlokken, kokosrasp en zout in de keukenmachine en laat ongeveer 2 minuten draaien. Voeg dan de kokosolie en ahornsiroop toe en laat even draaien tot een plakkerig deeg ontstaat. Druk het koekdeeg in de springvorm zodat het helemaal egaal is verdeelt. Prik er een paar gaatjes in met een vork, zodat het deeg niet gaat bubbelen. Zet de springvorm 15 minuten in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.

Maak de keukenmachine schoon en doe de dadels, water en zout erin. Laat aanstaan tot een egale karamel is ontstaan. Als het heel dik blijft kun je nog een scheutje water toevoegen. Verdeel de karamellaag pas over het koekdeeg als die helemaal is afgekoeld. Zet daarna in de vriezer.

Roer de kokosolie, cacaopoeder en vanillepoeder door elkaar in een schaaltje. Verdeel de chocoladelaag over de karamellaag en zet minstens 4 uur in de vriezer.

Haal de twix eruit en maak de rand van de springvorm los. Beweeg een mes onder de twix zodat hij loskomt en je hem op een snijplank kunt leggen. Gebruik een vlijmscherp mes om de twix in reepjes te snijden. Dit kan nogal een tricky klusje zijn. Geduld is hier de sleutel. Je kunt de twixreepjes minimaal 2 weken in de vriezer bewaren in een afgesloten bakje.

Enjoy!

 

recept-gezonde-twix-vegan
2015-10-05T07:29:25+00:00Glutenvrij, Zoet|19 Comments

19 Comments

  1. Sophie 22 maart 2016 at 10:39 - Reply

    Wo, goddelijk! Je zou niet geloven dat dit een verantwoord tussendoortje is. Je moet dit proberen!

    • Jolijn 24 maart 2016 at 07:17 - Reply

      Haha heerlijk he. Heb er nu ook helemaal zin in!

  2. Carola 19 januari 2016 at 13:36 - Reply

    Ik wil deze twix maken ♡
    Maar wat is ongeveer de inhoud van 1cup? In gr of ml

    Mvg
    Carola

    • Jolijn 19 januari 2016 at 15:10 - Reply

      Hi Carola! Je kunt gewoon een gemiddeld theekopje nemen. Laat je me weten hoe ze zijn geworden?! X

  3. Francine 8 januari 2016 at 15:08 - Reply

    Mmmmmm! Deze vanmiddag gemaakt.. Ze zijn echt heeerlijk!!

  4. Sylvie 12 oktober 2015 at 19:39 - Reply

    Dag Jolijn, je twixreepjes waren overheerlijk dit weekend en ga ik thuis ook zeker uitproberen maar je chocolade was echt ronduit magisch…. Je zei dat het recept op de blog stond maar ik vind het nergens terug, komt het er nog op of kijk ik er over ? Grtjes Sylvie

    • Jolijn 13 oktober 2015 at 07:08 - Reply

      Hi Sylvie! De Chocolade vind je hier. Veel succes 🙂

  5. Karin 9 oktober 2015 at 20:14 - Reply

    Vandaag gemaakt je hebt jezelf weer overtroffen Jolijn!!! Heerlijk?

    • Jolijn 13 oktober 2015 at 07:08 - Reply

      Haha, fijn dat je ervan hebt genoten!

  6. sImone 7 oktober 2015 at 15:47 - Reply

    My goodness! Dit klinkt echt te lekker!

  7. Fabienne 7 oktober 2015 at 07:07 - Reply

    ooohhhh lekker, maar is dit de linker of rechterhelft? 😉 Eigenlijk moet je hem dan gewoon Raider noemen, de oude vertrouwde naam in een nieuw, vegan, (beetje) verantwoord jasje 🙂

    • Jolijn 8 oktober 2015 at 14:37 - Reply

      Haha de volgende wordt een Raider 😉

  8. Jeanette 6 oktober 2015 at 16:48 - Reply

    Mmmm… lijkt me heerlijk.
    Maar moet het echt in de vriezer…of in de koelkast??

  9. Sanne 6 oktober 2015 at 12:09 - Reply

    Dit lijkt me zo ontzettend lekker en ze zien er ook zo smakelijk uit! Ahhh haha 🙂 heerlijk lijkt me dit.
    Liefs

  10. Debora 6 oktober 2015 at 09:53 - Reply

    Dit klinkt zo lekker!! Lijkt beetje op de dadel/pecannoten taart van ‘uit Paulines keuken’ maar die is niet vegan. Gaat op mijn ‘nog-uitproberen-lijstje’, ben heel benieuwd!

  11. Wieneke 5 oktober 2015 at 09:09 - Reply

    O oooooh, vier uur wachttijd…! Haha! Wat een geweldig recept, dank!

    • Wieneke 8 oktober 2015 at 17:07 - Reply

      Inmiddels gemaakt en de wachttijd zonder kleerscheuren door gekomen 😉 Het was heerlijk! Super bedankt voor het delen van dit recept!

Leave A Comment