Gezonde Greenpan + Groene Limabonen Salade

greenpan-gezonde-pan-vegan

Ik had me tot voor kort nooit echt verdiept in gezonde pannen, maar toen ik dat wel deed kwam ik erachter dat veel pannen vol zitten met giftige stoffen die vrijkomen bij het koken. Ik ging op zoek naar een ‘gezonde’ pan en kwam terecht bij GreenPan. Zij stuurde me de Stockholm GreenPan op om uit te testen.

GreenPan maakt pannen die beter zijn voor het milieu. Er zitten geen schadelijke stoffen in de pannen verwerkt. Bij veel anti-aanbaklagen wordt een PTFE laag gebruikt. Dit is een chemische stof die afbreekt bij een hoge temperatuur. De chemische stoffen zijn schadelijk voor het ademhalingskanaal en voor kleine huisdieren kunnen de stoffen zelfs dodelijk zijn.

GreenPan maakt gebruikt van een anti-aanbaklaag die van mineralen is gemaakt, namelijk Thermolon. Deze is veilig voor je gezondheid en zelfs bij hoge temperaturen komen er geen schadelijke stoffen vrij. Yes, hoe fijn! Bij het produceren van de pannen komt er ook 60% minder CO2 vrij dan bij normale pannen.

Ik ben heel blij met deze pan! Het idee dat hij milieu- en mensvriendelijk is gemaakt voelt goed. Hij heeft een hoge rand, waardoor je er makkelijk in kunt roerbakken, maar ook stoofpotjes en de Groene Limabonen Salade doen het goed. Hij heeft een heel fijn handvat en is niet te zwaar. Als je op zoek bent naar een gezonde pan voor een redelijke prijs kan ik je deze echt aanraden!

 

Groene Limabonen Salade

Na al het December lekkers heb ik vaak veel behoefte aan een gezonde lunch. Deze is daarvoor perfect!

2 personen

220 gram gekookte limabonen (eventueel uit blik)
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 volle handen palmkool, in groffe stukken gesneden
1/2 courgette, in halve manen
2 handen doperwten, uit de vriezer
volle hand peterselie, fijngehakt
1 el tamari
1 el edelgistvlokken
olijfolie extra  vierge
peper/zout
zonnebloempitten (optioneel)

Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan. Bak de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de courgette toe en bak 5 minuten op laag vuur. Bak de palmkool 2 minuten mee. Voeg nu de doperwten, limabonen, peterselie, tamari en edelgistvlokken toe en verwarm nog een paar minuten. Breng op smaak met olijfolie en peper en zout. Serveer op twee mooie borden met de zonnebloempitten (optioneel).

x Jolijn

greenpan-stockholm-gezonde-pan-vegan
2015-12-29T08:54:01+00:00Glutenvrij, Lunch & Avond|1 Comment

One Comment

  1. Eliza 26 december 2015 at 09:25 - Reply

    Hoi Jolijn, zou je met deze pan ook goed stoofgerechten klaar kunnen maken denk je? Dus gerechten die echt meerdere uren op moeten staan. Mijn tajine is net gister geebroken en ik wil eigenlijk geen nieuwe aanschaffen omdat ze bij mij altijd vrij snel kapot gaan, maar ik heb wel echt iets nodig om lekker en gezond te stoven 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.