Geroosterde Venkel & Tomaten Salade

venkel-tomaten-salade-recept-gezond2
venkel-tomaten-salade-recept-gezond3

Hou jij van risico’s nemen? Alvast je baan opzeggen zonder een ander gevonden te hebben, een tijdlang op reis gaan in je eentje of een vakantie boeken terwijl je financieel niet op je hoogtepunt bent? Ik ben een enorme risicofreak. Ik hou van dat gevoel even in het diepe te springen, tegelijkertijd vind ik het doodeng.

We hebben zojuist een paar dagen naar Rome geboekt in april. Voor mij best een risico, omdat ik na zo’n lange tijd met het boek bezig te zijn geweest een nieuwe periode inga. Tijd voor nieuwe projecten, maar ook minder financiële zekerheid. Rationeel gezien zou het slim zijn wat geld aan de kant te zetten en te sparen. Maar ik hou van gekke dingen doen en dit voelt goed. Nieuwe inspiratie opdoen, weg van huis en nadenken met welke nieuwe projecten ik wil beginnen.

Vaak gebeuren er als je de risicosprong neemt de mooiste dingen. Dit omdat je creatiever gaat denken. Besluit je bijvoorbeeld met je baan te stoppen en voor jezelf te beginnen. Dan ga je naar allerlei oplossingen zoeken om dit waar te maken. Je komt daardoor bijvoorbeeld nieuwe mensen tegen, komt op andere plekken en je wordt gedwongen uit je comfortzone te treden. Dit wil niet zeggen dat het er makkelijker op wordt, maar wel spannender. Je hebt het gevoel dat je leeft!

Ik heb al vaker ervaren dat als je specifiek uitspreekt wat je wil dit vanzelf naar je toekomt. Het sterkst was deze ervaring met mijn reis naar Canada. Destijds had ik weinig geld en helemaal geen spaargeld, maar ik wilde zó graag. Ik zette alles over de reis op papier. Waarom ik wilde gaan, wanneer ik wilde gaan en hoe ik het geld bij elkaar kon krijgen. Binnen zes maanden was ik klaar voor vertrek. Het kwam naar me toe, omdat ik me er zo op focuste en me dus niet liet afleiden door andere zaken.

Heb je een wens of doel? Schijf het helemaal uit, wees specifiek en vetrouw erop dat je het gaat waarmaken.

Maar goed, ROME! Ik ben door het dolle. Naar deze stad wil ik al zo ontzettend lang en nu ga ik er heen met de allerleukste man. Hebben jullie tips? Leuke (vegan) eettentjes, barretjes, parken en must-sees zijn allemaal heel welkom. Ik ga nog even door met feestvieren. Whihoo!

Hoe ga jij om met risico’s?

venkel-tomaten-salade-recept-gezond5

Geroosterde Venkel & Tomaten Salade

Zoete geroosterde groenten, gepofte knoflook, zoute olijven en een romige dressing. Deze zomerse salade brengt me helemaal in de stemming van lange avonden in het park. De salade is de volgende dag ook heel lekker om mee te nemen naar je werk.

3 grote of 4 gemiddelde eters

4 kleine venkelknollen, in reepjes*
5 rijpe tomaten, in partjes
3 rode uien, in dunne schijven
5 tenen knoflook, ongepeld
olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
zout en peper
1 blik limabonen, afgespoeld
10 groene olijven, in plakjes
2 handjes peterselie, fijngehakt
6 el olijfolie extra vierge
3 el balsamicoazijn
1 tl mosterd

*snijd de groene sliertjes eraf en haal het harde hart eruit. Je kunt de uitsteeksels gewoon eten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een glazen pot de 5 el olijfolie, balsamicoazijn en mosterd door elkaar. Leg de venkel in een ovenschaal en leg daarbovenop de tomaten en de ui. Leg de knoflook ongepeld in een hoekje. Giet er wat scheuten olijfolie over en bestrooi met de Provençaalse kruiden en zout en peper. Zet 40 minuten in de oven. Laat de groenten daarna 10 minuten afkoelen en pel de knoflook. Snijd de knoflook fijn en meng door de dressing.

Schep de bonen, olijven, groenten en 1 handje peterselie in een mooie schaal. Schenk de dressing eroverheen en garneer met de overgebleven peterselie.

Lekker met een warm stuk (glutenvrij) brood!

venkel-tomaten-salade-recept-gezond4

13 Comments

 1. […] Geroosterde Venkel & Tomaten Salade – jolyn […]

 2. Suzanne\ 8 oktober 2015 at 11:58 - Reply

  Geen idee of je notificaties ontvangt als iemand een reactie plaatst, maar ik wilde dit toch even laten weten: Bedankt voor het recept! Ik wilde al heel lang iets met venkel doen, zeker nu het weer in de winkels ligt (zo’n 7 maanden na deze post haha), maar vond het lastig om iets te vinden. Ik heb hier een paar goede combinaties gezien die ik vanavond uit ga proberen! 🙂

 3. jack 16 maart 2015 at 12:47 - Reply

  ROMEEE love it! You have to dig through the vintage weekend market in Trastevere, eat a fried artichoke, and a roman style artichoke, loads of pizza, loads of wine, and DO THE VATICAN museum. Amazing art.

  • Jolijn 16 maart 2015 at 17:24 - Reply

   Thank you beauty! So looking forward to it 🙂

 4. Marjanne 14 maart 2015 at 18:44 - Reply

  Leuke plannen! Inderdaad leven in het NU en nu doen wat je leuk vind 🙂
  In visualiseren wat je wilt en dat het je dan toekomt, daar kan ik me niet zo in vinden.. het leven kan zo anders lopen dat je plant/hoopt! Niet alles is maakbaar.

 5. Monique 14 maart 2015 at 16:19 - Reply

  Hai Jolijn, even een linkje omdat je me inspireerde zelf ook te schrijven over risico’s:

  https://levendlicht.wordpress.com/

  Geniet van het weekend!

  • Jolijn 16 maart 2015 at 17:25 - Reply

   Wat leuk zeg! Geniet van je week 🙂

 6. Suzanne van den Heuvel 13 maart 2015 at 18:00 - Reply

  Hoi Jolijn,

  vorige zomer ben ik met mijn man, ook een hele leuke, naar Rome geweest en hebben we een paar geweldige adresjes ontdekt, waar we heerlijk gegeten hebben.
  -1- Pizzarium, Via della Meloria, 43, 00136 Roma, Italië. Vlak bij het Vaticaan, Piepklein, wachten in de rij, maar waanzinnig lekker. Wij namen de take away assortie, die we zelf samenstelden. Zuurdesem bodempje met gerookte uien , verse vijgen …. zo lekker. Je kijkt je ogen uit! A must see and eat.
  -2- Salotto 42. Piazza di Pietra, 42 00186 Roma, Italië Heerlijk gegeten, voldoende keuze voor veganisten, ook veel rauw. Heel betaalbaar, € 12- 15,- voor een hele lunch. Intiem, sfeervol, mooi plek tegenover de Beurs midden in de stad. (Wordt gerund, of is eigendom van voormalig Zweeds topmodel). We voelden ons zeer welkom.
  -3- Twee deuren verderop, in het hoekje zit ‘aT’ Active Natural Eating. Heerlijke verse smoothies, zelfs op ons verzoek met verse gember en verse kardamom. Leuke heren in die tent ook. (dus op hetzelfde plein als Salotto 42.
  -4- Ginger: Via Borgognona, 43-44, 00187 Roma, Italië. Wow, moet je eens kijken via google afbeeldingen. Helaas waren wij vergeten te reserveren, maar veelbelovend en we zijn wel even binnen geweest. Om te watertanden.
  -5-Super gave Biologische winkel : Via di Porta Castello 36.

  Wij aten overdag altijd in de stad. Wij deden alles te voet. We hadden een supergaaf appartement op 15 minuten lopen van de stad. Op weg naar huis langs de winkel en thuis de vermoeide voetjes omhoog met heerlijke lekkernijen en daarna languit in bad!!
  http://www.onlyappartments.com Rome Bianco & Nero; Ruim, schoon, leuke buurt, goed bed, heerlijk bad en niet duur!!
  Viale delle Milizie.

  Nou Jolijn, dat was het dan. Ik vond het leuk dit weer even bij elkaar te zoeken.
  Have fun daar in het smakelijke Rome en say Hi to the pope!

  Warme groet, Suzanne

  • Jolijn 16 maart 2015 at 17:26 - Reply

   Ha Suzanne,

   Wow wat een tips! Superbedankt. Klinkt allemaal te gek. Ik ga ze zeker in ons boekje opschrijven en hopelijk bezoeken. Thanks again 🙂

 7. Manja 13 maart 2015 at 15:15 - Reply

  Die salade ziet er lekker uit zeg!!
  Afgelopen zomer was ik klaar met mijn deeltijd studie fysiotherapie en heb toen mijn vaste baan opgezegd om me daar op te storten. En toen ik geen baan meer had bedacht ik me dat het het juiste moment was om een reis te maken, en nog een en ach lesgeven als yogadocent werkt ook, zelfs beter, dus dan daar maar op storten, het loopt als een trein. De fysiotherapie, dat komt wel 😉

 8. Lisan 13 maart 2015 at 14:14 - Reply

  Ik neem ook graag een risico! Ik ben op dit moment bezig met het opzetten van yogalessen. Sinds ik dit jaar een visionboard heb gemaakt, lijkt alles ineens heel snel te gaan! Waar ik het eerst eng vond, vind ik het nu heerlijk om vanalles op te zetten en er mee bezig te zijn. Ik wil dit jaar ook graag 2 maanden reizen, hiervoor moet ik mijn baan opzeggen. Ik twijfel hierover, maar de baan maakt mij niet gelukkig, en ik wil na de reis het liefst 100% bezig zijn met yogales geven en mijn bedrijfje uitbreiden. Ik geef misschien “zekerheid” op, maar je krijgt er zoveel voor terug! Lekker recept, ga het zeker maken. Fijn weekend!

 9. Monique 13 maart 2015 at 13:44 - Reply

  Lijkt me een heerlijk recept, Jolijn, ik ga het beslist proberen!

  Ik snap helemaal wat je bedoelt met risico’s nemen, over de ruimte en de creativiteit die vrijkomt als je de sprong waagt… Ik heb onlangs mijn vaste baan opgezegd om mijn eigen tekstbureau nu eindelijk écht vorm te gaan geven en ondanks dat ik het bij vlagen doodeng vind, voelt het ook heerlijk! Ik heb door deze sprong al zoveel nieuwe dingen gedaan en ontdekt dat ik het nu al de moeite waard vind!

  Geniet lekker van je Rome-plannen, als het goed voelt, kómt het ook goed!

  Fijne dag!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.