Geroosterde pompoen met amandelen

Na drie dagen werken bij Bagels & Beans kan ik wel zeggen dat het me goed bevalt. We hebben een gezellig team, de werktijden zijn fijn en het is leuk om contact te hebben met klanten (80% toerist). Ondertussen is mijn geheugen over de verschillende culturen in de horeca weer opgefrist:

– Amerikanen geven veel fooi! 4 euro voor twee kopjes koffie? Heel normaal!
– Italianen spreken je graag in hun eigen taal aan. Bellissimo.
– Fransen bedienen is vermakelijk, omdat ze zo schattig Engels spreken. Two uhh bagels wiethe ummus and uhh un Coca.

Wie in de horeca werkt kent de nadelen van de hele dag lopen, staan en weer lopen ook. Aan het einde van de dag heb je tintelende benen en plof je het liefst op de bank met je favoriete programma. Dat gevoel had ik heel sterk vandaag en ik had ook geen zin meer om boodschappen te doen. Wat had ik nog in de koelkast? Wortel, ui en pompoen..

Geroosterde pompoen met amandelen (snel, makkelijk, lekker)

Ingrediënten voor 1 lui persoon 🙂

1/2 kleine flespompoen, in blokjes
1 grote wortel, in blokjes of schijfjes
1 grote ui, gesneden
1 tl gedroogde tijm
Veel olijfolie (of minder)
2 el amandelen, gehakt
Wat fijngehakte peterselie

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de amandelen en de peterselie.

2. Leg de groenten op een bakplaat en giet er flink wat olijfolie overheen. Strooi dan de tijm erover en breng op smaak met zout.

3. Plof op de bank en geniet 25 minuten van je favoriete film/tv-programma/serie.

4. Haal de groenten uit de oven en strooi de amandelen en peterselie erover. Breng op smaak met peper en eventueel meer zout en peper.

5. Plof terug op de bank met je bord en kom er de hele avond niet meer vanaf.

Tip: Wil je het gerecht iets vullender maken?  Voeg dan stukjes (zoete) aardappels toe of serveer de groenten op couscous die je welt in groentebouillon.

Dat de hele avond blijven zitten gold trouwens niet voor mij, want ik MOEST en ZOU vandaag die vega BOUNTY’S maken!! Dus zat ik na het eten nog tussen de kokos, kokosolie, dadels en gesmolten yum yum chocolade. En zit ik nu achter de laptop met een kopje thee en twee schuldgevoelloze bounty’s. Je weet dus al welk recept je hier morgen vindt 😉

2014-10-10T14:41:50+00:00Glutenvrij, Lunch & Avond, Zomer|3 Comments

3 Comments

  1. Evka 17 december 2013 at 14:01 - Reply

    Ik heb gisteren dit recept geprobeerd. Hij beviel erg goed, het smaakte heel lekker en kostte weinig moeite. Ik heb nog 1 zoete aardappel en een snufje gemberpoeder toegevoegd.

  2. Paul Green 2 september 2011 at 13:21 - Reply

    If you’re serious about making money with your website, watch this free video about getting free instant targeted traffic to your site http://instanttrafficrobot2.com

  3. Isa Maria 1 september 2011 at 23:02 - Reply

    After reading your blog post I browsed your website a bit and noticed you aren’t ranking nearly as well in Google as you could be. I possess a handful of blogs myself and I think you should take a look here: http://dominateseowithwordpress.com You’ll find it’s a very nice tool that can bring you a lot more visitors. Keep up the quality posts

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.