Flinterdunne vegan chocolaatjes
Maak een grote mok dampende thee en neem er een paar knisperende chocolaatjes bij. Ze zijn supersimpel om te maken en doen het goed op een donkere herfstavond met een boek en jazzmuziek erbij.
Prep Time 10 minuten
Servings 20 rondjes
Ingredients
- 1 kopje cacaoboter
- 1 kopje rauwe cacaopoeder
- 1/2 kopje ahornsiroop
- 1 snuf zout
- 1/4 TL kaneel
- toppings cacaonibs, gehakte nootjes, gedroogd fruit optioneel
Instructions
-
Bekleed een groot bord of een snijplank met bakpapier. Smelt de cacaoboter au bain marie.
-
Pak een kom en meng de cacaoboter, cacaopoeder, ahornsiroop, zout en kaneel door elkaar met een garde tot een glad choco-mengsel.
-
Schep met een theelepel rondjes op het bakpapier tot alle choco op is en versier als je wilt met topping. Zet in de koelkast of in de vriezer en laat opstijven. Je kunt de chocootjes daarna bewaren in een afgesloten bakje.
[…] ook gewoon schilderen of plaatjes verzamelen op Pinterest is al een fijne bezigheid. Nog een lekker raw chocolate receptje om te maken tijdens je zwangerschap of gewoon als je niet zwanger […]