Filter jij je water?

aquafit-waterfilter-korting

Is het nodig om water te filteren? Na de voedingscurus Eenvoudig Gezond was het antwoord voor mij: JA. Ons drinkwater is ‘veilig’, maar niet per se schoon. Er worden steeds meer medicijnen, zoals de anticonceptiepil, anti-depressiva en prozac geslikt en die komen terecht in ons drinkwater (bron). Volgens het RIVM is ons drinkwater veilig om te drinken. Maar hoe is dit op lange termijn? Daar is geen onderzoek naar gedaan en je kunt je afvragen wat er gebeurt als je dag in dag uit drinkwater met een zeer kleine hoeveelheid (medicijn)resten drinkt. Flessen water vind ik voor mezelf ook geen optie in verband met de plastic soep en de BPA die in het water lekt en voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Op zoek naar een oplossing!

Al jaren gebruikte ik mijn Britta met grote tussenpozen, maar ik vond de kleine kan nooit erg handig. Bovendien worden medicijnresten daar niet uitgefilterd. Een tijd geleden was ik op een beurs en liep ik tegen een stand aan die ook waterfilters verkocht. Ik kreeg een uitgebreide uitleg van een vrouw die er super enthousiast over was. Dus stuurde ik ze na afloop van de beurs een mail of ik de filter uit mocht proberen.

Mineraal bronwater zoals wij dat kennen in Nederland ontstaat doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, en neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op. Simpel gezegd wordt in dit waterfiltersysteem de natuur nagebootst. De Aquafit waterfilter die ik nu heb bestaat uit verschillende filters. Het keramisch filter filtert bacteriën, protozoa en kalk uit het water. De filter cartridge verwijdert chloor en trihalomethanen, organische en chemische restproducten, medicijnresten, onaangename geuren, detergenten, kleurstoffen, zware metalen en zure componenten. Het water wordt verzadigd met elektronenrijke ionen (ioniseren van het water) die helpen de vrije radicalen in je lichaam te neutraliseren.

Onderin de waterfilter zitten minerale stenen die gezonde mineralen toevoegen, zoals magnesium, kalium, calcium, chroom, fosfor, germanium, ijzer, jodium, kobalt, koper, mangaan, molybdeen, selenium, sodium, zink en zwavel. De mineralen worden in kleine hoeveelheden aan het water toegevoegd.

De prijs is, vind ik zelf, zeer goed te doen! De waterfilter van 5 liter die ik nu heb kost €199. De stenen hoef je maar 1x per drie jaar te vervangen en de filters 1x per jaar. Dat kost dan €50 voor beide filters. Dan heb je dus het hele jaar schoon drink- en kookwater!

Wil jij ook zo’n filter? Als je hem voor 14 augustus besteld dan heb ik voor je geregeld dat je 20% korting krijgt met de code: vegadutchiezomer.

X Jolijn

waterfilter-aquafit-gezond

5 Comments

 1. Wendy 22 maart 2019 at 21:03 - Reply

  Ik wist niet dat ons drinkwater zo vervuild is geworden. Goede tip van jou om een filter aan te schaffen.
  Groetjes Wendy

 2. Constanze 2 augustus 2016 at 12:56 - Reply

  Hi Jolijn, weet je of je het water ergens kan proeven?
  Liefs Ck

  • Jolijn 4 augustus 2016 at 15:15 - Reply

   Oeeehh, geen idee. Misschien kun je ze daar even over bellen?

 3. Marvin 27 juli 2016 at 06:41 - Reply

  Persoonlijk gaat het mij iets te ver om mijn drinkwater te filteren. Woon zelf op de Veluwe, waar we het schoonste drinkwater van Nederland hebben. Dus ik vertrouw erop dat dit voorlopig nog wel prima te drinken is 😉

  • Jolijn 4 augustus 2016 at 15:16 - Reply

   Helemaal prima toch als je je er goed bij voelt!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.