Fietsen in Pai

Gisterenmiddag zijn we op de bus gestapt richting Pai, een klein dorpje in het noord-westen van Thailand. De 3,5 uur durende rit was pittig. Heel erg bergachtig dus veel bochten en gerem. Het mooie uitzicht maakte wel veel goed. Rond half 5 kwamen we in Pai aan en werden we opgehaald door de Thaise manager van het hostel. Niet met een auto of busje, maar met een scooter met een soort karretje eraanvast. In dit wankele aanhangsel moesten we plaatsnemen. Hij kieperde al bijna achterover dus we lagen helemaal dubbel van het lachen. De manager keek ons verbaasd aan en lachte “why you smile”?

Omdat het hostel bijna vol zit zijn we geupgraded naar een 4 persoonskamer met een enorm balkon en uitzicht op de bergen. Ons hoor je niet klagen. Gisteravond nog even een massage genomen en toen vroeg gaan slapen. Was erg moe.

Vandaag was fantastisch!! Lekker uitgeslapen en ontbeten bij een gezellig tentje in het dorp. In plaats van rijst en noodles koos ik deze keer maar voor toast met banaan en jam en natuurlijk een papayashake. We besloten fietsen te huren en de bergen in te gaan. Onderweg kwamen we een Franse jongen tegen die zich bij ons aansloot. Al vrij snel werd duidelijk dat het een zware tocht zou worden. De kleine weggetjes waren aardig stijl en de zon brandde op ons hoofd. Maar ik vond het heerlijk. De omgeving was heel rustig en we kwamen door kleine dorpjes waar mensen op de rijstvelden aan het werk waren of met vee over de straat liepen. Geweldig. Het uitzicht was adembenemend. Bergtoppen in de wolken, tropische bossen en kleurige daken. Na een paar uur kwamen we aan bij een waterval. Het begon opeens keihard te regenen en een lieve vrouw die in het lokale restaurantje werkte, liet ons schuilen op een soort groot bed met overkapping.

Op de terugweg werd pas duidelijk hoe ver en hoe zwaar we gefietst hadden. We hoefden geen een keer meer te trappen! Keihard naar beneden geraced, heel gaaf. Doordat het zoveel geregend had zaten we helemaal onder de modder. Afscheid genomen van de Fransman die bezig was met een reis van 1 jaar. Hij was al in Rusland, Mongolie, China en Japan geweest en ging nog naar Laos, Cambodja, Australie, Nieuw Zeeland, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Leuk om al die verschillende verhalen te horen.

Wij gaan nu richting de bar voor een lekkere cocktail.

Liefs Jo

2014-05-08T14:14:35+00:00Herfst, Reizen|3 Comments

3 Comments

  1. inez arbeek 3 november 2011 at 16:49 - Reply

    Wat super Jo. Ben zo blij voor je dat je zo geniet.

  2. Jorieke Langeler 3 november 2011 at 13:03 - Reply

    WOWWWW, wat klinkt het weer SUPER! Ik moest gelijk denken aan onze mountainbiketocht op Curacao.. het is zo fantastisch om te ontdekken op de fiets! Super om je verhalen te lezen! Have fun! X

  3. ruud 3 november 2011 at 12:33 - Reply

    ik geniet met je mee . . .

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.