Favoriete Beautymerk: Dr. Hauschka

dr.hauschka-beauty-make-up-vegadutchie

Mijn beauty-ritueel is niet van het uitgebreide soort. Ik heb een scrubhandschoen, deo gemaakt van kokosolie en essentiële olie (zie Vegadutchie boek), massage-olie van Weleda én mijn Dr. Hauschka producten. Ik zweer bij de producten van Dr. Hauschka en dan vooral bij de rozencrème. Die zorgt ervoor dat mijn huid rustig en gehydrateerd blijft. De gezichtslotion gebruik ik om mijn huid een oppepper te geven. Ik vind dat de producten heerlijk ruiken, zonder overheersende, zware geuren.

Dr. Hauschka gebruikt bij de productie van hun cosmetica alleen maar grondstoffen die te vinden zijn in de natuur. Zo dragen ze een steentje bij aan ecologisch- en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Onze tuin met heilzame planten heeft een eigen natuurlijke kringloop. Op circa 4,5 hectare kweken we op biologisch-dynamische wijze ongeveer 150 verschillende heilzame planten. Madeliefjes krijgen van ons evenveel zorg en aandacht als rozen. Bijna het volledige zaaigoed voor het volgende jaar wordt geleverd door onze eigen planten. We cultiveren meer dan 25 soorten compost, die door plantenresten in kwalitatief hoogwaardige aarde worden omgezet. Naast onze bijenvolken voelen ook andere dieren zich thuis in onze tuin. Zo is onze tuin een veelzijdige biotoop voor onze heilzame planten.”

De producten zijn ook vrij van van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmidelen, parabenen, siliconen en PEG.
En een laatste, niet geheel onbelangrijk, weetje: Dr. Hauschka is 100% dierproefvrij.

Op de website kun je een huidbeeldtest doen, zodat je een beeld hebt van welke producten je het beste kunt kiezen. Mijn huid is heel gevoelig, wat ook werd bevestigd, en daar hebben ze dan een hele productlijn voor ontwikkeld. Naast gezichts- en lichaamsverzorging heeft Dr. Hauschka ook heerlijke douche & bad spulletjes, zoals mijn favoriet: saliebad! Vul je bad met warm water, scheutje salie-olie erbij en na een half uur ben ik altijd weer opgeladen. Zoals je merkt ben ik echt heel erg fan van dit merk. Voor mij zijn twee dingen belangrijk: niet op dieren getest én natuurlijke ingrediënten en daar voldoet het allebei aan.

WINACTIE

Ben jij net zoals ik fan van Dr. Hauschka of ben je benieuwd naar de producten? Laat hieronder jouw ultieme beautytip achter en maak kans op een pakketje met de mascara, eyeliner en blush van Dr. Hauschka!

dr.hauschka-beauty-make-up-bad-vegadutchie
2015-09-18T07:54:41+00:00Natuurlijke genezing|53 Comments

53 Comments

 1. Annelies Verhees 22 december 2015 at 14:37 - Reply

  Ik gebruik sinds 2 maanden de producten van Dr.Hauschka en ben zeer enthousiast. Ik wilde in eerste instantie met een creme beginnen behorende bij mijn leeftijd, maar dat was niet verstandig volgens de deskundige op het gebied van Dr. Hauschka. Heel voorzichtig is mijn gezicht gaan wennen aan de meest zachte producten. Ik heb superfan van het rozen masker, maar ook de nieuwe nachtserum is heerlijk. Mijn huid is echt opgeknapt. Ook voelt mijn lichaam zachter aan door het gebruik van de lavendel bodycreme! Alles is aan te raden, ook omdat het 100% natuurlijk is.

 2. Jolijn 22 september 2015 at 14:05 - Reply

  De winnaar is geworden: ElineW!!! Gefeliciteerd!!

 3. Constanze 21 september 2015 at 19:13 - Reply

  Ik mis nog in de rijen fantastische tips het gebruik van organic appelazijn. Een allskönner voor je huid en haar. Echt heerlijk om tijdens het douchen te gebruiken ipv zeep of doucheproducten. in een lege sprayflacon vullen, let op niet in de ogen. Helpt bij droge en vette huid. Ook inwendig met honig en water een wondermiddel.
  Verder ben ik al jaren fan van Hauschka, Lavera, Weleda etc
  Voor de winter gebruik ik wortelolie- je lijkt altijd net alsof je net een wandeling hebt gemaakt…heerlijk. Laatste tip en de ontdekking van DE maand. Nagellak van Benecos, superkleuren, betaalbaar en vrij van alle dingen die je liever niet wilt hebben. Kisses en wat een fijne blog!!! Ga door vegadutchie… Relaxed-gezond-mooi-lekker. Zonder wijsvingers en met veel respect en plezier. Greez CK

 4. Martje 21 september 2015 at 13:20 - Reply

  Hmmm, dat met die droogborstel ga ik ook proberen! En ik doe graag mee voor Dr Hauschjka, hoewel ik veel natuurlijke producten gebruik moet ik bekennen dat de inhoud van m’n make-uptasje vooral uit aanbiedingen bestaat…
  Mijn ‘tip’: ik heb altijd het idee dat mijn gezichtshuid (ook) opknapt van mijn hardlooprondje, heeft vast iets met doorbloeding te maken, en verder gebruik ik eigenlijk niets dan water en soms een beetje (natuurlijke) huidolie onder de douche, alle soorten zeep (inclusief de verantwoorde) die ik ken drogen mijn huid alleen maar uit.

 5. Eliza 20 september 2015 at 11:40 - Reply

  Wat leuk om alle reacties te lezen! En eigenlijk is mijn ritueel niet zo heel anders. Waar ik vooral op probeer te letten is genoeg drinken, gezond eten en genoeg slapen! Verder gebruik ik meestal kokoscreme. Soms dan meng ik het met wat anders bijvoorbeeld amandelolie. Dat is ook heerlijk zacht. De doorbloeding van mijn lichaam stimuleer door af en toe een heerlijke (facial)cuppingmassage te doen. Supergoed voor de doorbloeding en voor de afvoer van afvalstoffen en bijvoorbeeld op je buik worden je buikspieren er ook echt merkbaar sterker van als je dit regelmatig doet.

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:35 - Reply

   Doe je die massage zelf of laat je dat doen? Kinkt goed!

   • Eliza 22 september 2015 at 11:51 - Reply

    Ik heb mijn eigen cupjes en doe het zelf. Heerlijk bv onder de douche met wat olie.

 6. Julia 19 september 2015 at 11:12 - Reply

  Ik ben dol op Dr. Hauska en gebruik steeds meer producten. De oogserum op basis van rozen is heerlijk licht van structuur en voedt goed. Verder gebruik ik voor veel dingen kokosolie, maar ook als ik een koortslip aan voel komen, het werkt anti-bacterieel en het remt bij mij de koortslip af. Wat verder een hele simpele en goedkope tip is die ik nu dagelijks uitvoer sinds ik met een detox bezig ben: voor het douchen ga je je lichaam droogborstelen. Dit kan met een scrubhandschoen of een borstel. Mag best wat rood worden, het is een goede manier om de doorbloeding en lymfeklieren te activeren. Daarna stap je onder de douche en op het eind een koude douche. pak de douchekop en begin bij je voeten, goed koud laten worden en zo werk je langzaam je hele lichaam bij af. Het is een paar dagen even wennen, maar je stapt zo verfrist en wakker de douche uit, je huid word strakker en door het droogborstelen krijg je een babyzacht huidje.

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:36 - Reply

   Ik ben ook dol op droogborstelen! Fijne tips!

 7. jacqueline metselaar 18 september 2015 at 20:41 - Reply

  Hallo!

  Ik doe alles met kokos olie, in mijn haar, op mijn huid en op de billen van mijn zoontje
  Ook soms op zijn gezichtje, krijgt hij heerlijk zacht huidje van. Verder ook handig als oog make up temover en het maakt je wimpers ook meteen sterker. Lepeltje op een lege maag is goed voor je lichaam van binnen in en dat zie je ook aan de buitenkant. Heb altijd 2 potten in huis zodat ik niet zonder kom te zitten want ik kook er ook mee. Iedereen zou dit gewoon in huis moeten hebben
  Ben benieuws naar dr hauschka want ik heb nu alleen hun melisse gezichtcreme, heb verder alles van weleda altijd. Zou handig zijn als dit merk ook een baby lijn maakt, die huid is zo teer en er is zoveel rotZooi te koop.
  Groetjes jacqueline

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:37 - Reply

   Kokosolie is heerlijk 🙂 Dank voor je tips

 8. Anneke 18 september 2015 at 19:01 - Reply

  De lichaamspoeder van Dr Hauschka is het meest geweldige veelzijdige product wat ik ken! Ik sta heel veel in de keuken, en vooruit ik ben gewoon echt een onhandig type;-), dus blaren, brand- en snijdwondjes heb ik vaak. Ik strooi er wat lichaamspoeder op en binnen een paar dagen verdwijnt het branderige gevoel samen met m’n wond(je), als sneeuw voor de zon! En je huid heelt er echt heel mooi door. Werkt trouwens ook perfect tegen transpireren en als anti glim poeder voor je gezicht! Of als je kids schrammen oplopen…. Echt een aanrader!!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:34 - Reply

   Super! Ben er heel benieuwd naar. Fijn al die tips hier 🙂

 9. Wieneke 18 september 2015 at 19:00 - Reply

  Leuk, ik doe (en lees) graag mee! Ik gebruik hamameliswater (toverhazelaar) om mijn huid te reinigen. Ik heb een onrustige huid doordat ik zwanger ben en hierdoor komt het tot rust, heel fijn.

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:33 - Reply

   Daar had ik nog nooit van gehoord. Koop je die bij de natuurwinkel?

   • Wieneke 21 september 2015 at 11:55 - Reply

    Heb dit online gekocht (weet de site even niet meer, zwangerschapsdementie? haha), google maar eens op witch hazel.

 10. Susanne 18 september 2015 at 16:57 - Reply

  Ik reinig mijn gezicht met rauwe honing, veel natuurlijker en zuiverder kun je het niet krijgen. Daarnaast heeft honing ook nog eens een antibacteriële werking en het is in vergelijking met natuurcosmetica natuurlijk ook stukken goedkoper, wat wil je nog meer. 🙂 Daarnaast gebruik ik al jaren een lotion en crèmes van Hauschka waar ook ik erg tevreden over ben.

 11. Britt 18 september 2015 at 16:21 - Reply

  Leuk, ik ben dol op de producten van Dr. Hauscha.. ik doe mee! Mijn ultieme beauty-tip van onlangs is het gebruiken van een “skin exfoliator”. Ik heb voor 30/40 euro zo’n vibrerende gezichtsreiniger gekocht en dat doet zoveel wonderen voor mijn huid, die sinds ik met de pil gestopt ben vrij onrustig is. Ik gebruik de exfoliator bijna iedere dag in combinatie met een simple face wash, mijn huid wordt er een stuk egaler van en kleine littekentjes verdwijnen ook. Echt een supertip!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:32 - Reply

   Wow, wat bijzonder. Hoe werkt dat precies?

 12. Marlies 18 september 2015 at 16:15 - Reply

  mijn beautytip: lijnzaad malen en dat door kokosolie roeren. Een heerlijke natuurlijke scrub. Scrub je gezicht ermee. Veeg daarna je gezicht af met een handdoek. Laat restjes lekker zitten. De volgende dag gegarandeerd een zachte huid. Ook lekker goedkoop!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:32 - Reply

   Oh wat lekker zeg. Ik doe het weleens met suiker, maar lijnzaad klinkt veel beter. Dank!

 13. desiree 18 september 2015 at 15:26 - Reply

  Ik gebruik al jaren olie om mijn benen te scheren, je hebt er vrij weinig van nodig, krijgt zachte benen en die chemische scheerschuim plus verpakking heb je niet meer nodig, scheelt ook enorm in de portemonnee!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:31 - Reply

   Klinkt goed! Ga ik eens proberen

 14. Anneloes 18 september 2015 at 15:13 - Reply

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu geen natuurlijke bodyproducten gebruik, maar dat ik daar wel graag naartoe wil. Ik wist niet eens dat er natuurlijke make-up bestond! Mijn moeder heeft een drogisterij/parfumerie en ik gebruik producten die zij overheeft en aan mij geeft. Maar aangezien ik gezond leef en gezonde producten eet is het wel zonde dat ik dan troep op m’n gezicht smeer! Overigens ziet mijn huid er wel mooi uit, maar als dat ook met natuurlijke producten kan is het des te beter. Natuurlijk helpen gezond eten, veel water drinken, sporten, lachen, relaxen etc. ook. Mijn laatste geheim voor een zachte huid is: zwemmen in schoon natuurwater, heerlijk! Juist in deze tijd vind ik dat fijn, heel verfrissend!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:31 - Reply

   Wat lekker! Waar ga je dan zwemmen? Lachen vind ik ook in de beauty top drie passen!

 15. Linda 18 september 2015 at 14:51 - Reply

  Leuk! Ik gebruik dr. Hauschka ook erg graag, vooral de mascara is mijn absolutie favoriet. 🙂

  Mijn ultieme beauty tip is om goed voor jezelf te zorgen, niet alleen van buiten, maar des te meer ook van binnen. Voed jezelf met puur eten, drink lekker veel water, slaap voldoende, geniet van je leven, probeer stress te beperken, beweeg en gebruik geen verzorgingsproducten of make-up met giftige stoffen. Simpel en oh zo cliché, maar het is volgens mij echt de enige manier om echt mooi te zijn en te stralen. Het draait allemaal om balans. Als iets niet goed zit aan de binnenkant, straal je vanzelf minder aan de buitenkant!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:30 - Reply

   Mooi verwoord! Helemaal mee eens. Als je van binnen goed zit straal je dat uit!

 16. teha 18 september 2015 at 14:42 - Reply

  mijn beautytip: bedouin beauty oil serum van RS natural cosmetics. Ik doe één druppeltje olie op een schoongemaakte huid en met de rest ( kan je nagaan ik heb het over één druppel) doe ik mijn haarpuntjes en daarna mijn handen. Superspul.
  Dr Hauschka ken ik wel van naam maar nooit geprobeerd.

  Die tips over kokosolie: wordt er dan bedoeld de kokosolie ( dus creme) waarin ik ook bak?

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:29 - Reply

   Ja! De kokosolie extra vierge waar je inderdaad ook mee kunt bakken en koken.

 17. Danielle 18 september 2015 at 12:14 - Reply

  Oew dr. Hauschka is een van mijn favoriete beautymerken waar mijn gevoelige huidje tegen kan. Mijn ultieme tip is: 6 dagen per week natuurlijke beautyproducten gebruiken. En 1x per week, meestal op zondag, mijn huid laten luchten. Door geen creme’s of make up te gebruiken. Sinds ik dat doe straalt mijn huid en heb ik nooit meer last van uitslag.

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:29 - Reply

   Wat fijn zo’n productenloos dagje. Bevalt mij op vakantie ook altijd goed. Als ik bijna niks gebruik is mijn huid het mooist. De zon helpt natuurlijk ook een handje mee.

 18. Maaike Krans 18 september 2015 at 11:53 - Reply

  Dr. Hauschka is ook mijn favoriete cosmeticamerk, al meer dan 20 jaar!

  Mijn beauty tip is ‘s-ochtends en ‘s-avonds (eventueel lekker onder de douche) de reinigingscrème te gebruiken. Deze gebruik je niet zoals een scrub, maar klop en masseer je heel voorzichtig in de huid. Afspoelen met lauw en daarna koud water. Daarna spray je de lotion op je nog licht vochtige huid, waarna je afsluit met het smeren van een van de crèmes, bijvoorbeeld de rozencrème. Het resultaat is dat je een natuurlijke, frisse glow hebt. HEERLIJK!! Gaat niets boven 🙂

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:28 - Reply

   Klinkt als een heerlijk ritueel 🙂 Ga de reinigingscrème ook eens proberen.

 19. Kim Moorman 18 september 2015 at 11:29 - Reply

  Ik denk dat een mooi uiterlijk juist begint met wat je eet/drinkt! Als dat niet oké is, dan werkt zelfs de beste beauty-tip niet! Vooral veel water drinken, goede & genoeg vetten eten om van binnenuit te hydrateren.. Ik ben erg benieuwd naar deze producten, ik ken ze niet, gebruik zelf alles van Lavera!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:27 - Reply

   Helemaal mee eens! Gezondheid begint van binnenuit.

 20. Martha Martes 18 september 2015 at 09:39 - Reply

  Een beetje (Dr. Hauschka-)poeder op je wimpers voordat je je (Dr. Hauschka-)mascara aanbrengt. De mascara hecht dan beter, zit mooier en blijft langer zitten.

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:27 - Reply

   Goeie! Ga ik zeker eens proberen

 21. Nikki 18 september 2015 at 09:01 - Reply

  Ik heb zo vaak last van mijn ogen gehad bij het opdoen van make-up en het er ’s avonds weer afhalen. Sinds een jaar gebruik ik de mascara van Dr. Hauschka en eindelijk geen last meer van geïrriteerde ogen. Voor het schoonmaken van mijn ogen heb ik een flesje water met een klein laagje olijfolie. Even schudden en met alle gemak haal je je mascara er af. Dit zorgt ervoor dat ik ook geen last meer heb van geïrriteerde ogen als ik naar bed ga!

  Verder is mijn ultieme tip KOKOSOLIE! Al werkt elk lichaam anders, voor mij is kokosolie mijn redding. ‘S morgens een dun laagje en ’s avonds lekker dik. Alhoewel je dat misschien niet zou denken trekt het erg snel in en voelt het heerlijk! Ook als verzorging van de lippen werkt het perfect en het ziet er ook mooi uit.
  In de zomer heb ik veel last van zonne-allergie. After-sun producten maken het alleen maar erger, met al die geur- en kleur stoffen. Kokosolie verlicht de pijn en jeuk en verder trekken de bultjes snel weg. Ook na het scheren smeer ik kokosolie op mijn huid, waardoor geen last meer heb van huidirritatie.

  Ik ben heel benieuwd naar de rest van de producten van Dr Hauschka, want over de mascara ben ik super tevreden!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:26 - Reply

   Ik ben ook helemaal fan van de mascara! Hij zit mooi en ik haal hem er inderdaad ook weer ’s avonds af met olijfolie. Dank voor je tips!

 22. Dani 18 september 2015 at 08:51 - Reply

  Ik gebruik voor alles argan olie! Op een watje om mijn make up mee af te halen, ’s ochtends en ’s avonds op mijn gezicht, in mijn haar, voor droge puntjes en bij de wortels om mijn haar sneller te laten groeien. Ook op alle droge en geïrriteerde plekjes (na het scheren). Vind het vooral fijn dat het helemaal natuurlijk en pure olie is. Ik merk ook echt een groot verschil sinds ik het ben gaan gebruiken. Mijn huid en haar zien er véél beter uit! 🙂

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:25 - Reply

   Ik kan dat bevestigen! 😉

 23. Thea 18 september 2015 at 08:40 - Reply

  Mijn beauty tip is de dag en nacht crème met aloe vera van Earth-line. Ik heb een hele droge huid en heb al vele crèmes gebruikt, maar de crème van Earth-line bevalt mij het best! De crème is niet vet, trekt snel in en heeft geen overheersende geur. Ik koop de crème bij de biologische winkel. Een aanrader!
  Na het lezen van je blog ben ik heel benieuwd naar de producten van Dr Hauschka, ik zou deze heel graag willen testen.
  Liefs,
  Thea

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:25 - Reply

   Earth Line is inderdaad een prachtig merk. Fijn dat die crème zo goed werkt!

 24. ElineW 18 september 2015 at 08:34 - Reply

  Tip #1: Oil-cleansing-method! Je gezicht reinigen met olie.. zo makkelijk, goedkoop, effectief en zacht voor je huid! Meng de oliën die je wilt (liefst ongeveer 20% castorolie gebruiken). Masseer op je ogen en gezichtshuid. Maak schoon met een heet washandje! Zelfs waterproof make-up gaat er volledig mee weg! 🙂

  Tip #2: Was je haar minder vaak! Mijn haar is sinds ik het minder vaak was (steeds een dagje langer wachten, ik doe het nu 1x per week).. veel dikker en glanzender geworden! Het fijne is ook dat douchen minder tijd kost!

  Tip #3: Investeer in je wenkbrauwen! Wenkbrauwen doen zoveel voor je gezicht! Ik teken ze nu elke dag bij. Zelfs als ik verder geen make-up op doe teken ik mijn wenkbrauwen lichtjes bij en ik zie er al veel beter uit :). Na een beetje oefenen word je hier snel heel handig in! En ik gebruik gewoon een goedkoop wenkbrauwpotloodje van de hema (die werkt perfect)

  Ik ben heel benieuwd naar de make-up van dr. Haushka! Tot nu toe heb ik alleen skincare van dr. Haushka gebruikt (waar ik overigens groot fan van ben). Ik ben ook heel erg benieuwd of de make-up net zo goed bevalt!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:24 - Reply

   Wat een fijne tips! Ik probeer mijn haar ook steeds minder te wassen. Je moet er echt even doorheen in het begin maar het gaat er inderdaad veel beter door zitten!

  • Jolijn 22 september 2015 at 14:04 - Reply

   Hi Eline! Jij hebt gewonnen! Stuur je me even een mail met je adresgegevens? Gefeliciteerd! Liefs Jolijn

   • ElineW 24 september 2015 at 13:24 - Reply

    Helemaal superrr! Je hebt m’n dag gemaakt. Ben erg benieuwd naar het make-upsetje! Onwijs bedankt :).

 25. Daniëlle 18 september 2015 at 08:33 - Reply

  Zo heerlijk om in bijvoorbeeld de Spirit lekker te snuffelen aan alle producten van Dr. Hauschka, de make up heb ik nog niet geprobeerd helaas! Mijn ultieme beauty tip: reinig je huid iedere avond! Ik merk het echt als ik een keer mijn huid niet goed heb gereinigd, dan krijg ik gelijk last van onzuiverheden!
  Liefs, Daniëlle

 26. Sabine 18 september 2015 at 08:04 - Reply

  Sinds kort ben ik helemaal verliefd op Dr. Hauska! Na problemen met mijn huid te hebben gehad en omdat overtuigd vegan ben geworden, was ik op zoek naar goede beauty producten. Bij mij begon het met de lipbalsem die mijn lippen heerlijk zacht maken en ik hoef het in principe maar een keer per dag te smeren. Zo is mijn assortiment van Dr. Hauska langzamerhand uitgebreid. Die Duitsers kennen hun producten wel!

  • Jolijn 21 september 2015 at 10:40 - Reply

   Wat fijn dat je ze ook hebt ontdekt!

 27. Renee Haenen-van Emmerik 18 september 2015 at 08:03 - Reply

  Mijn beauty tip is skin food van weleda! Heerlijke rijke crème die ik ’s avonds lekker dik opmeer en met guur weer ook als masker gebruik. De ochtend krijgt mijn huid een dun verwenlaagje kokosolie, trekt snel in en je ziet er meteen zo lekker fris uit. Het lijkt me heel leuk om de producten te proberen, vooral omdat ik op veel make-up allergisch reageer. Liefs Renée

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.