Fairtrade Bloggers Event

Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor het Fairtrade Bloggers Event. Een dag ‘proeven, beleven, genieten, inspireren, fotograferen en ontmoeten’, zoals op de uitnodiging stond. En dat werd het zeker.

We begonnen om half 11 ’s ochtends bij de Culinaire Werkplaats. Na een voorstelrondje en een introductie over wat het Fairtrade merk eigenlijk inhoudt kregen we allemaal lekkere hapjes, waaronder een bitterbal van ananas met een kokosmunt dipje. Erg lekker en bijzonder (en natuurlijk fairtrade)!

Vervolgens gingen we met de helft van de groep naar de elfde verdieping van een meeting center bij het Centraal Station. Ons welkom was een adembenemend uitzicht over de hele stad. Ik ben helemaal gek van uitzichten en kwam dan de eerste tien minuten niet meer bij de ramen weg. Maar waar we hier voor kwamen is een inspiratiesessie over ‘Koken met Thee’. Schalen vol met kruiden lagen uitgestald en we mochten onze eigen thee brouwen. Ik maakte een kop met zoethout, lavendel, rozenblaadjes en een rustgevende mix. Terwijl we ons in comfortabele zitzakken nestelden vertelden theesommelier Kasia Vermaire en fotograaf Kyonne Leyser over hun trip naar de theevelden van Sri Lanka. Heel mooi om te horen dat het geld wat je besteed aan fairtrade producten echt goed terecht komt. Zo worden er bijvoorbeeld schoolboeken van gekocht voor de kinderen van de theeplukkers. Desalniettemin blijft het erg zwaar werk, waardoor de meeste moeders op de theeplantages hun kinderen een andere toekomst toewensen.

Na het inspirerende verhaal kregen we allemaal hapjes die bereid werden door creative chef Edwin van restaurant Ciel Bleu. Daarbij dronken we de lekkerste thee, zoals ijsthee met kokoswater.

Onze volgende stop was bij vegan queen Lisette Kreischer & videograaf Mark Kulsdom. Zij ontwikkelden de Dutch Weed Burger, gemaakt van zeewier. Met al hun enthousiasme en passie overtuigden ze ons waarom dit de burger van de toekomst is. Gezond, een oplossing voor het voedselprobleem en ontzettend lekker! Dit weet ik omdat wij natuurlijk ook mochten proeven en oh oh wat was het smullen. Daar kan een gewone burger echt niet tegenop! Ga het proeven bij Noorderlicht.

Onze laatste stop was in Amsterdam Noord voor de afsluitende borrel (en direct mijn laatste glas alcohol voor de detox). Maar eerst nog samen met foodtrendwatcher Samuel Levie aan de slag om fairtrade limonade te maken. In drie groepen gingen we aan de slag met citroenen, suiker, kokend water, kruidnagels en kaneelstokjes. Onze limonade  ‘Appeltjes van Oranje’ was mierzoet, maar wel lekker herfstig. Gemixt in een glas met wat rum en bubbelwater werd het een ware cocktail.

\

Ik wil Fairtrade Nederland en iedereen die aan deze dag heeft meegeholpen heel erg bedanken voor alle inspiratie en het heerlijke eten & drinken. Het is ons allemaal duidelijk geworden dat fairtrade echt verschil maakt en dat je met iedere aankoop een heel groot verschil kunt maken. Klik hier voor meer informatie over fairtrade producten.

Met de detox gaat het heel goed! Morgen weer een update.

Slaap lekker lieve lezers.

 

 

2014-05-08T13:53:06+00:00Herfst, Workshop|5 Comments

5 Comments

 1. Marieke Verdenius 10 november 2012 at 09:37 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Wat een leuk verhaal en mooie foto’s! Het was echt een leuke dag!

  Groetjes en misschien tot de volgende : )
  Marieke

 2. Rosalie 6 november 2012 at 19:49 - Reply

  Ha Jolijn,

  Ik heb je blog afgelopen zondag ontdekt en hij behoort tot mijn favorieten!
  Ik herken zoveel in wat je allemaal schrijft: je (levens)doelen, yoga, reizen en vooral ook het koken. Ik word er helemaal blij van en je mooie foto’s maken dat ik zin heb om alle recepten uit te proberen 🙂 Ga vooral zo door!

  Groetjes Rosalie

  P.S. Het lijkt mij erg gezellig om volgende keer één van jullie potlucks bij te wonen, leuk initiatief!

  • Jolijn 7 november 2012 at 08:13 - Reply

   Dank je voor je leuke reactie! Hou mijn weblog in de gaten voor potlucks 🙂

 3. Shanna 6 november 2012 at 09:23 - Reply

  Dat ziet er echt fantastisch uit! Om jaloers op te worden! Wat leuk dat je uitgenodigd was. Helemaal terecht ook natuurlijk! Kozen ze een groep bloggers uit die over vegan food schrijven die mochten komen of kon eigenlijk iedereen zichzelf hiervoor opgeven?
  Veel plezier de komende week en ik zal je komende posts weer met liefde lezen! Groetjes, Shanna

  • Jolijn 7 november 2012 at 08:14 - Reply

   Dank je! Het gaat tot nu toe goed :). We zijn allemaal uitgenodigd voor de bloggers dag door FairtradeNL

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.