Essentiële oliën – waarom ze werken

essentiële oliën

Essentiële oliën. Ik ga de deur niet meer uit zonder. Deze pure plantstoffen helpen me namelijk de hele dag door met van alles. Ze laten mijn huid stralen, me lekker slapen en geven me een superfocus tijdens mijn werk. In deze blog verklap ik je waarom deze oliën je, vooral in deze tijd met veel prikkels, zo goed ondersteunen. 

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële of etherische oliën zijn plantstoffen die worden verkregen uit vruchten, bloemen, zaden, bladeren, schillen, schors of hout. Het zijn vluchtige stoffen wat betekent dat ze snel verdampen of vervliegen. De oliën bepalen de geur van de plant maar ze zorgen er ook voor dat de plant leeft, groeit en zich kan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een essentieel onderdeel van de plant dus. Een plant heeft vaak maar heel weinig essentiële olie, waardoor er relatief veel plantmateriaal nodig is voor een klein flesje essentiële olie. Voor 15 ml lavendelolie is bijvoorbeeld 70 kilo lavendelbloemetjes nodig.

Etherische oliën

Essentiële oliën worden ook wel etherische oliën genoemd. Het woord etherisch komt uit het Grieks. Aither betekent lucht van de hemel. Daarmee duiden de oude Grieken de onderste laag van de kosmos aan. Etherische oliën zijn net als de ether vluchtig.

Hoe kun je ze gebruiken?

Aromatisch

Een hele fijne manier om de oliën te gebruiken is om ze in de diffuser te doen. De diffuser die ik heb vul je met water en je doet er een aantal druppels olie bij. Deze worden dan samen met de waterdruppels verdampt in de lucht. Je krijgt zo niet alleen een heerlijke geur in je kamer, maar je neemt de olie ook op door je huid. Ik gebruik de diffuser elke dag. Als ik ga slapen gebruik ik lavendel, als ik gestresst ben vetiver of frankincense, als ik aan het werk ben lemon en rozemarijn. Richtlijn: 4-5 druppels per keer in de diffuser.

Je kunt ook een druppel essentiële olie in je handen doen, even wrijven en dan een paar keer heel goed inademen. Je zult merken dat dit direct effect heeft op je gemoedstoestand. Probeer bijvoorbeeld eens de combi pepermunt en wilde sinaasappel voor een energie-kick.

essentiële oliën online

Op je huid

Je kunt de olie rechtstreeks aanbrengen op de plek waar het nodig is, je noemt dat ook wel topisch aanbrengen. De olie wordt dan door de huid opgenomen en werkt in op het gebied waar je het hebt aangebracht. Wanneer zou je dit doen? Als je hoofdpijn hebt, een opgeblazen gevoel, maagkramp, spierpijn of gewrichtspijn. Je brengt het dus op de plek aan waar de klacht zit. Het is ook een aanrader om de olie aan te brengen onder je voeten, omdat je poriën daar het grootst zijn. Dit is een perfecte plek als je wilt aarden of als je snel van je verkoudheid af wilt zijn. Natuurlijk kun je de olie ook gebruiken als parfum, massage-olie of bodylotion.

Sommige oliën als oregano en kaneel zijn heel erg scherp en moet je altijd verdunnen met een draagolie* voordat je het op je huid aanbrengt.

* een draagolie is een milde olie, zoals kokosolie, amandelolie, jojobae-olie of milde olijfolie.

Innemen

Je kunt de olie innemen en dit is zelfs aan te raden. Essentiële oliën hebben een anti-bacterieel effect op het lichaam een veel oliën versterken het immuunsysteem en de celfunctie. De olie is ook in te zetten bij virussen, schimmels (candida), parasieten, ontstekingen, weinig energie, disfunctioneren van bepaalde organen.

Mooi voorbeeld: ik had iemand in mijn omgeving die weinig energie had. Die neemt nu iedere dag capsules met frankincense, pepermunt, melaleuca en citroen en binnen een maand was zijn energie enorm toegenomen en stralen de ogen van deze persoon nu als sterren.

Neem essentiële olie alleen is als deze 100% pure plantstoffen bevat. Nooit als er iets aan toegevoegd is. Niet alle essentiële oliën zijn geschikt om in te nemen. Check altijd de verpakking voor het innemen of vraag iemand die gespecialiseerd is in essentiële oliën.

Hoe kun je de olie innemen?

– met vegan capsules (handig als je meer druppels wilt innemen)
– 1-2 druppels in je smoothie, warme cacao, water, pasta, stoofpotjes of brownies
– 1-2 druppels onder je tong (alleen met niet scherpe olie, zoals oregano)

Emoties

Waarom werken de essentiële oliën op je emoties? Als je een geur inademt dan gebeurt dit via een zenuw bovenin je neus die verbonden is met het limbische systeem van je hersenen. Dit is het gebied van je hersenen waar emoties, herinneringen, motivatie, seksuele gevoelens en genot worden gereguleerd. Nu snap je misschien iets beter waarom ik me urenlang kan focussen als er rozemarijn in de diffuser zit of waarom lavendel direct kalmeert.

Een paar emoties/gevoelens waarvoor je de olie kunt inzetten:

– meer vreugde
– overprikkeling
– boosheid
– verdriet
– laag zelfbeeld
– meer vertrouwen in het leven
– gevoel niet in je lichaam te zijn
– je vrouwelijker voelen

Lichaam

Een aantal lichamelijk klachten waarbij je de olie heel goed kunt gebruiken:

– PMS
– Energie gebrek
– Hoofdpijn
– Prikkelbare Darm Syndroom
– Buikpijn of opgeblazen gevoel
– Benauwdheid
– Wondjes en schrammen
– Littekens
– Brandplekken
– Gewrichts- en spierklachten
– Lage weerstand
– Verkoudheid en griep
– Onzuivere huid
– Libido

Connecten met jouw natuur

Voor mij zijn de oliën liefde. Ze zijn zo’n mooie manier om in een paar seconden te connecten met de natuur. In deze tijden met veel prikkels en drukte ondersteunen ze mij om bij mezelf te blijven en me te herinneren aan mijn eigen kracht. Ik merk ook dat mijn klanten vaak vrouwen zijn die erg gevoelig zijn en de oliën helpen om meer in hun eigen energie te blijven.

Workshop

Heb jij interesse in een workshop waarin je de basis van essentiële olie leert en waar je kunt bepalen of de oliën iets voor jou zijn of niet? Ik geef regelmatig workshops in Amsterdam. Laat me weten als je interesse hebt en dan laat ik je de eerstvolgende datum weten. Als je zelf al een groepje hebt waarmee je graag een workshop wilt volgen dan kan ik ook naar jullie toekomen!

Ik geef ook reiki & massage behandelingen met de oliën. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

WINACTIE

Ben jij nieuwsgierig naar de essentiële olie of heb je al olie in huis? Ik heb een hele gave winactie! Ik wil aan een van jullie een diffuser weggeven (t.w.v €40). Als je hebt gewonnen krijg je er ook 2 samples essentiële olie naar keuze bij van mij. Laat hieronder achter waarvoor jij de olie en diffuser wel kunt gebruiken en over 3 dagen maak ik de winnaar bekend.

Liefs Jolijn

essentiële oliën

essentiële oliën

2018-02-06T14:55:37+00:00Essentiële Oliën|44 Comments

Deel dit bericht!

44 Comments

 1. Eva 23 februari 2019 at 18:31 - Reply

  hallo,

  ik ben al 7 jaar gronisch vermoeid. wat het is, is niet duidelijk maar cvs, fibromyalgia of Lyme komt voorbij. de medische wereld kan mij niet meer helpen ondat ze gewoon weg niet weten wat er mis is. ik ben vaak zo moe dat ik 5 x per dag moet liggen, en de momenten tussendoor mijzelf moet dwingen om actie te ondernemen. hierdoor zijn vakanties, uitjes, feestjes gewoonweg niet mogelijk. dokters unnen mij niet meer helpen, maar ik ben te jong om mij er bij neer te leggen (nu 28). misschien kun jij me opweg helpen in deze richting? hulp nodig bij mn mood, vermoeidheid en de hevige pijn die ik heb in mijn gewrichten en spieren.
  Naar Amsterdam voor een training is ook helaas echt niet haalbaar

  hopelijk hoor ik van je terug en kan jij mij hier verder helpen. ik ben skeptisch maar sta open voor alles.

 2. […] op 31 december 201831 december 2018 door Marcel De Wit Essentiële oliën – waarom ze werken Advertenties __ATA.cmd.push(function() { __ATA.initSlot('atatags-2', { collapseEmpty: […]

 3. Marjolijn 9 februari 2018 at 23:20 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Ik zou graag de diffuser eb de samples willen winnen omdat ik net ben verhuisd naar een hele nieuwe omgeving samen met mijn vriend. We kennen hier niemand. We zijn bezig om van ons nieuwe huis een thuis te maken. Mijn vriend is druk met het vinden van een nieuwe baan.
  Ik zou het graag willen winnen ter ondersteuning om ons energie te geven om ons nieuwe leven op te bouwen

 4. Jolijn 9 februari 2018 at 09:39 - Reply

  Oh lieve mensen, wat maken jullie met het toch altijd moeilijk! Ik wil jullie allemaal gewoon de diffuser geven. Was ik maar miljonair :-). Als jullie meer over de olie willen weten, ik geef dus regelmatig workshops en ik geef ook 1-op-1 consulten eventueel gecombineerd met reiki/massage en voeding afhankelijk van de uitdaging die je hebt. Mail me als je meer info wilt hebben. Liefs Jolijn

 5. Laura 9 februari 2018 at 09:35 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Dank je wel voor je informatieve artikel over de essentiële oliën! Voordat ik het op jouw account tegenkwam had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar door je enthousiasme ben ik er zo nieuwsgierig naar geworden. Je laat zien dat het jou zo veel positiviteit brengt en ik zou graag ervaren of het mij ook zo veel kan brengen. Zeker omdat ik zelf nog wel wat hulp bij bepaalde klachten kan gebruiken.Ik heb daarom geprobeerd om me er zelf in te verdiepen, maar weet niet goed waar ik moet beginnen en zie door het grote aanbod de bomen door het bos niet meer. Daarom zou het zo fijn als ik deze diffuser en een paar samples afgestemd op mij, zou winnen om mee te beginnen.
  Zou de oliën voor meerdere doeleinden willen gebruiken. Wordt soms nogal overspoeld door allerlei prikkels en voel me vaak onrustig. Hoop dus wat meer rust en ontspanning te kunnen vinden met de olien en beter tegen prikkels te kunnen. Daarnaast hoop ik ook dat het helpt voor mijn spijsverterings en darmklachten. Ik weet niet of oliën hiervoor ook kunnen helpen, maar ik hoop heel erg dat het ook kan helpen bij de zenuwpijn in mijn gezicht/ eenzijdige aangezichtspijn die ik overgehouden heb tengevolge van diverse operaties.

  Liefs,

  Laura

 6. Rianne 8 februari 2018 at 19:19 - Reply

  In mijn zoektocht naar rust in huis ben ik me nu aan het oriënteren op etherische oliën. Mijn man heeft al een jaar een burn-out en wij willen met elkaar weer werken aan een fijne gezinsbalans! Ik zou dit heel graag doen door ook meer oliën thuis in te zetten.

 7. Leonie 7 februari 2018 at 17:52 - Reply

  Hoi!

  Wat leuk om te lezen dat iemand net zo enthousiast is over de werking van oliën als ikzelf! Ik moet bekennen dat ik me pas sinds afgelopen zomer verdiep in de werking van essentiële oliën en ook in de speciale werking van kruiden. Met deze diffuser hoop ik nog meer mensen in mijn omgeving enthousiast te maken en te kunnen overtuigen van de werking van de wonderen uit te natuur 😉

  Groet!
  Leonie

 8. Nienke 7 februari 2018 at 16:59 - Reply

  Ik geniet thuis enorm van mijn oliën en voel me soms net een kruiden vrouwtjes als ik ze aan het mengen ben of bij een kwaal de juiste olie zoek.
  Graag zou ik de diffuser winnen om op mijn werk te gebruiken. Ik werk in het onderwijs en wij zijn heel veel bezig met kinderen laten aarden (oa schoenen uit) en in hun eigen ritme leven en leren. Oliën zouden hen zeker kunnen helpen om meer ontspannen en langer hun concentratie vast houden. En jong geleerd….. ?

 9. Evi 7 februari 2018 at 14:21 - Reply

  Ohhh leuke winactie!! De diffuser komt zeker van pas (zoals je wel weet).
  En dan kies ik dat heerlijke geurtje met citrus en vanille en denk dat vetiver nog altijd een goede geur is voor mij! Aarden en tot mezelf komen en vooral tot rust komen! Écht tot rust!
  En misschien kan ik er nog wel anderen om me heen mee aansteken 🙂
  Ik zag trouwens ook dat je nieuwe boek uit is, ben er heel benieuwd naar! 🙂

 10. Desirée Brinkhorst 7 februari 2018 at 13:07 - Reply

  Wat lief dat je deze winactie doet! De diffuser zou bij ons( mijn dochtertje en mijzelf) thuis heel erg welkom zijn. We zijn allebei erg hooggevoelig en omdat ik hou van een natuurlijke leefwijze zou dit een middel zijn om vooral ook met geur te gaan werken en onze emoties zo te ondersteunen 🙂

 11. Anne 7 februari 2018 at 12:26 - Reply

  Ha Jolijn,

  Wat een gaaf artikel 🙂 Ik ben me de laatste tijd meer aan het verdiepen in essentiele olieen en de voordelen ervan op stress en gezondheid.
  Vooral omdat ik ergens de komende twee weken ga bevallen van ons eerste kindje. In deze hectische tijd die voor ons ligt denk ik dat essentiele olieen/ een diffuser zeker kunnen helpen bij ontspannen! Bedankt voor je artikel hierover, komt voor mij precies op tijd 🙂

  Groetjes, Anne

 12. Aïde Balk 7 februari 2018 at 11:50 - Reply

  Wat een fijn artikel. We zijn op zoek naar natuurlijke middeltjes tegen benauwdheidsklachten van mijn zoon en om onrust bij mij aan te pakken. Nu gaat er weer een wereld voor mij open. Dank je wel Jolijn

 13. Rob 7 februari 2018 at 11:22 - Reply

  Lieve Jolijn,

  Heerlijk om te ontspannen is patchouli olie. Je hebt er maar heel weinig van nodig en de geur blijft goed en langdurig aanwezig.
  Na een drukke werkdag is dat echt een verademing.
  Heb geen ervaring met een diffuser en zou dit graag willen proberen.
  Nu breng ik mijn 2 favoriete olieen patchouli en Atlas Ceder onverdund aan op mijn huid maar weet niet of dit voor mijn huid zo goed is.
  Je tip om -zeker in deze koude periode- je goed in te masseren met kokosolie is een aanrader voor iedereen die dit nog niet heeft ervaren.
  Je bloedsomloop krijgt echt een boost en je voelt de warmte door je lichaam stromen.
  Bedankt voor deze tips en je goede winactie!

  Liefs, Rob

  • Jolijn 13 februari 2018 at 15:23 - Reply

   Ha Rob,

   Dank je wel voor je leuke reactie!

   Liefs Jolijn

 14. Yanthe 7 februari 2018 at 10:57 - Reply

  Hi mooie Jolijn,

  Ik heb heel erg veel geleerd van jouw workshop laatst over essentiële oliën. Ontzettend fijn en vernieuwend! Ik wil de kracht en het effect ervan super graag aan mijn vriend laten zien en zou graag de diffuser willen gebruiken. Hij is erg gevoelig voor geur en ik weet zeker dat dit hem heel erg goed zou doen. Nu al helemaal omdat hij in de laatste fase van zijn master osteopathie zit en erg veel stress en drukte ervaart. Ik weet 100% zeker dat de oliën hem zullen helpen ontspannen en goed voelen. Na zijn studie gaat hij zijn eigen praktijk opzetten en hoe prachtig zal het zijn om de diffuser tijdens zijn behandelingen te gebruiken! Zo kunnen nog meer mensen de kracht van de oliën ervaren.

  Liefs Yanthe

  • Jolijn 13 februari 2018 at 15:24 - Reply

   Ha Yanthe,

   Wat mooi dat je jouw vriend ook kennis wilt laten maken. Mijn vriend is onderhand ook overtuigd :-). Het is ook al heel fijn om hem ’s avonds lekker in te masseren met de olie.

   Liefs Jolijn

 15. Tamar 7 februari 2018 at 10:23 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Wat een leuke winactie! En deze kan ik goed gebruiken 🙂 Onze oudste zoon van 13 is nogal druk in zijn hoofd en heeft daarbij ook een geirriteerde luchtwegen. Wij zijn sinds een lange tijd vegan gaan eten en het gaat beter met zijn keel.

  Helaas is de ruimte waar hij in slaapt vaak stoffig en het ventileerd niet goed ( oud huis en raampje open in de winter is te koud), waardoor zijn keel weer gauw geirriteerd raakt.

  Om hem goede nachtrusten te geven zou ik heel graag een diffuser en rustgevende olieen aan hem willen geven. Waardoor zijn drukke hoofdje en geirriteerde keel alle rust kunnen krijgen.

  Groetjes
  Tamar

 16. Margot 7 februari 2018 at 10:11 - Reply

  Ik zou graag willen weten waar ik een diffuser kan aanschaffen. Kun je me daar bij helpen?

 17. Ikke 7 februari 2018 at 10:07 - Reply

  een diffuser staat hoog op mijn lijst en niet alleen om hier bij me thuis te gebruiken maar om de dorpelingen op een andere manier de wereld van de etherische olies te leren kennen. Als vrijwilliger kom ik dagelijks in contact met de schoolgaande jeugd en er gaat geen week voorbij of ik maak inhalers voor stress, verkoudheden, allergieën, slecht slapen, enz. bij de kinderen en af en toe komt er ook een ouder langs die last van het één of ander heeft en op zoek is naar een alternatieve methode. Helaas vind ik hier geen diffuser en mocht ik die winnen, kan ik die inzetten in de plaatselijke bib waar ik les geef en waar heel wat mensen dagelijks langskomen. Op die manier kan ik nog meer mensen bewuster maken van de weldaden van de etherische olies en beetje per beetje hun té snel rennen naar de apotheek laten ombuigen naar betere, natuurlijke en ecologische alternatieven voor kleine kwalen. Dit zou echt een doorbraak kunnen zijn….

  • Jolijn 13 februari 2018 at 15:27 - Reply

   Ha Ikke,

   Wat een geweldig werk doe je al! Heel mooi om te lezen. Iemand anders heeft de diffuser nu gewonnen, maar als je hem toch nog wilt bestellen kan ik je zeker verder helpen.

   Veel liefs Jolijn

 18. Chantal 7 februari 2018 at 09:57 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Ik maak al een tijdje dankbaar gebruik van alles op je site! Veel dingen zijn ontzetten herkenbaar en inspirerend voor mij 🙂 Ik heb in je blogs al vaker wat gelezen over essentiele olien, gebruik ze zelf ook steeds vaker! Ik heb echter nog nooit een diffuser gehad en zoals je het omschrijft zitten er veel voordelen aan die ik in mijn huisje wel kan gebruiken. Ik ben hooggevoelig en zit nu net in een mindere periode (overspannen, ook een heel heftig 2017 achter de rug helaas), waardoor ik onder andere ontzettend slecht slaap. Ik zou zo’n diffuser voor in mijn slaapkamer dan ook goed kunnen gebruiken 🙂
  Warme groet, Chantal

 19. Kim Vandevijver 7 februari 2018 at 09:18 - Reply

  Hey Jolijn,
  M’n man kampt al een twee tal jaar met erge huidproblemen die maar niet opgelost geraken. De dokters, zowel de alternatieve als de gewone, vermoeden dat stress de oorzaak is. Mijn man is nu aan het zoeken hoe hij zich kan ontspannen. Iets wat niet altijd even gemakkelijk is als zelfstandige. Die essentiële oliën kunnen wel eens de oplossing zijn. Daarom had ik deze heel graag gewonnen. Want elke dag cortisone smeren kan niet goed zijn. Wat we wel beseffen maar zonder wil hij niet meer onder de mensen komen.

  Gr Kim

 20. Eliza 7 februari 2018 at 09:13 - Reply

  Wat een mooi en duidelijk artikel! Door jouw berichtjes twijfel ik al een tijdje om wel/niet essentiele olien te gaan proberen. Qua gezondheid zou het (hoop ik) veel voor mij kunnen betekenen. De diffuser en de samples zouden mij wellicht over de drempel kunnen krijgen!! Groetjes Eliza

 21. Rosalie 7 februari 2018 at 08:57 - Reply

  Op dit moment bevind ik mij in een hele magische fase van mijn leven namelijk een zwangerschap van ons eerste kindje. Graag zou ik essentiële oliën willen gebruiken voor deze laatste weken van de zwangerschap en tijdens de bevalling om hele fijne momenten te creëren voor mijzelf en het kindje (en hopelijk ook daarna :)). Ik bemerk zelf al hele fijne effecten met lavendel voor mijn regelmatige slapeloze nachten vanwege overprikkeling door het zo open staan tijdens de zwangerschap. Zelf heb ik nog weinig ervaring met DoTerra en zou het heel erg leuk vinden om dit te gaan ervaren 🙂 Lieve en warme groet!

 22. Suzanne ten boske 7 februari 2018 at 08:32 - Reply

  Ik zou de diffuser heel graag willen gebruiken in mijn praktijkruimte voor voeding-en leefstijl advies?

 23. Mildred zomerdijk 7 februari 2018 at 08:12 - Reply

  beste Jolijn,
  Wat een duidelijke uitleg.
  Simpel en goed.

  Ik zou het graag eens uitproberen, ik ben helemaal niet sceptisch maar het is er gewoon nog nooit van gekomen, door alle drukte, in het leven en in mijn hoofd.
  Zou erg fijn zijn!

 24. Catherina 7 februari 2018 at 08:01 - Reply

  Hoi jolijn,

  Leuk artikel en heel interessant, de natuur is zo mooi.
  Ik zou zo graag de diffuser winnen om te gebruiken op de kinderkamer voor mijn zoontje die altijd snel overprikkeld raakt en hopelijk beter gaat slapen met behulp van de olien. Ik zou het zo graag eens proberen.

  • Jolijn 9 februari 2018 at 09:38 - Reply

   Lieve Catherina, jij hebt de diffuser gewonnen! Stuur je me even je adresgegevens? Jolijn@vegadutchie.nl

   • Catherina 12 februari 2018 at 21:28 - Reply

    Yeahhh super leuk.hier ben ik heel blij mee. Sorry voor de late reactie, ik had het nog niet gezien maar ik heb je gemaild!!

 25. Linda 7 februari 2018 at 01:29 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Essentiële oliën vind ik heerlijk om aromatisch te gebruiken, maar ik ben altijd vrij sceptisch geweest over het inwendig gebruik en de werking op bv het gemoed.
  Tot ik jouw artikelen erover ben gaan lezen en nu heb je hebt mijn interesse toch wel erg gewekt of het misschien ook iets voor mijn energie en emoties zou kunnen doen.
  Deze winactie is natuurlijk de perfecte manier om daar achter te komen!
  Liefs

 26. Loes Hartman 6 februari 2018 at 20:05 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Wat een fijne uitleg over de oliën.
  En wat een super winactie, ik doe heel graag mee. Ik gebruik nu al olietjes..op een steentje op mijn nachtkastje of door een basisolie heen op mijn huid.
  Ik zou de diffuser super fijn vinden om te gebruiken.
  Voor meer rust in mijn koppie…spanning weg te nemen en mijn darmen tot rust te brengen..heb fikse pds.
  Liefs Loes

 27. Jacqueline 6 februari 2018 at 19:34 - Reply

  Ik brand nog steeds olie in een houdertje met een kaarsje. Klein budget..maar het werkt qua geur ook.
  Ik word vooral heel blij van de geur van sinaasappel.
  Ben erg benieuwd naar het effect van een diffuser. Heb last van allergie en overgevoeligheid. Hsp-er ?
  Warme groet ?

 28. Wieneke 6 februari 2018 at 19:28 - Reply

  Goed, helder stuk! Ik zou heel graag een diffuser winnen voor op de bovenverdieping bij de kindjes. “Geurtje aan” zegt mijn zoontje, zo schattig.

 29. Joyce van Eijk 6 februari 2018 at 19:01 - Reply

  Ik zou heel graag de diffuser willen winnen omdat we er nu maar 1 hebben terwijl we 2 dochters hebben. Ik moet dus altijd kiezen wie met de diffuser mag slapen terwijl ik ze dit eigenlijk allebei gun!

 30. Ilse van den Berg 6 februari 2018 at 18:55 - Reply

  O, wat zou een diffuser fijn zijn! Nu gebruik is een paar essentiële oliën die ik heb om bij mijn kids s avonds hun benen en voeten te masseren. 2 gevoelige mooie mensjes die dit goed kunnen gebruiken. Zou fijn zijn overdag ook eens bepaalde geuren door huis te laten gaan voor bijvoorbeeld meer rust. Voor mijzelf ook fijn 😉 Hoop veranderingen op komst wat voor deze hsl best lastig is 😉 beetje rust zou voor mij dus ook goed uitkomen 😀

 31. Wendy 6 februari 2018 at 18:47 - Reply

  Wat een fijn duidelijk omschreven stuk! Ik ben sinds ruim half jaar ook verliefd op dorerra en wil niet meer zonder. Alleen heb ik mijn diffuser verpest door hem schoon te maken met fco! Beginnersfout zullen we maar zeggen… dus een nieuwe zou heel heel erg welkom zijn hier! ?

  • Jolijn 13 februari 2018 at 18:13 - Reply

   Oh nee! Iemand anders heeft de diffuser nu gewonnen, maar ik hoop dat je snel een nieuwe in handen hebt 🙂 Liefs!

 32. Sanne 6 februari 2018 at 18:22 - Reply

  Wat een leuke winactie. Ik zou graag het effect van de oliën willen ervaren, en doe daarom graag mee 🙂 Ik heb op dit moment een burnout en het is nu aan mij om mijn grenzen te leren bewaken en mijn gevoeligheid op een jusite manier in te zetten. Ik ben benieuwd wat het effect van essentiële oliën kan zijn!

 33. Aurora 6 februari 2018 at 16:23 - Reply

  Há Jolijn,
  Mooie blog, en wat een super winactie!
  Ik zou graag een diffuser willen gebruiken in mijn atelier,
  Om daar eens aan den lijve te ondervinden wat rozemarijn kan doen voor mijn concentratie en werkflow 😉
  Nog een vraagje: kan je echt alle olies (behalve de scherpe zoals kaneel of oregano) direct onverdund op je huid smeren? Ik had altijd begrepen dat dat alleen met roos, lavendel en kamille kon…
  Alvast bedankt voor je antwoord!
  Hartegroet, Aurora ????☯

  • Jolijn 13 februari 2018 at 18:15 - Reply

   Ha Aurora,

   Ja, de rozemarijn en lemon zijn echt geweldig voor je concentratie!
   De oregano en kaneel kun je inderdaad niet onverdund aanbrengen. Altijd mixen met een kokosolie of andere milde olie. Als je het leuk vindt dan geef ik 11 maart weer een workshop. Je bent van harte welkom. De workshop staat in mijn winkel. Liefs Jolijn

 34. Denise 6 februari 2018 at 15:59 - Reply

  Al 12,5 jaar heb ik elke dag rugpijn. Onderin door hernia-achtingen klachten, bovenin door artrose. Tegenwoordig kan ik er goed mee leven. Als ondersteuning in het aanvaarden/ontspannen binnen de pijn ben ik benieuwd welke olie mij daarin kan helpen.
  Ik ben ook benieuwd naar een olie die mijn darmfunctie kan verbeteren.
  Graag doe ik dus mee met deze winactie 🙂

 35. Anna Helena 6 februari 2018 at 15:44 - Reply

  Ik ben op zoek naar natuurlijke middelen om mijn litteken van mijn armoperatie aan te pakken. Moest dit kunnen helpen…

 36. Mirte 6 februari 2018 at 14:36 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Je hebt me aangestoken met jouw liefde voor de oliën van DoTerra!
  Ik geniet ervan om uit te proberen wat ze voor mij doen en hoe ik ze het beste kan inzetten.
  Een diffuser staat hoog op mijn verlanglijstje, aangezien ik geen afzuigkap heb en in mijn huis altijd een etensgeur hangt.

  Laat me ajb weten wanneer je weer een workshop geeft.
  En wat betreft die diffuser…..die zal bij mij in goede handen zijn.

  Lieve groet uit Limburg!

 37. Alinda Visser 6 februari 2018 at 14:33 - Reply

  Ik zou mega mega graag de diffuser willen winnen!
  zodat ik de oliën nog meer in kan zetten (en hopelijk ook de ruimtes hier zuiver en de ziekte kiemen het huis uit kan krijgen!)
  ??????

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.