Duurzame mode van Wolf & Storm + de betaalbare merken!

wolf and storm

Al lang was ik op zoek naar toffe duurzame kleiding, maar ik vond de items die ik tegenkwam vaak saai en niet sexy. Tot ik onder andere terecht kwam op de website van Wolf & Storm. Raak! Duurzame mode die er ook nog eens goed uitziet. Oprichtster Marlieke Broekmeulen bleek ook nog eens een onwijs leuke vrouw te zijn. Vandaag lees je wat haar astaavoriete vegan tassen zijn en wat je moet doen om de komende weken 15% korting te krijgen op haar collectie!

Hoe raakte je geïnteresseerd in vegan & duurzame kleding?

Ik heb me altijd met kleding bezig gehouden, maar ik heb me zeker niet altijd met eerlijke kleding bezig gehouden. Die omslag is ontstaan toen ik vegan werd, nu ongeveer 4,5 jaar geleden. Natuurlijk droeg ik daardoor al een tijd geen dierlijke producten meer. Aan bont heeft natuurlijk ieder (weldenkend) mens een hekel, maar toen ik leerde wat er in de leerindustrie en in de wolindustrie gebeurde wilde ik daar geen aandeel meer in hebben. Langzamerhand begon ik me vragen te stellen bij andere producten die ik kocht, zoals kleding. Want dan kon ik nog zo’n strikte vegan zijn; was het wel zo netjes dat ik dan tegelijkertijd bij bleef dragen aan het leed van vrouwen en kinderen aan de andere kant van de wereld? De mensen die mijn goedkope jurkjes in elkaar hebben gezet en die het mogelijk maakten dat mijn kledingkast uit haar voegen barstte. Dat moest dus anders!

Wat ben je toen gaan doen?

Ik ging op zoek naar eerlijke kleding. Ik werd daar niet erg vrolijk van. Het gros van de mode die ik tegen kwam, had weinig met mode van doen. Het was erg alternatief en het leek met geen mogelijkheid op de kleding waar ik zo gek op was. Vanaf dat moment wist ik dat ik het anders zou gaan aanpakken. Ik zou op zoek gaan naar eerlijke mode die er wél uitzag als mode. Ik zat op dat moment nog vast in een oersaaie studie die ik af wilde maken. Ik nam mezelf voor om zelf iets op te gaan richten zodra ik los zou breken uit de schoolbanken. Toen kon ik eindelijk beginnen.

Wat zijn de voordelen van duurzame kleding?

Het grootste voordeel is dat je het kunt dragen in de wetenschap dat je niet bijdraagt aan uitbuiting van mensen in de modeindustrie. Daarnaast is het kwalitatief beter dan de meeste reguliere labels. Fair fashion is erop gericht om niet lang mee te gaan ; hoe sneller iets uit de mode is en hoe sneller het versleten is, des te eerder ben je geneigd om weer iets nieuws te kopen en des te meer winst wordt er gemaakt door de grote modeketens. Bij fair fashion gaat het juist andersom. De biologische stoffen die bijna altijd gebruikt worden bij eerlijke kleding, zorgen er ten slotte voor dat er geen schadelijke stoffen je lichaam binnen komen via je huid.

Kun je wat kledingtips voor aankomende zomer geven?

Er zijn een aantal kleuren die we deze zomer veel zien: zachte pasteltinten zoals roze en lila. Maar ook army green bijvoorbeeld. Deze slipdress van gerecycled plastic flessen is op dit moment heel populair.

Je ziet veel zachte stofjes deze zomer. Om het geheel een beetje stoerder te maken zou ik er een stoer jack overheen gooien. Dan kun je je outfit ook lekker lang doordragen. Natuurlijk kies je daarbij voor vegan leer ;). Deze is onlangs binnen gekomen en ik ben er nu al helemaal verliefd op. Hij is gemaakt van gerecyclede petflessen en het lijkt heel erg op suede.

Blijf daarnaast vooral dicht bij jezelf. Zo lang je je eigen stijl kent en je weet welke kleuren en modellen je goed staan zul je er op je best uitzien. Het is altijd leuk om wat van trends mee te pikken, maar doe dat met beleid. Pik er de items uit die bij jou passen qua stijl, vormgeving en kleur. Jij en je portemonnee worden er niet vrolijk van als je alle trends moet volgen.

wolf and storm

Hoe kan iemand zijn eigen stijl ontdekken?

Ik zou als tip geven om te kijken naar je karakter en je figuur. Ben je een dromerig type, een sportief type of juist een zakelijk type? Laat met je kleding zien wie je bent. Probeer een goede collectie basic items te verzamelen die je figuur goed tot zijn recht laten komen. Zoek daar de accessoires bij die laten zien wie jij bent.

Zelf vind ik neutrale kleuren heel fijn omdat ze met allerlei andere kleuren te combineren zijn. Als je juist van veel kleur houdt zou ik je  adviseren om goed te kijken naar de ondertoon van je gezicht. Kijk wat het mooiste bij je haar en huid past.

Wat is jouw favoriete merk op Wolf and Storm?

Moeilijk! Ik vind alle merken namelijk echt heel erg leuk en ik heb een eindeloze wishlist voor veel items van deze merken. Ik ga voor een gedeelde eerste plaats voor de vegan tassen van Matt and Nat en de eerlijke kleding van Ignore the Brand. Dat komt omdat ik toevallig helemaal in Ignore gekleed ben vandaag en ik mijn eigen tas van Matt en Nat in mijn ooghoek zie staan.

Hoe ben je bij de naam Wolf and Storm gekomen?

Wonderbaarlijk genoeg kwam de naam vanzelf; ik vond dit altijd al mooie namen en mijn hoofd maakte de combinatie en die leek heel logisch. Het beschrijft namelijk precies wat ik wil. Dieren en natuur staan centraal. Daarnaast is een wolf natuurlijk een dier dat zich niet veel van anderen aantrekt en dat zijn eigen plan trekt. En een storm is ook lastig over het hoofd te zien. Iedereen die wél zijn verantwoordelijkheid neemt is in mijn ogen een wolf en die storm veroorzaken we met zijn allen door het heel anders te doen. Na de storm is alles anders dan voor de storm begon.

Wie of wat inspireert jou?

Ik heb een heleboel mensen die ik enorm inspirerend vind. Wat deze mensen vaak gemeen hebben is dat ze het helemaal anders durven te doen. Rebelse types dus.

Dichtbij huis vind ik Denise Roobol van het gelijknamige merk heel inspirerend. Ze is nog erg jong en heeft nu al een prachtige vegan tassencollectie opgezet. Ze heeft haar hele studie aan de modeacademie in het kader van vegan leer gezet.

Verder bewonder ik Lady Gaga om haar durf; ze is niet perfect en ik ben het niet eens met de vleesjurk die ze droeg maar ze is wel een creatief genie. Ze geeft een nieuwe benadering aan schoonheid.

Heb je een tip voor een duurzaam merk wat ook goed betaalbaar is?

Ik verkoop items uit verschillende prijscategorieen. Qua prijs zitten de labels in het middensegment. Vergelijkbaar met veel ’normale’ merken dus. Fridays Project en Jan ’n June zijn de merken die nog nét iets betaalbaarder zijn. De look en feel is ook gewoon super leuk, dus als je eens wilt ‘snuffelen’ aan fair fashion dan zouden dat merken zijn waar je mee zou kunnen beginnen.

Wat is jouw toekomstdroom?

Ik ben ervan overtuigd dat de groep die voor vegan en fair kiest over 5 jaar nóg groter is. Mijn doel is om mensen nog meer te informeren over vegan leer; ik geloof dat leer het nieuwe bont wordt. Er zullen veel mensen komen die dit niet meer willen dragen. Gelukkig zie ik al steeds meer dat veel mensen bewust voor vegan leer kiezen.

Wil jij straks shinen in een duurzame outfit van Wolf & Storm? Als je voor 5 mei met de kortingscode vegadutchie8 besteld krijg je maar liefst 15% korting op het aanbod!

Ik draag op de foto trouwens een jurk van Wolf & Storm uit de wintercollectie. Ben er helemaal verliefd op! Ik ben benieuwd of jullie al ervaring hebben met duurzame kleding.

X Jolijn

duurzame mode

2017-04-21T15:03:18+00:00Inspirerend|9 Comments

9 Comments

 1. Eliza 26 april 2017 at 07:26 - Reply

  Het ziet er heel mooi uit, maar ik vraag me toch iets af. Met eten proberen we (ik althans) te voorkomen dat we plastic gebruiken, waarom zou je het dan als kleding op je lichaam willen dragen? Ik snap het idee van recycling, maar toch het idee van plastic op mijn lichaam lijkt mij ook niet fijn. Ik ben benieuwd hoe je hierover denkt.
  Groetjes Eliza

  • Jolijn 28 april 2017 at 10:28 - Reply

   Ha Eliza,

   Ja, ik denk dat het voorkomen van plastic gebruiken ook een mooi doel is. Al merk ik zelf dat het erg lastig is, omdat bijna alles verpakt is. Breng zelf toch elke week wel een flinke tas weg. Maar ik denk dat iedereen zijn eigen keuzes hierin moet maken. En het idee van recyclen vind ik wel heel mooi.

   Liefs Jolijn

 2. Kim 23 april 2017 at 10:23 - Reply

  Zo mooi deze jurk! Ik heb haar ontmoet op Veggie World. Zo’n lieve vrouw!

  • Jolijn 28 april 2017 at 10:29 - Reply

   Ja vind het ook zo mooi! En zeker een lieve chick 🙂

  • Marlieke 3 mei 2017 at 19:13 - Reply

   Wat super leuk om dit terug te lezen Kim! Je bent zelf ook een lieve inspirerende vrouw. Liefs!

 3. Eleanor 21 april 2017 at 11:30 - Reply

  Zijn de termen ‘fair fashion’ en ‘fast fashion’ niet per ongeluk omgedraaid bij het stukje ‘Wat zijn de voordelen van duurzame kleding?’?

 4. Iris 21 april 2017 at 08:33 - Reply

  Wat een leuk interview en wat zie je er weer stralend uit Jolijn, heel inspirerend!:)

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.