Dichterbij de natuur

Bron

Vandaag is het 10 jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door de aanval op Amerika. Ik herinner me dat ik net uit school kwam (destijds was ik 14) en dat ik op mijn kamer televisie zat te kijken. Opeens was er op iedere zender te zien hoe het eerste vliegtuig het WTC binnenvloog. En toen was er alleen nog verschrikking en ongeloof….

Mijn gedachten gaan vandaag uit naar alle slachtoffers van de ramp op 9/11.

———————————————————————————————————-

Een van de dingen waar ik heel gelukkig van word is tijd doorbrengen in de natuur. Hardlopen door het park, naar het strand, fietsen door het bos. Het zorgt voor rust in mijn hoofd en ik kan even ontsnappen aan de vervuilde lucht van Amsterdam.

Door in de natuur te zijn kom ik ook dichterbij mezelf. Thuis ga je toch snel achter de laptop werken, lezen, televisie kijken etc. maar door buiten te zijn vergeet ik al die dingen.

Vandaag ging ik met de fiets naar het Amsterdamse bos. Het was heerlijk weer en ik was eigenlijk nog nooit echt in het bos geweest (raar eigenlijk!). Het was ook veel dichterbij dan ik in mijn hoofd had.

Er waren veel bootcampers, hardlopers, fietsers, ruiters en roeiers actief. Echt een gezellige sfeer! Denk dat ik hier volgende week ga trainen voor de 10 km die nu steeds dichterbij komt.

Daarna kwam ik langs een biologische geitenboerderij. Het was zo leuk!

The best part: er waren net kleine biggetjes geboren! Ze waren echt TE schattig. Moeder genoot terwijl haar baby’s melk dronken. Dit is toch zoals het moet zijn?

En dan te bedenken dat die lieve kleintjes in de bio-industrie direct weggehaald worden bij hun moeder..

Kukulukuuu

Een gezellige beestenboel

En heel veel kinderen

Ze hadden ook een klein winkeltje met biologische producten, waaronder geitenijs!

Gisteren was ik even op de Noordermarkt om wat groenten en fruit te halen. Mijn doel voor de komende maanden is om meer met het seizoen mee te eten. Dus komende maand staan op de kalender: pompoen, suikermais, paprika’s, andijvie, rode kool, bietjes, courgette en champignons. Check hier de groentekalender.

Als je met het seizoen mee eet hoeft biologisch ook helemaal niet duur te zijn! Zo kocht ik 3 suikermais voor 1,75 euro.

Ik raakte aan de praat met het meisje van de raw food kraam.

En ik kocht een heeerlijk rauw limoen taartje. Benieuwd hoe ze de bovenlaag heeft gemaakt. Die was heel luchtig, maar toch bleef hij in zijn vorm.

Er hangt altijd een gezellige, relaxte sfeer op de markt. Ondanks dat het ongelooflijk druk was.

Ik kwam thuis met: bosbietjes, amandelen, havervlokken, mais, komkommer en zoete aardappel.

Daarna dook ik de keuken in om mijn eerste Vegadutchie reep te maken. De vorige poging mislukte compleet dus ik moest een andere manier bedenken. En…

de tweede poging lukte! Mijn eerste Vegadutchie reep is geboren. Nu alleen nog een naam verzinnen. Ik verklap vast dat er chocola en amandelen inzitten 😉

Daarna ging ik chillen op het balkon met een chocolade/banaanmilkshake, humus en groentjes en de Thailand LP.

Het aftellen is begonnen…

-x- Jolijn


 

 

 

2014-10-10T14:40:33+00:00Geen categorie|2 Comments

2 Comments

  1. Mia 7 augustus 2012 at 17:07 - Reply

    kan ik ergens het recept voor de vegadutchiereep vinden of is dat niet voor publicatie?
    dank je wel!

    • Jolijn 14 augustus 2012 at 18:30 - Reply

      Die staat er inderdaad ‘nog’ niet op 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.