Detox Lente Salade

Heb even wat minder tijd om te bloggen, want ik ben vorige week begonnen met mijn nieuwe baan @HappySoulTravel! HST biedt yoga-, detox-, natuur-, stilte- en spirituele reizen aan op de meest prachtige locaties, zoals Ibiza, Bali, Toscane en Thailand. Ik ga aan de slag als boeking- en marketingmedewerker. Voor mij echt een droombaan waar ik veel creativiteit en ideeën kwijt kan. Ik kan niet wachten om die uit te werken en er samen met Monique voor te zorgen dat HST nog heel veel mensen een Happy Soul mag bezorgen. We bieden trouwens 28 april tot 4 mei een hele mooie familieyoga retraite in Frankrijk aan waarvoor nog plaats is. Dus mocht je interesse hebben of iemand kennen die dit leuk lijkt. Let me know!

Door alle drukte is het gezonde eten en sporten (mede door mijn enkel) er de laatste tijd een beetje bij ingeschoten. Te veel brood, koekjes, chocola e.d. Nu is het tijd voor een lichte lentedetox! Veel groene sapjes, salades met seizoensgroenten, gezonde vetten (avocado’s, kokosolie), yogalesjes en hardlooptrainingen. Over een dikke maand loop ik alweer de 10 km in Nijmegen en mijn streeftijd is 55 minuten. Dat vergt nog heel wat training, maar ik ben vastberaden mijn record van 56:15 te verbreken.

Om goed te beginnen maakte ik vanmiddag deze detox salade met verse groenten die ik op de biologische Noordermarkt kocht.

Detox Lente Salade met Zonnebloempitjes

Voor 2 personen

1 rijpe avocado, goede kwaliteit
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 stengels bleekselderij, in plakjes
Halve komkommer, in kleine blokjes
1 stevige appel, in dunne plakjes
2 el zonnebloempitjes
sap van 1 citroen
peper en zout

Meng de avocado, tomaten, bleekselderij, komkommer en appel door elkaar en breng op smaak met citroensap en zout en peper. Verdeel over 2 kommen en strooi de zonnebloempitjes erover.

Ook makkelijk om in een afsluitbaar bakje mee te nemen naar je werk.

Geniet van het weekend! xxx


2014-05-08T14:08:23+00:00Lente, Salade|4 Comments

4 Comments

 1. Jorian 12 september 2012 at 12:32 - Reply

  Hi Jolijn, what a fantastic blog, with the help of Google translate I look forward to following the exploits of you and your ginger cat (or is it a cat called ‘Ginger’?) and trying your delicious recipes. Hope to meet you again soon,
  Jorian

  Google says:
  Hoi Jolijn, wat een fantastische blog, met de hulp van Google translate Ik kijk uit naar aanleiding van de heldendaden van u en uw gember kat (of is het een kat genaamd ‘Ginger’?) En proberen je heerlijke recepten. Hoop om u opnieuw te ontmoeten al snel,
  Jorian

  • Jolijn 13 september 2012 at 15:12 - Reply

   Hey Jorian! Thanks. We had so much fun about the Dutch translation :). See you again at the yoga studio!

 2. Simone 14 april 2012 at 18:40 - Reply

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan, supergaaf!

  • Jolijn 15 april 2012 at 12:22 - Reply

   Dank je 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.