Detox dag 6

Goedemorgen lieve lezers,

Gisteren was een grote dipdag! Ik weet niet of het door de ‘detox’ kwam, maar voelde me helemaal niet lekker in mijn vel en zeer rusteloos. Hoewel dit op zich niet een heel onbekend gevoel is voor mij. Mijn voeding was gisteren ook niet helemaal detox-proef.

Ontbijt

Twee rijstwafels met pindakaas en banaan en 1 met appelstroop

Lunch

Havermoutpap met banaan en dadels
1 wortel
nog een paar dadels (die ervoor zorgden dat mijn bloedsuikerspiegel direct verstoord werd)

Tussendoor

Een zakje glutenvrij tortillachips (paprika 75 gram), helemaal opgegeten en een blikje organic cola (helemaal natuurlijk).

Diner

Restje quinoa met gegrilde groenten, een halve avocado en gestoofde bietjes

Tussendoor dronk ik heel veel koppen thee.

Na een dag thuis werken voelde ik me een beetje leeg en ging een rondje fietsen. Ik had ontzettend veel zin in zout en voordat ik het wist rekende ik het zakje tortillachips af. Hij ging ook nog eens in een keer op. Ik vind het ook eigenlijk helemaal prima. Ik ben trots dat ik al een week helemaal gluten- en suikervrij ben. Aankomende woensdag plan ik een vastendag met alleen maar sappen en smoothies.

Vandaag startte ik de dag met een grote fruitsalade met grapefruit, mandarijn, banaan en peer met wat chiazaadjes en een grote kop groene sencha thee + een meditatie en wat rekoefeningen.

Mijn Crazy Sexy Diet schrijft me deze ‘prayer’ voor vandaag voor:

“In this chaotic world, help me find peace, and remind me to limit the distractions that keep me from embracing my self-car. Impossible deadlines and stress create acidity in my body. The world won’t blow up if I take a day off”

Een heel mooi weekend voor jullie allemaal. Veel liefs.

2014-05-08T13:52:16+00:00Coaching, Herfst|2 Comments

2 Comments

 1. Louise van Gend 11 november 2012 at 11:35 - Reply

  Nou je menu klinkt niet echt als een dip vind ik. Maar kan het begrijpen dat je dan ook niet zo strikt ben tijdens een dip. Dat ken ik maar al te goed. Gisteren gingen er bij mij heel wat slechtere dingen naar binnen (oeps) 😮 Ik volg je detox op de voet en ga zelf ook eens op zoek naar dat boek 🙂 Succes nog even!

 2. Crista 10 november 2012 at 14:13 - Reply

  Het schijnt normaal te zijn dat je ergens in het begin een dip krijgt, vaak ook geestelijk. Al denk ik dat dit bij jou wel heel erg mee zou vallen, aangezien jij al niet zoveel gifstoffen binnenkrijgt vergeleken met de meesten.
  Ik was trouwens vandaag weer in de Ekoplaza, ookal ga ik volgende week groente-fruitvasten(met veeeel groentesap) kon ik het niet laten om alvast Quinoa en agavesiroop in te kopen. Ik denk dat ik na volgende week dat met appel en lijnzaad als ontbijt doe.
  Want dat kon toch ook goed?

  Nog succes met je detox, ik blijf meelezen!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.