Delish Chocolate Mousse

Wat een heerlijk weer vandaag! Samen met mijn couchsurfers uit Canada/Londen heb ik over de Noordermarkt geslenterd om groenten, fruit en granen in te kopen. Straks eten we een vegan pasta pesto en een avocadodip met tortillachips.

Sinds een aantal weken heb ik me aangemeld bij couchsurfing. Ik vind het echt geweldig! Als je ergens heen wil kun je een ‘couch’ zoeken een bijvoorbeeld ook een filter plaatsen om specifiek op zoek te gaan naar mensen met dezelfde interesses. Iets minder was dat ik de eerste dagen overspoeld werd met aanvragen. Amsterdam is super populair en voordat ik het wist had ik 50 mensen die graag de week daarop een paar nachtjes op mijn bank wilden crashen. Ik host nu alleen vrouwen en heb een standaardmail gemaakt als ik niet wil hosten. Naast couchsurfen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Heb binnen een paar weken al heel veel nieuwe mensen leren kennen.

Volgende week ga ik 4 dagen naar Vegan Paradise Berlin en ik heb al een leuk adres waar ik kan slapen. Zo’n zin om alle eetadresjes te ontdekken, latte’s te drinken en rond te struinen door de stad. Het wordt echt een culi tripje.

In mijn vorige blog schreef ik hoe je zelf hazelnootmelk maakt. Veel mensen gooien het pulp dat overblijft van de melk weg, maar je kunt er eigenlijk heel veel mee doen. Probeer deze goddelijke chocomousse bijvoorbeeld eens! Een ideaal receptje om je dag happy te beginnen. Lees: chocola heeft een ongelooflijk positief effect op je humeur.

Raw Chocolate Mousse


1 portie

1 banaan
1/2 avocado
4 el amandelmelk
2 el rauwe chocoladepoeder
1 tl tahin
1 el agavesiroop of ahornsiroop
1 el kokosrasp

Mix alles in de keukenmachine tot een egale mousse. Garneertips: gehakte noten, muesli, kokosrasp, banaan, hennepzaadjes.

Morgen heb ik een Thaise massagecursus met Jorieke. Omdat ik van plan ben om een opleiding te gaan doen kijk ik er al weken naar uit! Als het morgen zo goed voelt als ik denk dat het voelt dan schrijf ik me zo snel mogelijk in. Wordt vervolgd…

2014-05-08T13:57:08+00:00Herfst, Ontbijt & Brunch|11 Comments

11 Comments

 1. Emmelien 20 februari 2013 at 09:29 - Reply

  Ben ik nu heel dom, of gaat hier helemaal geen notenpulp in, maar alleen melk? Het ziet er wel heerlijk uit!

  • Jolijn 20 februari 2013 at 17:34 - Reply

   Klopt! Alleen de melk 🙂

   • Emmelien 20 februari 2013 at 17:53 - Reply

    Er staat namelijk in je stukje ‘Veel mensen gooien het pulp dat overblijft van de melk weg, maar je kunt er eigenlijk heel veel mee doen. Probeer deze goddelijke chocomousse bijvoorbeeld eens!’ Dat klinkt alsof er pulp in gaat 😛

 2. Shanna 1 februari 2013 at 14:54 - Reply

  Gemaakt! Om mijn vingers bij af te likken! Ik wil nóg een portie! En nog gezond ook 😀 thanks

  • Jolijn 1 februari 2013 at 16:28 - Reply

   Wat goed! Jaa hij is echt genieten he 😉

 3. Crista 17 januari 2013 at 15:22 - Reply

  Tip als je niet alles in huis hebt is: Halve avocado, 1 banaan, 4 grote dadels en een eetlepel (rauwe) cacao.

 4. Barbara 2 oktober 2012 at 10:03 - Reply

  Leuk, een mede couchsurfer! Ook tof om gewoon binnen NL te gebruiken. Laat maar weten als je eens in R’dam wilt komen logeren! En een tip; let erop dat surfers die bij je willen komen slapen echt een persoonlijk bericht naar je sturen, zodat je kunt zien dat ze echt hun best hebben gedaan op het bericht versturen en je profiel lezen. Veel plezier!

 5. Suzanne 30 september 2012 at 19:45 - Reply

  Klinkt lekker! Weer mooie foto’s!

 6. Veggie Sara 30 september 2012 at 15:28 - Reply

  Lijkt me echt superlekker! Die hazelnootmelk trouwens ook, ik drink het nu regelmatig dus misschien zelf maar eens proberen.

 7. berti 29 september 2012 at 19:44 - Reply

  ook lekker met 1 eetl pindakaas ipv tahin 😉 favoriet hier.
  of 1 eetl kokosolie (amanprana).

 8. sanne 29 september 2012 at 17:49 - Reply

  Oeh ik ga het nu gelijk maken!!!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.