December is aangebroken. Ik verander in een sentimentele romanticus. Kerstlichtjes, koude vrieslucht, kerstliederen op de radio, wandelingen door besneeuwde bossen, familiebezoekjes, de naderende jaarwisseling, melancholie, rode wijn bij het haardvuur, oliebollen eten, winter cd’s zoals John Mayer …
Ik verlies mezelf graag in deze maand.
Food We Love stuurde me vorige week alvast een kerstcadeaubox met producten uit het Midden-Oosten. Zo zaten er dadels in, witte tahini, rozenwater (heerlijk voor je huid!) en pistachenoten, waardoor ik werd geïnspireerd deze December Chocola te maken.
FWL gelooft dat producten waarvan je de herkomst kent nog beter smaken. Ze brengt je in aanraking met bijzondere producten en verhalen die het waard zijn om te delen. Iedere maand speuren ze stad en land af om de meest bijzondere leveranciers en lekkerste producten te vinden en deze met jou te delen. Je kunt een verrassingsbox eenmalig bestellen of een abonnement nemen!
De box is met veel liefde samengesteld. Bij de producten zitten recepten en een uitleg per ingrediënt. Een leuk cadeau om weg te geven aan een vriend of vriendin! Je kunt deze maand zelfs kerstpakketten bestellen met een exotische inhoud.
December Chocola
1/2 cup kokosolie, gesmolten
1/2 cup agavesiroop of dadelsiroop
3/4 cup rauwe cacaopoeder
snuf himalayazout
1/2 tl vanillepoeder
2 el pistachenoten, fijngehakt
2 el gojibessen
1 el moerbeien
1 el chiazaden
1 el hennepzaadjes
Meng de kokosolie, agave- of dadelsiroop, cacaopoeder, vanille en zout door elkaar. Giet in de taartvorm en bestrooi met de noten, gojibessen, moerbeien, chiazaden en hennepzaadjes. Zet voor minimaal 30 minuten in de vriezer en breek in stukken.
Houden jullie van kerst en oud & nieuw? En hebben jullie recepten die jullie graag in plantaardige versie willen?
[…] een foodblog worden hoor… zo’n keukenprinses ben ik niet) Ik heb een (hemelslekker!!) chocolade recept wat ik in de winter gebruik, omgebouwd tot pasta versie… en degene die mij kennen weten dat […]
Net gemaakt en wauw, zooooo lekker!
En een lekkere, verantwoorde, niet te moeilijke kerststol met spijs graag!
Ziet er erg gezellig en lekker uit ! m’n complimenten !!
Vooral de Goji-bessen voegen qua kleur echt iets toe (y)
Ga het zeker maken……Bedankt !
Hai
Hoeveel is een cup?
225 milliliter
Misschien een plantaardige variant op oliebollen? (waar bij de kramen vaak koemelk in gaat)
Goed idee!
Je kunt het beste een gemiddelde theekop gebruiken 🙂 Of cups kopen bij bijvoorbeeld de Dille & Kamille