De perfecte dagcreme

Pure Beauty!

Mijn nieuwe dagcreme! 100% uit de natuur. Ik heb een heel gevoelige huid en kan eigenlijk nooit een creme vinden die mijn huid goed doet. Via Valentina Zelyaeva van OYL kwam ik op het idee kokosolie op mijn huid te smeren. Wat een ontdekking! Het ruikt heerlijk, trekt snel in en maakt mijn huid heel zacht. Een klein likje is al genoeg voor je hele gezicht, dus je bespaart ook nog eens veel geld op dure dagcremes. Kokosolie is ook verrukkelijk op brood. Een geroosterde warme speltboterham met een beetje kokosolie en jam. Daar kun je me s’nachts voor wakker maken!

Overnight Oats met dadels en amandelen

De lente zit in de lucht en ik krijg weer zin in koude ontbijtjes. Deze Overnight Oats maak je in een handomdraai voordat je gaat slapen en hoef je s’ochtends alleen nog te garneren met je favoriete toppings!

Voor 1 persoon

1/3 cup havervlokken
2/3 cup sojamelk (of een andere plantaardige melk)
1 el chiazaadjes
mespunt kaneel
1 banaan, in plakjes

Voor de topping

2 el amandelen, gehakt
3 dadels, in plakjes
scheut agavesiroop

Meng de havervlokken, melk, chiazaadjes, kaneel en banaan in een kommetje door elkaar. Dek af met een bord en zet in de koelkast.

Haal s’ochtends uit de koelkast en roer goed door. Bestrooi met de dadels, amandelen en agavesiroop. Ga lekker buiten zitten en geniet van de lente!

Wat ik nu ga doen is de computer uitzetten, op de bank liggen met een boek en relaxen. Heerlijk!

 

2014-10-14T08:02:50+00:00Body recepten, Winter|29 Comments

29 Comments

 1. Natalie 10 maart 2014 at 16:54 - Reply

  Ja kokos olie valt onder de puur natuur
  Plantaardige olie,
  ikzelf gebruik olijfolie exstra .zuiver
  die je puur kan eten maar niet pmte bakken of frituren
  maar wel goed voor je huid .gezicht ..vet???nee echt niet
  je kan je gezicht mee wassen ,en voor je handen .met suiker als schrub ,

 2. Eva 23 maart 2013 at 23:20 - Reply

  Kokosolie is idd heerlijk verzorgend, maar enkel dat als dagcreme gebruiken, beschermt je huid niet tegen de zon/uva uvbstraling. Ik zou daarom zekerdaarna nog een product met een goede zonnefilter gebruiken, van mnimaal spf25.
  In dezelfde categorie betaalbare en huid/milieuvriendelijke gezichtsverzorging:rozenwater vd toko.

 3. Christina 13 februari 2013 at 16:25 - Reply

  Kokosolie voor de huid is heerlijk! Ik heb kokosolie met raw cacaoboter au bain marie gesmolten, in een ijsklontjes diepvriesbakje gegoten en ik gebruik de blokjes als huidcreme. De blokjes blijven vrij stevig bij het insmeren, alleen het oppervlakkige deel wordt zacht in contact met de huid.

  • Jolijn 18 februari 2013 at 11:30 - Reply

   Klinkt heerlijk!

 4. jeannette vd berg 3 oktober 2012 at 19:26 - Reply

  leuke site! kokosolie is echt een mooi produkt! ik heb geprobeerd een soort bodybutter te maken, is best goed gelukt! het is 9/10e kokosolie en 1/10e avocado olie en een paar druppels lavendelolie. Heerlijk om je daar helemaal mee in te smeren, ook als massage olie!
  mijn moeder van 82 was er ook heel blij mee!

  • Jolijn 10 oktober 2012 at 18:40 - Reply

   Wat lekker zeg! Ga ik ook eens proberen

 5. Wendy 1 oktober 2012 at 18:51 - Reply

  Ik gebruik kokosolie in mijn haar. Mijn haar pluist heel vlug, vooral als het regent 🙁
  Dankzij de kokosolie is het verleden tijd 😉 Niet te veel gebruiken, tenzij je voor een ‘wet-look’ gaat. Btw je hebt een prachtige site en alles ziet er zo héérlijk uit.

 6. Shanna 30 september 2012 at 13:03 - Reply

  Hoi! Interessant te lezen waar jullie allemaal de kokosolie voor gebruiken! Vraag aan Jolijn: kun je de overnight oats ook warm eten smorgens? Nu in de herfst (eigenlijk altijd voor mij) wil ik liever warm ontbijt…groetjes!

 7. Barbara 30 april 2012 at 23:12 - Reply

  Ik sluit mij helemaal aan bij alle bovenstaande positieve reacties over kokosolie, wat een ontdekking! Maar ik vind alles van kokos lekker dus kan er zowiezo niet genoeg van krijgen!
  Na een epileer beurt van mijn benen was het ook zeeeer verzachtend om ze er mee in te masseren. Thanx!

  • Jolijn 1 mei 2012 at 20:10 - Reply

   Heerlijk he! Ik warm het nu ook af en toe op voor een massage. Superfijn ook.

 8. Pauline 13 april 2012 at 10:58 - Reply

  Hoi,
  Ik volg je site nu al een maandje, en vind het echt super hoe je schrijft en fotografeert!
  Ik eet zelf vrijwel alles bio + vegetarisch.
  Heb gisteren exotische bounty’s gemaakt, iedereen enthousiast!
  Ik had een vraagje over de kokosolie, gebruik het zelf ook al een tijdje,
  maar niet de extra vierge, is die ook verkrijgbaar bij de Ekoplaza?

  Groetjes!

  • Jolijn 14 april 2012 at 15:02 - Reply

   Dank! Superleuk om te horen. Ik gebruik extra vierge van Omega & More. Ook bij Ekoplaza te verkrijgen. Succes!

 9. Els 30 maart 2012 at 08:51 - Reply

  ziet er lekker uit! kan je me soms zeggen waar ik die chiazaadjes kan aanschaffen? ev online? hier in België zijn ze precies moeilijk te verkrijgen!

  grz,

  Els

  net je blog ontdekt: leuk, fris!

  • Jolijn 2 april 2012 at 19:13 - Reply

   Dank~ Chiazaadjes kun je in sommige natuurwinkels kopen en anders op internet. Gewoon even Googlen. Succes!

 10. Fashion Food Fight 25 maart 2012 at 12:03 - Reply

  Wat leuk om steeds meer Nederlandse veganblogs tegen te komen op mijn zoektocht 🙂 Ik gebruik zelf altijd kokosolie in plaats van boter in mijn baksels! Ik heb vandaag een mooi receptje voor ontbijtrepen online gezet en heb het zelf geveganized door de boter te vervangen door kokosolie! Wat een uitvinding!! Smaakt ook nog eens veel lekkerder! Geniet van het mooie weer vandaag en een heel fijne zondag -XO

 11. Louise van Gend 20 maart 2012 at 17:04 - Reply

  Wat een goed idee. Mijn huid is ook redelijk gevoelig, maar ook droog. Is het niet té vet trouwens? Ik heb vaak het probleem dat crèmes voor een zeer droge huid te vet zijn waardoor m’n poriën in m’n neus en kin te vet worden en dan krijg ik puisjes.
  Ik zag vanmiddag bij de toko wel een pot kokosolie staan voor 3,75 maar wist niet of dat hetzelfde was als dat potje hierboven 🙂 Weet je dat misschien?

  • Jolijn 20 maart 2012 at 18:17 - Reply

   Heb ook een gevoelige, gemengde huid en heb met normale cremes snel het probleem dat hij te vet is. Gek genoeg heb ik dit met kokosolie niet! Het trekt snel in en zorgt voor een zachte huid 🙂 Weet niet of die bij de toko hetzelfde is. Zou in ieder geval voor de extra virgin variant gaan.

   • Louise van Gend 21 maart 2012 at 07:08 - Reply

    Dan ga ik even vanmiddag naar de bio winkel 🙂 Als het niet werkt, kan ik het altijd op brood smeren of mee koken!
    Oja, en ik zit nu aan m’n overnight oat ontbijtje… Ik denk dat ik in de hemel ben! Wat is dát lekker zeg!

 12. Natasja 20 maart 2012 at 14:43 - Reply

  Inmiddels heb ik de havervlokken gevonden! Ik zat gewoon bij het verkeerde schap te kijken … Ipn haver- heb ik speltvlokken gekozen, schijnt ook een heel gezond graan te zijn. Ben benieuwd, morgen eet ik mijn eetste overnight oats!

  • Jolijn 20 maart 2012 at 18:20 - Reply

   Nice 🙂 Ben benieuwd wat je ervan vind!

 13. Des 20 maart 2012 at 11:08 - Reply

  ben zeer benieuwd naar die creme!

 14. Natasja 20 maart 2012 at 08:41 - Reply

  Kokosolie! Hier nog een groot fan. Ik gebruik het om mijn make-up mee af te halen en als nachtcreme. Verder kook ik er in, gebruik ik het regelmatig als broodbeleg en van de winter was het een prima middel om het statische haar van mijn dochtertje mee in bedwang te houden 🙂

  Ik vraag me af: waar haal jij de havervlokken? Bij mijn reformwinkeltje zag ik ze niet. Ik ga vandaag bij de Ekoplaza kijken. Is het hetzelfde als haverzemelen (die vond ik wel) of havermout?
  Die ontbijtjes wil ik namelijk wel eens proberen!

 15. Winny 20 maart 2012 at 07:03 - Reply

  Niet alleen als dagcreme hoor. Ik heb een pot in de badcel staan en smeer na het douchen mij hele lichaam er mee in. Verder gebruik ik de olie als lipbalsem, handcreme, leave-inn conditioner (héél klein beetje over je vingertoppen wrijven en dan door je natte haar) en ik haal er mijn make-up mee af. Natuurlijk staat er ook een pot in het keukenkastje. Het is alleen niet handig om mee te nemen op vakantie (naar een warm land om dat het zo snel smelt in je koffer of tas) Ik koop een grote emmer geurloze kokosolie bij Ekoplaza dat is wat voordeliger als die kleine potjes.

 16. Naomi 19 maart 2012 at 21:15 - Reply

  Geniet ze! Ik heb nu wel zin om die kokosolie te kopen!

 17. linda 19 maart 2012 at 19:53 - Reply

  wat leuk om te lezen!ik gebruik ook elke dag kokosolie voor mijn gezicht…scheelt mij een hoop geld aan cremes en ik weet zeker dat ik geen rotzooi op mijn gezicht heb…amandelolie is trouwens ook heerlijk….

 18. Francine 19 maart 2012 at 19:26 - Reply

  Haha! Ik gebruik kokosolie ook echt elke dag als dagcrème,
  fijn en heerlijk spul!!

 19. De Groene Meisjes 19 maart 2012 at 19:19 - Reply

  Wij zijn absoluut DOL op overnight oats en kijken vaak bij jouw receptjes. Wat ziet deze variant er ook weer heerlijk uit. Snel een keer maken! Fijne avond, liefs!

  • Jolijn 20 maart 2012 at 18:24 - Reply

   Kan er ook geen genoeg van krijgen! Vooral nu het zonnetje weer schijnt 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.