Lange warme kousen aan, kaarsjes in de woonkamer, een warme cacao, Eefje de Visser en veel pompoen en zoete aardappel. Oh Herfst, wat houd ik toch van je. Vandaag deel ik een paar van mijn lievelingsrecepten uit dit seizoen met je. Deze koude maanden bieden wat mij betreft de allerlekkerste groenten!
Pompoen & Linzencurry
Comfort food! Als de temperaturen weer richting het vriespunt gaan is deze verwarmende curry een uitstekend gerecht. Vullende linzen, romige pompoen, kruiden en een beetje zuurkool voor de zure smaak. Ik ken niemand bij wie dit recept niet in de smaak valt. Gelukkig is hij ook nog eens heel simpel om te maken.
Boerenkool met zoete aardappel en vegetarische spekjes
Een paar jaar geleden sliepen Sjoerd en ik een paar nachten in het huis van zijn moeder die middenin de natuur woont. Ze heeft om de hoek een klein winkeltje waar je altijd verse groenten en fruit van het land kunt kopen. We kochten boerenkool en zoete aardappel en maakten deze stamppot met spekjes van de Vegetarische Schlager. Nederlandse pot met een twist. Lekker verwarmend als het buiten weer vriest.
Winterwarm peer & havermout ontbijtje
Slaperig uit bed komen terwijl het nog donker is, poes eten, oven aan, tanden poetsen, ontbijtje erin, douchen en dan aanvallen op dit warme bakje goodness. Dit blijft toch wel een van mijn favorieten in de herfst en winter. Je kunt de smaak vergelijken met een crumble. Warme stukjes banaan en peer met knapperige nootjes en boekweit erop. Hier kom ik mijn bed wel voor uit!
Ga jij een van deze herfstrecepten maken?!
X Jolijn
Ik zie wel mooie gerechten, maar geen recepten. Klopt dit?
Lenie
Misschien handig om te vermelden dat de gerookte speckjes van de vegetarische slager helaas niet (meer) vegan zijn.
Want? Wat zit erin?