Count your blessings & Set your goals

Vanaf nu blog ik iedere zondag in deze nieuwe rubriek. Count your blessing gaat over het stilstaan bij hoe mooi het leven is en wat me gelukkig maakt. Ik werd hierdoor geïnspireerd door Anki van Zilverblauw. Set your goals gaat over mijn dromen waarmaken d.m.v. doelen stellen en die nastreven.

Deze week las ik op Facebook een quote over dat je gelukkig moet zijn met wat je nu hebt, omdat je ooit droomde over wat je nu hebt (iets in die trant). Dat zette met direct aan het denken. Op dit moment ben ik heel erg blij met mijn leven. Ik heb zoveel leuke vrienden, leer veel nieuwe mensen kennen via Couchsurfen, ik heb een leuke baan, een prachtige studio midden in Amsterdam, mijn blog loopt goed en ik ben met veel nieuwe dingen bezig (samen met de Groene Meisjes staat er iets heel leuks te gebeuren!). Dit is zeker niet altijd zo geweest. Ik ben heel erg onzeker en heb tijden gekend (nog geeneens lang geleden) dat ik helemaal niet in mezelf en het leven geloofde. Ik kon me niet voorstellen dat er iets van mij terecht zou komen. Ik voelde me vaak eenzaam en had veel sombere buien. Hoeveel mooie dingen er ook om me heen gebeurde, ik zag vaak alleen de dingen die ik niet had. Ook bleef ik met mijn gedachten in het verleden hangen en vond ik het moeilijk om los te laten. Dat is natuurlijk niet opeens allemaal verdwenen, maar de laatste tijd probeer ik juist heel erg te denken wat ik allemaal wel niet doe en heb en dat alles mogelijk is als ik het wil. Ik voel een enorme kracht!

Hoe fijn het leven op dit moment ook is, ik blijf een gevoel houden dat ik op reis moet gaan. Ik heb deze week opeens een groots reisplan gekregen waarover ik ontzettend enthousiast ben en waarin ik 100% geloof. Zodra ik dingen op een rijtje heb gezet zal ik hierover bloggen.

Count your blessings

Hier werd ik deze week gelukkig van: de mooie herfstkleuren, het zonnetje door de wolken, rennen door het Vondelpark, samen met mijn paps en oma rondstruinen in Groningen, pizza eten met de leukste moeder die er is, eten bij vegan restaurant De Peper met Amerikaanse vriendin Jackie, rondfietsen over de grachten in Amsterdam, cranberry-bosbessen jam maken voor mijn vader en Marije, pompoencurry eten met vriendin Ilse en daarna verkleden als geisha voor een Halloweenfeest, brainstormen met de Groene Meisjes over iets heeeel leuks wat we gaan organiseren!

Set your goals

Heel lang heb ik me afgevraagd of ik wel doelen wil stellen. Ik vroeg me af of het wel zin had. Een doel stellen, het doel bereiken en dan weer op naar het volgende doel. Toch ben ik nu van mening dat het heel nuttig kan zijn doelen te stellen. Je weet dan waarop je je focust en wat je belangrijk vindt. Alleen vergeet nooit dat de weg naar het doel het belangrijkst is!

Wat zijn mijn doelen voor aankomende week?

+ Mijn gedachten over mijn reisplannen op een rij zetten. Hoe kom ik aan een budget, wat ga ik doen met mijn woning/baan, wanneer wil ik weg?
+ Iedere avond voor het slapen gaan 1/2 uur yoga + meditatie
+ Het boek van Kris Carr ‘Crazy Sexy Diet’ uitlezen. Volgende week zondag begin ik aan een 21 day cleans waar ik uitgebreid over zal bloggen!

Lees volgende week meer over mijn doelen.

“When we are motivated by goals that have deep meaning, by dreams that need completion, by pure love that needs expressing, then we truly live life.”   – Greg Anderson

2014-05-08T13:54:24+00:00Coaching|10 Comments

10 Comments

 1. barbara 1 november 2012 at 11:25 - Reply

  Ik word helemaal vrolijk van je bericht 🙂 heel benieuwd naar je reisplannen!

 2. Sophie 29 oktober 2012 at 07:12 - Reply

  Wat een mooi stukje! Doelen stellen heeft naar mijn mening wel zin! Alleen overdrijf ik het soms en heb ik zes grote doelen tegelijkertijd. Dat gaat natuurlijk niet. Op dit moment focus ik me op enkele grotere doelen en dat werkt een stuk effectiever. Ik ben benieuwd naar je volgende blogs!

 3. Louise van Gend 28 oktober 2012 at 20:37 - Reply

  Wat ontzettend leuk! Ik heb vorige week ook opeens zo’n ingeving gekregen, vooral nu ik meedoe aan Buy Nothing New en zoveel inspirerende blogs lees. Ik ben mijn dagboek helemaal met een nieuwe start begonnen: een vrolijke start 🙂 Proberen wat doelen te stellen en te halen, en dingen daadwerkelijk te ondernemen (die vaak uitgesteld worden).
  Ondanks dat ik erg oververmoeid ben deze week, zit ik in een heel positieve vibe: de herftkleurtjes, mijn huisje, mijn studie en de mensen om mij heen. Wat je hier schrijft is dus zo herkenbaar.
  Ik ben ontzettend benieuwd wat jouw doelen zijn en wat je iedere zondag gaat schrijven 🙂 Dankzij jouw blog ben ik ook lid geworden van Couchsurfing, alleen durf ik het nog niet aan om alleen in het buitenland ergens bij mensen thuis te verblijven.
  Leuk, leuk leuk! 😀

  • Jolijn 31 oktober 2012 at 17:28 - Reply

   Wat leuk om te horen dat je ook lid bent geworden! Gewoon doen hoor. Het is zo’n gave ervaring.

 4. Merel van De Groene Meisjes 28 oktober 2012 at 19:29 - Reply

  LOVE IT. Je bent een bron van inspiratie en ik geloof dat je alles kan, als je het echt wilt!
  Ons masterplan gaat top worden! 🙂

  • Jolijn 31 oktober 2012 at 17:28 - Reply

   ZEKER 🙂

 5. mille pagine 28 oktober 2012 at 19:17 - Reply

  Wat een leuke blog heb jij toch, je recepten vond ik al fijn, maar een beetje zingeving erbij kan nooit kwaad 🙂

  Oh, btw, ik typte het al bij de groene meisjes, maar: weten je dat jouw blog in de Tivall-mails genoemd worden? Ik doe mee aan een project waarbij ik vleesvervangers test (van Tivall, het AH-vleesvervangermerk, lekker maar duur) en ik krijg regelmatig hun reclame-achtige mails om die reden… waarin jouw site dus werd aangeprezen! Als ik ‘m naar je door moet sturen (voor bij je verzameling promotie ;-)) hoor ik het wel

  • mille pagine 28 oktober 2012 at 19:58 - Reply

   * weet je dat…, bedoelde ik natuurlijk. Sorry voor de domme typ/copy-paste fouten in de reactie hierboven!

  • Jolijn 31 oktober 2012 at 17:29 - Reply

   Dank je! Ik weet dat ik in de mail sta :o) Grappig he.

 6. Liza 28 oktober 2012 at 18:56 - Reply

  Zo herkenbaar Jolijn, oa over je verleden! Heel knap dat je vooral naar de positieve dingen probeert te kijken tegenwoordig en probeert te genieten. Ik ben ook al een tijdje daarmee bezig, omdat ik het zat was ieder keer in zo’n negatieve spiraal te blijven zitten. Leuk om te lezen dat anderen zich dus ook wel eens zo voelen. Mooi!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.