Count your Blessings & Set your Goals

Vandaag eindeloos door de duinen bij Zandvoort gewandeld met mijn moeder. Op de terugweg begon het keihard te regenen, maar het voelde eigenlijk wel als een heel verfrissende start op dag 1 van mijn 21-day cleanse.

Count your blessings

Hier werd ik deze week gelukkig van: drie hele fijne ochtendlessen yoga, figureren in de Dance Film van mijn vader (trots!), slappe lach met Marcella, het vooruitzicht van de detox, een fairtrade bloggersdag met allerlei activiteiten (blog komt morgen), wandelen door de regen met mijn moeder, massages met vriendin Joriek, pompoen, chocola, koffie en werken in de Coffee Company, ’s avonds alleen door Amsterdam lopen, de geweldige film Anonymous Romantics, Mexicaans eten by Jackie, dromen over mijn reisplannen, kaarsjes.

Set your goals

Mijn doelen van vorige week

+ Mijn gedachten over mijn reisplannen op een rij zetten. Hoe kom ik aan een budget, wat ga ik doen met mijn woning/baan, wanneer wil ik weg? Ik ben goed op weg. Heb een plan hoe ik aan geld kom, een idee wanneer ik weg zou willen en heel veel ideeën wat ik allemaal wil doen. Binnenkort meer hierover.
+ Iedere avond voor het slapen gaan 1/2 uur yoga + meditatie. Niet gelukt. Wel heel veel yoga gedaan en een paar keer gemediteerd, maar niet perse ’s avonds. Ik merk wel dat meditatie een hrrl kalmerende werking heeft dus wil het zeker meer gaan doen de komende tijd.
+ Het boek van Kris Carr ‘Crazy Sexy Diet’ uitlezen. Volgende week zondag begin ik aan een 21 day cleans waar ik uitgebreid over zal bloggen! Jep, en dit is direct het doel voor deze week!

21-DAY CLEANSE 4-25 november

Dag 1

Vanochtend met twee grote tassen naar de Marqt gegaan om die vol te laden met groenten en fruit. 40 euro armer, maar heel wat gezondheid rijker startte ik de 21 day challenge met een huge ‘Green Smoothie’.

Ontbijt:

– Green Smoothie met kokoswater, banaan, komkommer, spinazie, spirulina, amandelpasta en water.

Lunch:

– 2 appels en een mandarijn
– 4 dadels
– 1 wortel

Tussendoor:

– kleine linzensoep
– rijstwafel met amandelpasta

Diner:

– quinoasalade met gestoomde spruitjes en broccoli, geraspte bietjes, fijngesneden boerenkool en een dressing van olijfolie, sojasaus en citroen.

En heel veel kruidenthee!

Hoe voel ik me?

Heel moe van de 3 uur lange wandeling, maar ook fris en gemotiveerd! Ik heb veel zin om nieuwe recepten uit te proberen en meer met raw food te doen. Gisteren heb ik van een Amerikaanse vriendin een heel leuk raw boek geleend waar ik veel inspiratie uit kan halen voor de komende tijd. Ik had trouwens op de weg terug in de trein wel ineens enorm veel zin in een grote koffie met sojamelk. Kwam deels ook doordat ik tot op het bot verkleumd was.. Ik heb het overleefd en nam thuis een lekker soepje.

Quote van de dag

“All our dreams can come true – if we have the courage to pursue them.” – Walt Disney

Tot morgen!

 

2014-10-10T13:53:02+00:00Coaching, Herfst|5 Comments

5 Comments

 1. Marcella 5 november 2012 at 20:07 - Reply

  Succes Jo met je detox!! En ik heb ook gelachen donderdag 😉

 2. Louise van Gend 5 november 2012 at 19:41 - Reply

  Wauw, één brok gezondheid! Ik was zaterdag ook een beetje ‘koopziek’ op de markt en kocht veel te veel groente terwijl ik woensdag weer naar m’n ouders ga :p dat wordt dus heel wat eten meenemen haha.
  Heel veel succes met de detox 🙂 ik zou het niet kunnen! Ben ontzettend benieuwd naar je bevindingen! You can do it!

 3. Ida 5 november 2012 at 08:20 - Reply

  Ik ben echt groot fan van Kris Carr!
  Wat leuk dat je de 21 cleanse gaat doen. Ik wil het graag maar ik eet drie dagen per week op mijn stage mee met cliënten dus zit dan aan de broodmaaltijd. Wacht liever tot de zomervakantie o.i.d.

  Maar super dat je het gaat doen. Ik zal je berichten volgen 🙂

  Liefs Ida

 4. Tjitske Wierda 4 november 2012 at 22:05 - Reply

  Dag Jolijn, heb je sinds kort “ontdekt” en vind het leuk wat je doet, m’n complimenten.

  Marqt is een fijne winkel, maar weet je wel dat veel van hun groentes en fruit niet biologisch zijn? Het brood ook niet!

  groet, Tjitske

 5. Selhelpeditor 4 november 2012 at 21:03 - Reply

  Heel veel succes! Ben benieuwd hoe de cleanse bevalt. Wie weet overtuig je me het ook een keer te proberen:-)

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.