Count Your Blessings (& Raw Love Chocolate)

Ik vond het na deze week weer eens tijd voor een Count Your Blessings lijstje. Zoals jullie misschien hebben gemerkt ben ik niet heel consequent. Mijn voornemen om iedere zondag een lijstje te plaatsen is alweer verwaterd en vervangen door andere blogs. Maar ja, wat is er ook mis met een beetje spontaniteit in het leven! Hier komt ie dan (en vergeet de Raw Chocolate niet te maken. To die for).

Count your Blessings: uitslag van het ziekenhuis dat een hele ernstige spierziekte die in onze familie zit helemaal uitgeroeid is, acroyoga, banana pancakes, nieuwe mensen leren kennen, diner met inspirerende vriendin Neel, hardlopen op zaterdagochtend, dikke sneeuwvlokken, uitslapen, pubquiz met Jackie en haar leuke collega’s, boek lezen: ‘boven is het stil’, ’s avonds in bed Instagram doorspitten, dromen over mijn reis naar Canada, vanavond de kroeg in, morgen de hele middag lopen door het bos in Amersfoort.

Raw Love Chocolate for Valentine


Ik kon het niet voorkomen dat er al een flinke lading chocolade in mijn buik zat voordat het de vriezer inging…

Ingrediënten

1/2 cup kokosolie
1/2 cup agave nectar of ahornsiroop
3/4 cup rauwe cacaopoeder
1/4 cup kokosrasp
zeezout

Smelt de kokosolie. Ik doe dit door in een pan met heet water een glazen kom te hangen en daar de kokosolie in te doen. Meng de kokosolie, cacaopoeder, agave or ahornsiroop en kokosrasp erdoor. Strooi er dan wat zeezout doorheen. Het ligt eraan hoeveel je van de combi zoet/zout houdt, maar ik ben hier groot fan van dus heb er een flinke snuf door gedaan.
Giet het cacaomengsel op een plat bord bedekt met bakpapier en spatel het uit. Strooi er nog wat extra kokos overheen. Zet voor minimaal 1 uur in de vriezer.

PURE LOVE

Gelukkig was er nog wat over voordat het de vriezer inging…

Lekker met een glas koude amandelmelk!

xoxo

2014-05-07T13:50:55+00:00Coaching, Winter, Zoet|18 Comments

18 Comments

 1. […] Chocola is magisch. Het bezorgt vele vrouwen en mannen een ongekend genot. Daarbij reken ik ook mezelf. Maar hoe komt het nou toch dat je je van chocola zo lekker gaat voelen? […]

 2. […] Veel mensen verbazen zich over hoe lekker én gezond tegelijkertijd een zoet toetje kan zijn. De rauwe chocolade met pecannoten bijvoorbeeld, was binnen no time op, net als de peer-banaan crumble. Maar ja… het […]

 3. Onschuldige Pepernoten | 20 november 2013 at 09:05 - Reply

  […] Dit jaar vier ik weer eens Sinterklaas en ik heb besloten dat ik die avond de rol van verantwoorde  pepernotenbakker op me neem. Er moest natuurlijk geoefend worden en dat was al een klein Sintfeest op zich. Misschien doop ik ze op 5 december wel in de raw chocolate…. […]

 4. Chocolate Dipped Fruits | 15 juli 2013 at 12:07 - Reply

  […] Raw Chocolate Mix (halve portie) […]

 5. Eva 27 april 2013 at 21:29 - Reply

  Haha, voel me een beetje suf dat die van mij nu niet helemaal is gelukt terwijl iedereen zegt hoe simpel het wel niet is! Ik kreeg niet echt een gladde massa, het was al snel redelijk vast. Had denk ik denk wat verkeerde verhoudingen, maar het smaakt nog steeds jummy, alleen wat minder mooie structuur. Nog tips/suggesties?

  Kwam in mijn zoektocht naar leuke recepten om mee te experimenten ook dit tegen, een soort rauwe chocolade bonbons, zijn HEERLIJK!!

  – 12 zachte dadels
  – 1/2 cup amandelen
  – 1/4 cup cacao poeder
  – snufje zout
  -3 eetlepels kokosboter (in vloeibare vorm)

  Was het oorspronkelijke recept, ik had ietsje meer kokosboter nodig en mijn dadels waren een beetje oud dus heb er wat meer door gedaan voor wat extra smeuïgheid. (Mm, bij beide recepten hetzelfde probleem, massa te droog, realiseer ik me nu ik dit typ…)

  Alles in de keukenmachine en dan een tijdje in de koelkast, ofwel tot balletjes gerold, ofwel in een vorm gedrukt die je later in stukjes kunt snijden.

  Na dit hele verhaal ook nog een vraag. Ik wil niet als een zeikerd overkomen, ik ben gewoon nieuwsgierig en geïnteresseerd in dit soort dingen :)!
  Maar hoe is deze chocolade rauw, als je de kokosboter hebt verhit?
  Of is het de bedoeling dat het niet over de ‘regel van 38(?) graden’ heen komt, die geloof ik voor rauw voedsel geldt? (Vermoed dat het niet veel hoger kan zijn bij au bain marie smelten…)

  Alvast bedankt voor je antwoord (en natuurlijk voor je heerlijke recept!)! Eva

 6. Raw Choc Fruit Breaky! | 6 april 2013 at 06:52 - Reply

  […] Raw chocolate […]

 7. Mylene 16 maart 2013 at 18:06 - Reply

  Dit is heavenly!!! Zojuist gemaakt; zonder suiker en dus hartstikke verantwoord!! Ik heb zo onwijs veel plezier aan je recepten.

  • Jolijn 18 maart 2013 at 18:06 - Reply

   Wat fijn! Oooh ik ben er ook aan verslaafd. Raw Chocolate is the best!

 8. Anita 9 maart 2013 at 09:33 - Reply

  Hmm ga ga een dubbele portie maken. 1 portie ga ik gebruiken voor chocolade-bananen brownies. Lijkt me heerlijk 🙂 heb al 2 maanden niet gesnoept dus vast extra extra lekker!

  • Jolijn 10 maart 2013 at 18:27 - Reply

   Klinkt heerlijk! Eetsmakelijk 🙂

 9. […] got the recipe from my girlfriend, The Vegadutchie, who is an amazing vegan chef and food blogger. I could tell by the grin on her face when she was […]

 10. Jackie 14 februari 2013 at 21:12 - Reply

  Impossibly easy to make, yet the most delicious chocolate I’ve tasted!!<3<3<3

 11. Sunaina 13 februari 2013 at 09:27 - Reply

  Wat goed dat de ziekte uit je familie is! En dit lijkt me zo lekker, ik sla het op!

 12. Marcella 12 februari 2013 at 20:41 - Reply

  Klinkt goed! Ik heb ook een variant gezien met nootjes of gedroogd fruit, yum!

 13. Crista 9 februari 2013 at 18:50 - Reply

  Hoe leuk en simpel inderdaad!!
  Kun je het hierna in de vriezer laten om het te bewaren?

  • Jolijn 18 februari 2013 at 11:31 - Reply

   Zeker!

 14. Danielle 9 februari 2013 at 15:32 - Reply

  Mjammie… ik moet ze toch ook maar eens gaan maken…
  Heb net toevallig nog twee stukjes chocolade op (76% cacao) maar daar zit dan toch rietsuiker in dus dit is natuurlijk nog veel beter…

 15. Daniëlle 9 februari 2013 at 14:40 - Reply

  Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! En ook best simpel om te maken 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.